Romanii din Marea Britanie (22)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Luna, acum sunt in Cheshunt, Hertfordshire. Ne-am mutat aici in noiembrie, dupa ce ne-am saturat de nebunia din Londra. Sunt vecina cu Mada . Ne-am luat o casa mare, frumoasa, intr-o zona linistita, de unde pot ajunge imediat in Londra ca nah,sunt legata de capitala. Aici sunt oamenii mult mai linistiti si mai politicosi decat in capitala, totul e mult mai cool decat acolo. Si in Londra locuiam intr-o zona buna, Mill Hill, insa am putut vedea de-a lungul timpului cum calitatea vietii se degradeaza putin cate putin, nu ne mai simteam in siguranta, nu eram multumiti de scoli,de vecini,de faptul ca erau prea aproape de socrii cu care nu mai avem nimic de impartit. Si atunci am zis: "De ce sa nu traim mai bine, in liniste,inafara Londrei, si sa venim in capitala doar cand e absoluta nevoie? " Si asa am inceput cautarile pentru proprietati inafara. Asta a implicat si alte schimbari majore, dar asta e deja alta poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cristina Hertfordshire e dragostea mea. Oriunde te duci (aproximativ oriunde) natura e la ea acasa, gasesti case spatioase, gradini mari. Si noi cred ca iesim putin mai mult din Watford la urmatoarea casa, care speram sa fie si ultima pentru multi ani.

Eu iubesc Londra, e dragostea mea, imi place si viata de acolo, insa n-as putea locui acolo decat intr-un mansion in Maida Vale (deci la vreo 4 milioane asa) sau intr-un casoi din ala prin Kensington langa Holland Park. Cum nu-mi voi permite vreodata (decat cand voi castiga la loto dar culmea e ca nu joc) voi ramane turist la LOndrei. In rest iubesc natura, iubesc faptul ca din Watford in 10 minute sunt in paduri, verdeata, caprioare prin padurici (nu stiu daca ati fost in Ashridge, efectiv iti fug caprioarele pe sub ochi).

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Letitia, poti avea doua certificate de nastere, ele zic acelasi lucru numai ca unul e in romana si eliberat de romani si unul in engleza si eliberat de englezi.
Pasaport nu se poate elibera fara certificat.

Noi aveam ILR la momentul nasterii, Theodora a primit astfel dreptul la cetatenie automat. Am facut certificat britanic si am aplicat prin posta pt pasaport britanic.
Cu prima ocazie apoi in Ro mi-am tradus si legalizat certificatul si am depus dosar la primaria din orasul meu pt eliberarea variantei romanesti. Daca nu ii faceam certificat romanesc nu cred ca avea cetatenie romana.

Daca prietena ta nu are ILR sau cetatenie britanica si are doar romana, certificatul britanic trebuie tradus si legalizat de catre un traducator din lista traducatorilor autorizati de ambasadam trimis la biroul de legalizari din Milton Keynes pt apostila si apoi depus dosar la ambasada. Toate informatiile le gasesti in forumul romanilor romani-online.co.uk la rubrica Uk de la A la Z, tutorialul actele bebelusului.
Ca sa mearga in Ro va primi o foaie de drum valabila o singura calatorie si odata ajunsa acolo trebuie sa aplice pt pasaport individual al copilului.

Fetelor, punem deci la 2 saptamani dupa Paste, o duminica, 18 aprilie?
Ramane asa si ma apuc de cautat locatii? (orice sugestie e bine venita)

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Mister are doar certificat de nastere britanic si bineinteles pasaport britanic. Ne gandim ca sa-i facem si certificat de nastere romanesc ( dar nu si pasaport, tin minte ce ai patit tu, Cristina, si ma ia si acum cu frig) dar pana sa ajungem la asta trebuie sa-mi schimb eu actele romanesti. Adica sa-mi apostilez/transcriu certificatul de casatorie britanic, sa-mi schimb pasaportul care a expirat si care era oricum in numele de fata si abia apoi sa pot sa ma apuc de actele lu asta micu. Asa, catinel catinel, sper ca vara asta macar certificatul de casatorie sa-l "rezolv".

SI noi calatorim doar cu documentele britanice.

Casa in Maida Vale (sau ma rog, echivalentul aici in Bearsden sau Newton Mearns)... vorba voastra, numa' daca castig la loterie... si de fapt nici atunci. Ma tot gandesc... abia prididesc sa adun in casuta noastra, in ditai vila gen palat mi-ar trebui staff serios ca eu gospodina mare nu-s.

Ce fain ca reusiti sa va intalniti. DIn pacate...eu ma indoiesc sa reusesc sa ajung din Scotia. POate data viitoare.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Da, Luna ,asa e. Eu ma bucur pentru ca in fiecare dimineata cand ma trezesc, imi clatesc ochii cu parcul din fata casei. In spate, am ditamai clubul de golf, am un parau in spate, lac in partea stanga, deci,cu alte cuvinte, e bine. Acum, ce sa zic? Avem prieteni care stau in Totteridge Lane, vecini cu Mill Hill-ul. Au astia o casa ...... mansion in toata splendoarea ei, cu teren de tenis in gradina, cu trei piscine si o curte interioara de-mi vine sa-mi dau palme de fiecare data cand merg acolo. Casa lor e extrem de scumpa,insa pentru ei e nimic. Au venit acum 12 ani din Iran,si in timpul asta au acumulat de nu-i adevarat. Si iarasi, mai stim o familie in East Finchley, pe celebrul Bipshop's Avenue care la fel ,au o casa de-ti dau lacrimile. Eh,eu ma bucur ca suntem sanatosi, ca am copiii ok, ca sunt cuminti (relativ)si ca avem putere sa muncim. Acum nici noi nu o ducem rau deloc, insa nu ne putem compara cu nici unul din cazurile de mai sus. Nu se stie niciodata ce-ti rezerva viitorul ,asa ca noi speram la mai mult, la mai bine ,pentru copii, in primul rand, ca noi suntem ok asa cum suntem acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Asa m-am gindit si eu ca e o traducere a certificatului britanic.

Nici noi nu am mai reinnoit actele romanesti si nici nu avem de gind sa o facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu vreau sa ii fac cetatenie lui Adelise ca sa fie ambii copii la fel, insa cand...nu stiu inca.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Haideti la capitol nou ca am trecvut de 20 pagini aici.
Mada, ai pierdut linkurile la capitolele vechi din primul mesaj, le stransesem in mesajul de inceput dar pt ca subiectul e inchis nu le mai pot cita sau copia din edit. Le refac eu acum dar sa nu le mai uiti pe viitor la alte capitole sa nu mai stam sa muncim iar.
Asadar: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=149147

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput