San Francisco sau altundeva in septembrie ?
Am dori sa mergem in vacanta doua saptamani cu cei trei copii mai mici in Statele Unite in septembrie, undeva unde este soare, nu ploua, exista transport in comun bine dezvoltat si locuri interesante de vizitat atat pentru adulti cat si pentru prichindei.
Oare San Francisco este o destinatie potrivita?(noua nu ne trebuie viza, dar am vazut ca avem de completat ceva online cu 72 de ore inaintea plecarii ).
Ce ne-ati recomanda sa vizitam in afara orasului? Noi avem oarecare experienta de calatorie, am mai fost in afara Europei cu bebeii, stim cum sa ne organizam, de aceea incepem documentarea din timp.
Sotul ar dori o destinatie insorita unde se (mai) poate face plaja, dar in septembrie este parca sezon de furtuni in Caraibe si in sud-estul USA?
Ce alte destinatii cu vreme frumoasa cu exceptia Europei, Africii, Americii de sud, Australiei si a tarilor arabe ar merita vizitate in septembrie ? Plaja ar fi un bonus, dar daca nu se poate, e oricum okay.
La un moment dat ma gandeam la China, dar nu stiu cat de usor ne-am descurca sa ne urmam planul de calatorie, fara notiuni elementare de chineza.
Abia astept sa citesc parerile si experientele voastre!
Raspunsuri
mihaela_s spune:
Thailanda? Sau Indonezia? Nu v-ar placea? E ieftin, frumos, curat. N-am fost, dar e destinatia preferata a suedezilor. E pe lista noastra...
In SF am fost, in august si era frig, am stat cu geci pe noi, nici vb de plaja...nu stiu cum e in septembrie...Noi am vizitat orasul, am vrut sa mergem la Alcatraz dar nu am mai prins bilete...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
aiska spune:
Multumesc mult pentru raspunsul rapid, Mihaela !
In Asia de sud-est am fost deja, Thailanda este no.1 si pe lista finlandezilor la calatoriile in afara Europei. La cinci stele nu am stat, dar in Thailanda chiar hostelurile sunt foarte acceptabile.
Indonezia si ea ieftina pentru nordici, plaje ok, o recomandam ca destinatie iubitorilor de ceva mai exotic.
Daca mergeam numai noi doi, ne-am fi aventurat fara ezitari si pe alte destinatii off the beaten track, dar cu astia mici parca si China mi se pare dificila de parcurs. Am pleca in India, dar in septembrie este inca sezonul musonic, in America Centrala tot ploios, hmmm... Poate ar mai ramane de incercat LA daca SF o fi prea rece toamna.
Mai astept sugestii de vacante fiindca deocamdata suntem deschisi la orice destinatie care ar indeplini criteriile enumerate mai sus.
pitilache spune:
Eu am fost in San Francisco la sfarsit de octombrie. Nu prea mai era de plaja si dimineata din cauza oceanului este chiar frig dar peste zi este vreme frumoasa. De acolo am mers in Los Angeles unde era mai cald dar tot nu prea era de plaja, in afara de surferi. Dar probabil ca in septembrie e mai cald si acolo.
Insa de ce nu incerci San Diego? Cred ca este vreme buna de plaja si in septembrie acolo, plus ca ai un Zoo care o sa fie super pentru copii. Doar o propunere...
aiska spune:
Multumim pentru idee, pitilache !
Vom pune si San Diego pe lista, cum am mai scris, plaja nu este un must.
Am dori sa combinam intr-un fel placut locurile atractive pentru copii si cele interesante pentru adulti, daca asa se poate realiza.