FIV 1
Raspunsuri - Pagina 5
monbb1 spune:
Imi pare rau Marcelle, asteptam rezultatul la inseminarea ta si sunt trista sa aud ca n-a reusit. Dar trebuie sa mai incerci si in conditii mai bune, citisem ca ovulul deja se desprinsese si a zis doar sa incerce. Iti tin pumnii pt data viitoare.
Ma intreb in ce cazuri sunt intr-adevar recomandate inseminarile. Anca, tu zici ca daca el e ok si ea are ceva probleme, nu prea merge. Mie mi-au spus clar ca n-am nici o sansa cu inseminarile si sa trec direct la FIV (spermograma sotului e proasta: mobilitate si nr scazut). Nu ramane decat alternativa cand ea e ok si el are o spermograma medie, nu proasta dar nici buna.
Oricum abea astept sa merg maine la ecografie sa vad cati sunt si cat au crescut (pp ca fiind la inceput sunt inca mici). Fetele care au facut, spuneti-mi si mie ce dimensiuni trebuie sa aiba? Am retinut eu bine ca in jur de 10-12?
Ok, Denisa deci luni te duci s ale faci pe amandoua, e luni ziua a 7a la tine? Eu am facut calculul ca m-a chemat la dozare de estradiol in ziua 5 de injectii, la ecografie in ziua 7 (exact cum am vazut ca le urmareste la fete ovulatia).
Da, e primul FIV dar cred ca atat am urmarit pe forum ca am senzatia ca e al-x-lea. Oricum nu vreau sa ma gandesc ce vine dupa, cred ca nu putem schimba nimic asa ca ma concentrez pe prezent...hi! cum ar fii ca o sa vina punctia (mi-a facut un test si trebuie sa imi dilate colul, nu va pot spune ce durere am avut!!!)
Corina , merci de link, cand am 2 minute la servici o sa ma duc sa citesc. Ai grija cate tratamente incepeti in acelasi timp si cum reactioneaza intre ele si iti itn pumnii.
Oana, merci, dupa cum vezi inaintam incetisor cu tratamentul. Si tie sa-ti iasa bine rezultatele la analize.
Gabi, nu-ti fa probleme, continua cu tratamentul si o sa treaca.
Chiar asa, Cloe unde esti? ce ne povestesti de la cei doi bebiti? In cate saptamani esti tu acum?
Din nou fuga la servici, va pup , o zi buna la toata lumea.
denisa73 spune:
Monbb1, luni sunt in a 9 zi. Mi-a zis ca pana luni sa am fix 8 injectii facute, luni seara sa o fac pe a 9-a.
Marcelle, imi pare rau de nereusita ta, dar fruntea sus data viitoare poate ca, este cu noroc.
Cloe spune:
Marcela, imi pare f. rau ca nu a iesit inseminarea, dar atitudinea ta e grozava si asta e important!!
Monica si Denisa, va tin pumnii sa mearga totul bine!!
Fetelor, multumesc de gandurile bune. Suntem bine toti trei si de aia nu am mai scris, ca nu am mai avut noutati, dar v-am citit zilnic si ma gandesc tot timpul la voi. Ma simt f. bine, burtica se vade deja binisor...
Suntem in 14 saptamani acum, mergem azi la control. Sa speram ca merge totul ca la carte, ca si pana acum. O sa mai scriu deseara sau maine sa va spun cum a decurs controlul.
Va pup pe toate,
Cloe
denisa73 spune:
Multumesc Cloe, asa sa faci sa ne tii pumnii poate te urmam si noi.Chiar ma intrebam unde ai disparut? Iti da poza cu bb?
Raluca mai traiesti! Mai da-ne si tu de stire,cand si cand!
Corina G spune:
Dragelor, iar vin si eu la spartul tirgului (aici la mine e 8 AM).
Marcela, imi pare tare rau de tine, dar nu iti pierde speranta. Sint sanse si cu inseminari, depinde de la om la om. Nu te lasa!!!
A propos de acest subiect, Monica si Gabela, inseminarile au sanse mai bune - statistic - decit daca doar faci dragoste, normal. Unii doctori sint de parere ca ai sanse chiar bunicele, altii nu prea cred in asta. Statisticile aici in U.S. arata ca intradevar ai sanse cam duble (daca imi amintesc corect). Cloe, te rog corecteaza-ma daca gresesc. Mai ales daca femeia e OK, sansele sint bune, si asta bineinteles daca barbatul nu e chiar fara sperante (in cazurile de spermograma f. proasta).
Eu una am facut 4 inseminari (cu stimulare cu Clomid) dar fara reusita (la inceputul anului). Acum vreau sa o iau de la capat, si sa mai fac vreo 4, fiindca am ramas gravida luna trecuta natural si deci mi-au crescut sperantele. :o)
Va pup pe toate,
Corina G spune:
Despre viatmine/suplemente:
Anca, sint unele website-uri care fac livrare internationala. Daca cauti pe google.com "Fertility Blend", si te uiti la toate paginiile care apar la cautare, o sa gasesti sigur o firma care livreaza international (am vazut-o eu dar nu mai stiu care anume).
Monica, cred ca nu m-am exprimat eu pe indelete... cind primim Fertility Blend-ul (care vine prin posta in citeva zile), o sa il intrerup pe sot de la celelalte vitamine care le ia acum, ca doar saracul nu vreau sa ia supra-doza de nici o vitamina. O sa trecem la Fertility Blend pt. vreo 2-3 luni si vedem cum e. Celelalte suplemente/vitamine, care le-am enumerat ieri, sotul le-a tot luat de vreo 2-3 luni deja. Acum nu stiu daca nu a fost doar coincidenta, dar am reusit sa ramin gravida in perioada aia, nu? Si spermograma lui a aratat crestere in motilitate de la 60% la 81% (poate tot coincidenta, nu stiu).
Corina G spune:
Cloe, ma bucur mult sa aud ca sinteti bine. Sa ne dai de stire noutatile de azi de la doc!!!
Va pup pe toate,
Gabela spune:
Anca, in 15 ani am ramas doar de doua ori gravida si atunci am pierdut sarcina la 6 saptamani (eram si muuult mai tanara...). E adevarat ca mare parte din timpul asta ne-am ferit, dar nu cu anticonceptionale ci folosind celelalte metode. Mereu am zis ca la 30 de ani o sa fac copil si uite ca a fost prea tarziu, n-am mai putut...La cati doctori am fost, n-au gasit ceva concret pe care sa dea vina infertilitatii cuplului nostru (doar anexite si infectii pe care le tratam si degeaba). Unul chiar a zis sa schimb cocosul! Dar nu m-am luat dupa el! Acum patru ani am facut tratament de stimulare cu clostylbegit si contact natural si n-a fost sa fie. In prezent fac stimulare cu serophene (contine aceeasi substanta, doar ca-i spune altfel) si cu inseminare artificiala. Am crezut ca problema infertilitatii va fi ca si rezolvata, din cauza ca eu mereu am avut probleme cu colul (rani, infectii), dar uite ca n-a fost sa fie. In orice caz, am zis ca incerc de trei ori. Daca nu iese, strang bani de FIV. Din pacate aici nu imi monitorizeaza foliculii si nici endometrul, sa imi pot da seama daca aici e buba...Ma ingrijoreaza si faptul ca de cand am luat luna trecuta serophene, ma tot inteapa ficatul si pancreasul, sa nu mai zic de ovare si uter.
Imi imaginez tot felul de scenarii, ca de exemplu ca organismul meu a dezvoltat anticorpi si omoara spermatozoizii, sau ca are loc fecundarea ovului dar nu se dezvolta corpul galben si moare...
Concluzia mea este totusi ca am probleme cu hipotalamusul, care nu da comenzi corecte pe unde trebuie, adica nu-i un sef bun!
Hai ca v-am ametit de cap!!!
Marcelle, imi pare rau ca nici tu n-ai reusit, abia asteptam sa scrii ca ai reusit ca sa imi dai si mie sperante mai mari...Dar sa nu ne lasam, tot inainte, trebuie sa luptam!
Gabela
Gabela spune:
Corina, zici ca ai facut deja 4 inseminari stimulate si nimic, m-ai cam desumflat...Le-ai facut fara pauza intre ele? Fiindca eu voi face cu pauza de un ciclu intre ele. Cum crezi ca e mai bine? Eu nu prea am ce face, sotul o luna e acasa apoi o luna plecat, tot asa, plus ca suport cam greu clomiphenul asta.
Sa fii atenta daca iei Fertility Blend, ca scrie pe Internet ca nu trebuie luat cand se face si stimulare cu clomid!!! Aseara am gasit, cand am dat cautare dupa FB. Ingredientul principal este chasteberry, asta e responsabil de actiunea hormonala, restul sunt vitamine.
Gabela
Corina G spune:
Da Gabela, eu le-am facut una dupa alta (Ian, Feb, Mar, Apr 2003). Pe atunci le-am facut cu Clomid si injectie HCG inainte de ovulatie. Acum nu mai iau absolut nimic, fiindca intotdeauna eu am ovulat normal, deci Clomidul nu era neaparat necesar. (Deobicei, clomidul te face sa ai 2 sau 3 foliculi mai mari, dar nu e sigur ca ii ai, sau nu e sigur ca se "rup" si iti dau 2-3 oua bune, si nu merita sa ma mai indop cu medicamente acum).
Stiu ca nu se ia FB cu Clomid (defapt cu nici o alta medicatie de fertilitate), dar multumesc ca te-ai gindit la mine si mi-ai atras atentia.