Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (33)
Raspunsuri - Pagina 8
NicoletaB spune:
Mai, m-ati inebunit cu ciocolata asta, mai ales cea de casa! Daca ii zic lu' barbati-miu parca il vad ca intra pe forum sa ia reteta sa i-o fac.
Eu nu am poftit/poftesc la ciocolata! Mananc max 3 patratele si-mi ajuge. Cand merg la cumparaturi cu sotu', pac dispare de langa mine si apare dupa un timp cu vreo 10 ciocolate (mai ales kandia), ar manca mai rau decat o gravida ciocolata.
Seara mananca, vine in pat, se mangaie pe burta ca nu mai poate ca a mancat mult si dupa vreo 2 minute cica "Ar merge o ciocolata!". Zic 'Mai poti?", la care el: "Ce are ciocolata cu mancarea?" si apare cu o ciocolata si o termina toata si apoi trage un zambet d-ala de copil fericit de stau si ma uit ca la icoana.
18+
Crissy_C spune:
JulyMorning si Niko, foarte bine ca ne impartasiti si noua din problemutzele cu alaptatul! Suntem multe la prima sarcina si nu prea stim ce si cum, asa ca orice sfat sau experienta povestita de voi ne e de mare folos!
Din ce am mai auzit, multe mamici se descurajeaza la inceput daca nu prea au lapte si trec complet pe formula de teama ca nu mananca bebeul suficient. Dar sincer acum, nimanui nu-i vine 'in valuri' din prima zi, mai ales dupa cezariana, nu?
Cristina, fericita 20+ cu Patricia
NicoletaB spune:
Corina - nu ne-am gandit inca pt ca am asteptat sa vedem exact ce este, am incercat sa avem variante pregatite pt fata/baiat nu ne-am inteles deloc faceam bascalie unu de propunerile celuilalt, asa ca ne asteapta lupte grele!
18+
aleesicoo spune:
olla fetele!!
eu nu am nimic de raportat, decat un bebe miscaret, si o mamica ce asteapta cu nerabdare morfo fetalape 3 feb cu emotii cat casa
Nicoleta, felicitari pt baietelsi sa fie sanatos si la termen
in rest , pupici la burtici si mamici
asa creste bebicu
alein 21 sapt
maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Crissy_C JulyMorning si Niko, foarte bine ca ne impartasiti si noua din problemutzele cu alaptatul! Suntem multe la prima sarcina si nu prea stim ce si cum, asa ca orice sfat sau experienta povestita de voi ne e de mare folos! Din ce am mai auzit, multe mamici se descurajeaza la inceput daca nu prea au lapte si trec complet pe formula de teama ca nu mananca bebeul suficient. Dar sincer acum, nimanui nu-i vine 'in valuri' din prima zi, mai ales dupa cezariana, nu? Cristina, fericita 20+ cu Patricia |
Nu ma dau cunoscatoare, pentru ca nu sunt... insa din experienta finei mele care a nascut saptamina trecuta stiu ca i-a venit laptele la citeva zile bune, timp in care nici nu i-a pus copilul la sin... ori eu am citit ca lactatia vine ca urmare a stimularii prin supt si nu invers...de ce se face pe dos oare in maternitatile noastre? Sa astepte intii sa te loveasca furia laptelui, in loc sa puna copilul la sinul mamei, sa traga din ce nu exista, ca apoi sa vina laptic? Pentru ca micutii se nasc cu acest instinct al suptului, daca noi nu stim ce si cum, macar ei or sti sa suga!?!
Mary 22+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
anca16 spune:
Bine v-am gasit la un nou capitol, am fost cam zombie si nu l-am gasit pana acum.
mamanati: 11.8 dl , limita inferioara fiind 12 dl...cel putin asa arata pe buletinul meu.Ce sa zic, eu am fost cuminte si am ascultat ce mi s-a spus...atat timp cat dr.gineco cat si dr. de familie nu mi-au dat nimic, am zis ca e ok...vineri cand m-am dus la Tm la dr. cu care voi naste, dansa mi-a prescris imediat fier, Maltofer mai exact.
Ioana5255: ce frumoase momente!cred ca e emotionant sa asisti la astfel de scene
Legat de sutiene de alaptat, o prietena si-a luat modelul asta:
http://www.marialetitia.ro/afisare.php?magazin=virtual&vanzari=1&id=721
Costa 20 ron, ea e foarte multumita de el..de ele, ca are doua si o tin deja de cateva luni...insa comanda minima pe site e de 100 ron.
Hm, si sotul meu a incercat sa asculte dar nu a auzit nimic...ba mai mult am luat stetoscopul de la tensiometrul bunicii si tot degeaba
Cam atat..v-am pupat
22+
aleesicoo spune:
madamar, nici eu nu sunt cunoscatoare in aceasta privinta, dar stiu de la cumnata mea care a nascut anul trecut prin cezariana ca la vreo 2 zile i-a venit laptele, si la inca o prietena tot la fel dupa vreo 2 3 zile
asa creste bebicu
alein 21 sapt
maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte
n_a_n_a spune:
Salut fetele !
Fetita mica si frumoasa e tare ocupata de ieri cu dansatul pe colul lui mami, si din cand in cand mai ajunge si pe vezica. Si cand se plictiseste se catara sus de tot si isi face numarul pe sub stomac. Noroc ca e finuta, balerina lu' mami, si nu ma face sa ma doara. Mi-e asa de draga, de-mi vine s-o pap toata !
Bubu, iubiricea mica a avut CA cu o saptamana mai mare decat restul masuratorilor la 18 saptamani, si la 23 de saptamani, doar cu 2 zile.
Sabina, eu pur si simplu m-am topit cand am citit de fetitele tale !
Nico , si eu sunt adepta unei a doua, chiar a treia opinii! Doamne da ca ultimele valori sa fie cele corecte!
Nana 23+ cuIubirici
Alinutzaa spune:
Bubu ai dreptate, ceva e putred in formula aia de calcul a greutatii bebelusului. Am gasit tabelasul ala in mesajul de inceput al odiseei de martie-aprilie, am considerat ca e sursa de incredere si nu am mai stat sa verific. Era 1 noaptea
Am calculat si eu acum si imi iese si mie valoare super mica.
Ma rog, pana ma dumiresc ce si cum cu formula aia, am scos-o de tot de pe prima pagina, ca sa nu induca in eroare si alte mamici.
Multumesc de avertizare
Nicoleta felicitari pentru
Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 23+
Handmade by Alina
Ioana5255 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aleesicoo madamar, nici eu nu sunt cunoscatoare in aceasta privinta, dar stiu de la cumnata mea care a nascut anul trecut prin cezariana ca la vreo 2 zile i-a venit laptele, si la inca o prietena tot la fel dupa vreo 2 3 zile asa creste bebicu alein 21 sapt maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte |
Mie mi-au adus fata imediat la san dupa operatie si laptele a venit, la inceput mai slab, dar apoi a fost relativ ok pana intr-o zi cand a secat productia. Si eu am unele regrete legate de alaptat, sper ca acum sa fie mai bine.
Sabina 27+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei