Romanii din Marea Britanie (22)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Letitia am incercat dar cursul care il vreau eu e numai full time 3 zile pe sapt. Ca imi trebuie sa fie si la colegiul local sau undeva cat mai aproape de mine, ca degeaba gasesc cursul daca fac doua ore numai dus intors daca e undeva in sudul londrei sau ceva. Tot ce am gasit part time nu is ca nivel asa bune ca asta, de aia si vreau sa studiez aici ca ce am facut eu in ro e frectie la picior de lemn si macardaca studiez aici am ocazia sa fac ceva ce imi place.
DarkBendis am vazut renisorul blondin. Frumoase pozele.

_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A & A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Dark Benids, am aruncat o privire pe poze . Sa va traiasca si sa fie sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Seara buna fetelor, acum tarziu in noapte vroiam sa va spun ca sunt avida dupa absolut toate informatiile atat de folositoare pe care le gasesc aici.
Savurez si sorb fiecare cuvant, imi pun mii de intrebari si gasesc mereu raspunsuri mai putine decat intrebarile
Ma bucur foarte mult ca in ultimele pagini a fost dezbatut atat de atent subiectul copiilor nostri si implicit a educatiei pe care le-o oferim aici in Marea Britanie.

Astazi am avut si eu o prima si deosebita experienta la un playgroup. "Gradinita" este la mine pe strada si am aflat de ea din lista lasata de Health visitor cand a fost la mine acasa. Tot in acest loc merg si cu bebelusul sa il cantaresc dar nu stiam ca au multe alte activitati.

Am fost oarecum socata cand am vazut cum se joaca "cei mari" (copii de 14-16 luni) sugeau toti din papusi, alergau desculti, scapau biberoanele pe jos, calcau toti pe ele si le luau apoi sa bea. Nu mai spun ca in biberoane aveau toti fara exceptie squash plin de vitamine si natura pura .
Cei cu mucii in nas isi schimbau intre ei jucariile cazute prin nisip si le sugeau cu pofta. Toti pareau fericiti si eu ma intrebam daca cumva faza cu imunizarea nu este cumva exagerata.
Ca sa nu par o ciudata tin sa precizez ca noi nu-l infofolim pe David, il lasam si pe jos prin casa imbracat mai lejer si vrem sa il crestem cum stim noi mai bine astfel ca am exclus din rigorile si celebrele vorbe batranesti din Romania.

Le-am explicat ca eu as vrea ca David sa nu se sperie cand vede straini si mi-au spus ca aceste intalniri ii vor face foarte bine pt ca vin cam aceeasi oameni si in scurt timp va invata fetele noi.

Am vazut copilasi care se tavaleau pe jos si urlau, lasati in pace sa se calmeze, am vazut cat de mare e o gradinita si cate persoane se ocupa de o mana de copilasi. La plecare erau scosi unii mai mari in curte, in gradina, unde era plin de leagane si masinute super faine si unde urlau toti cat ii tineau rarunchii.
Nu a fost cine stie ce dar am zis ca mai merg sa vedem cum reactioneaza puiul.

Toate mamicile m-au asigurat ca e extrem de benefic sa vin cu David ca sa se obisnuiasca cu copii pt ca va fi foarte bine pentru el cand va trebui sa-l las acolo la program de cateva ore sau chiar toata ziua, la gradinita, cu atat mai mult daca va fi aceeasi si va fi un loc cunoscut de catre el.

Acum ca sa fiu sincera imi amintesc ca am citit intr-un post si sa-mi fie iertata lipsa de memorie,in care o fata spunea ca a inscris copilul de la 2 luni ca sa prinda un loc cand va avea copilul 2 ani. Oare ce ar trebui sa fac si eu tinand cont ca puiul meu are acum 5 luni...si ma intreb daca nu cumva am scapat deja trenul

In legatura cu ce am vazut ca mai discutati, vroiam sa spun ca la intalnirea de azi a venit si o tipa childminder nu ca sa participe la grup si sa socializeze ci pentru ca incepuse o ninsoare naprasnica si vroia sa se adaposteasca jumatate de ora.
Exceptand faptul ca mi-a placut enorm de ea ca prezenta, am vazut cum se comporta si ce facea cu cei doi copilasi cu care era. Am sa va rog sa-mi permiteti sa-mi exprim parerea chiar daca nu am avut de-a face cu acest sistem educational dar in calitate de mamica pot sa spun ca am fost deosebit de placut impresionata. Am vazut cum de fapt aceasta tipa se ocupa de educatia copiilor si nu era doar o persoana care sta cu ei ca sa nu-si sparga capul cat timp parintii sunt la servici....Le explica cum sa multumeasca, cum se mananca frumos, cum sa aibe grija unul de altul, cum se impart jucariile si foarte multe alte exemple. Spun asta pentru ca am vazut ca o fata spunea ca cer multi bani.Probabil ca cer pentru ca au si ceva de oferit.

Sper sa nu va fi plictisit prea tare cu postarea mea kilometrica si va urez tot binele din lume voua si copilasilor.

Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina_Anca spune:

Buna
Imi cer scuze daca nu locul potrivit

M-ar interesa si pe mine o cazare in Londra din 19 iunie - 3 zile ....sau alte variante. Vom fi in Anglia din 19 pana in 27 iunie si vroiam sa stam si in Londra si intr-o localitate mai micuta - de preferat in partea de sud a Angliei. Nu prea stiu cum am putea ajunge din Londra in alte localitati - inteleg ca trenul e o varianta destul de scumpa - suntem 2 adulti si 2 copii. Exista abonamente saptamanale sau bilete family ? Multumesc pentru orice informatii si sugestii
Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Am fost oarecum socata cand am vazut cum se joaca "cei mari" (copii de 14-16 luni) sugeau toti din papusi, alergau desculti, scapau biberoanele pe jos, calcau toti pe ele si le luau apoi sa bea. Nu mai spun ca in biberoane aveau toti fara exceptie squash plin de vitamine si natura pura .
Cei cu mucii in nas isi schimbau intre ei jucariile cazute prin nisip si le sugeau cu pofta. Toti pareau fericiti si eu ma intrebam daca cumva faza cu imunizarea nu este cumva exagerata.

Am trecut si eu prin aceasta experienta si a fost exact cum ai descris-o tu. Am continuat totusi sa-l duc stiind ca lui ii place asa de mult. Dar cind a inceput sa-mi faca gripe dupa gripe (vezi doamne se imuniza)am incetat sa-l duc.

Cit despre chilmindere, nu sint scumpe de bune ce sint ci din cauza ca sint putine in comparatie cu crerea care este. Marea lor majoritate sint femei cu nu prea multa educatie, de conditie usor modesta, care nu au putut sa faca alte meserii.
Mai toate or sa spuna ca or sa hraneasca copilul cu mincare oganica facuta de minuta lor, dar in realitate or sa ii dea sausage rolls si chicken nuggets. Principala activitate a copiilor din grija lor: uitatul la televizor cu orele. Dar din cauza ca sint putine, nu prea ai de ales, asa ca taci si inghiti pina gasesti o solutie. La mine s-a rezolvat prin deschiderea in incinta scolii a unui after school group, care nu numai ca costa la jumate dar copilul era fericit deoarece avea atitea lururi frumoase de facut acolo. Evident ca or fi si childmindere cu educatie fantastica dar alea-s pasari rare sau se numesc nanny si atunci vorbim de citeva mii de lire pe luna salar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Dark ce baby superb ai tu acolo. Are niste ochi de m-am indragostit.

Lutoniana eu am crescut-o pe fie-mea dupa metoda asta, la playgroup schimbau virusi, exact cum descrii tu, m-am gandit ca nu or fi astia asa de idioti. Pana la urma nu stiu daca din noroc sau nu insa chiar ma pot lauda ca pana la 2 ani jumate (adica acum) nu a luat niciodata antibiotic. A luat si ea virusi insa nimic mai grav decat o febra care a scazut cu Calpol. Cum zic poate am eu noroc.

Acum la gradi ce sa zic, e mucoasa din nov si probabil o va tine asa pana in aprilie dar la fel, febra n-are, e ok.

Si eu sunt impresionata de gradinita, ieri am ajuns sa o iau la masa de seara, inainte de masa spuneau un fel de rugaciune, nu-l numeau pe Dzeu insa spuneau multumiri pt mancare. Apoi chiar se ocupa de ei, imi vine a mea cu multe chestii noi bune de la gradi. Insa orisicat totusi asta nu explica taxa imensa. £900 pe luna, pai daca n-aveam cu cine sa ma combin (soacra si mama) nu imi permiteam sa o duc, mai imi rameau exact bani de transport si masa de pranz, deci no way. Asa o duc doar 2 zile la gradi, platesc "doar" £400.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Letitia dar childminderele stau cu copilasii la ele acasa ? Ca inca sunt intr-o mare ceata.....

Luna sa stii ca si eu de la bun inceput, chiar si cu sarcina am zis ca merg pe mana lor si mi-a fost bine. Nu vad absolut niciun rost sa stau sa ma framant cum ar fi fost in alta parte. Am ales sa traim aici si dam din start o sansa acestui sistem. Cred ca foarte multe depind si de gradul de optimism al fiecaruia care din fericire la noi in familie e din belsug (uneori chiar fara rost )

Te rog sa-mi spui si mie daca numarul de zile in care merge Adelise la gradinita a fost ales de tine. Adica am libertatea sa aleg ce zile vreau, cate ore etc ?
Multam fain

Si daca mai sunteti atat de amabile si dragute aveti cumva la indemana un link in care sa citesc si eu despre acele rapoarte/calificative date scolilor.
Ca acum, ca sa vedeti cum e omul, as vrea sa ma duc si la alta gradinita din zona ca sa fac o comparatie.
Raman datoare si dau si eu o inghetata

Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

m-am gandit ca nu or fi astia asa de idioti

N-or fi idioti, dar nici nu le pasa. Eu cred ca acest play group e mai mult pentru mame decit pentru copii. Odata ce ajungeau acolo, uitau de ele si de copii.Erau fie cu urechea in telefon, ori vorbeau intre ele, fara sa arunce un ochi la copil. Noroc cu femeile care organizasera play groupul (nu era ceva in cadrul unei gradinite), ele se mai uitau la copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Luto la gradinita poti duce copilul cate zile doresti tu, in functie de zilele pe care le au available sau full time. La noi aveau lunea martea si vinerea, eu am ales marti si vineri. Taxa e ori pe zi, ori lunar. Baga pe google ofsted si intra pe situl lor. Pui post codeul tau si vezi ce gradi ai in zona.

Letitia la playgroup-ul la care o duceam eu inainte de gradi stateam si eu cu ea, deci ma ocupam, in sensul ca aveam grija sa nu se bata, sa nu cada. Mi-a placut ca era intr-un center nou, toate jucariile erau noi.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Multumesc frumos pentru aprecierile la pozicile lu' Mister

Lutoniana, da, copilasii stau la childminder-a acasa. De obicei sunt 2-3 copilasi. Aici in Scotia nu au voie sa aiba in grija mai mult de 3 copii sub 5 ani, dintre care doar unul sub 1 an si presupun ca in restul UK e la fel.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput