Canadience si americance: in forma si frumoase! 4

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Bei, bebeul meu doarme, eu am citit tot ce era de citit pe Sezatoare, acu citesc asta si ma minunez de cita treaba o sa am cind nu mai alaptez.

Ana, la ce sala mergi? Au si ceva pe strada lui aerobic? Dar light, ca deocamdata nu ma lasa spatele... De fapt ma tenteaza tourbillon ala... Let me know!

Dana, m-ai facut sa rid cu ciorba de varza! Tineau gagicile in redactie (eu nu tineam ca mie nu-mi ies astea cu mincat dupa program, de cite ori ma apuc atunci si mai abitir imi trebuie ceva dulce sau ceva f. gras :) ziceam ca tineau gagicile in redactie si ma tineau cu geamurile deschise non-stop... Le apuca de 2 ori pe an: inainte de concediul de vara, cind era ok, si de Revelion - cind iti venea sa-ti iei lumea in cap de frig!

Eu tocmai incerc sa o dau pe salate si legumiculturi - care in general nu-mi plac, eu-s croita pe macaroane - asa ca azi am ratat cu succes o caricatura de salata de beuf, ca nu mai stiam ce se pune in ea, asa ca am amestecat morcovi cu mazare si cu porumb, plus sos de chili cu usturoi. Se pune? Sau e numai mincare santé? Ca nu pot sa tin diverse diete din cauze de alaptat, dar tot ma deranjeaza alea 5 kile pe care le detin suplimentar...

Good, acum va pup si take care, slabire maxima!
Simonna



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nelia, si eu fac spring rolls. Folosesc wrappers cumparate. Cumpar coleslaw shreds, le calesc cu un pic de ulei de masline si adaug soy sauce, ginger si spiceuri obisnuite. Apoi le impachetez (se sigileaza usor cu apa) si le prajesc. Citeodata adaug si carne tocata, ceapa, usturoi. E bun si daca pui bucati maruntite de bacon in loc de carne, doar asa cit sa-i mai dea un pic de aroma (si daca nu esti la cura de slabire).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Ramona, nu vrei tu sa pui reteta de spring rolls asa, ca pentru mine si buflea? ( stii tu, mura in gura)
te rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Nelia, rouleaux de printemps e mult mai usor de facut decit sushi. Cumperi galete de orez gata facute si se inmoaie in apa, una cite una, nu tot pachetul asa cum gresit am facut eu la inceput dar le-am scos repede ca m-am prins. Cu asta e clar cit ma pricep eu la bucatarie... pe urma am googalit retete si eu am pus: castravete taiat foarte subtire pe lung, morcov taiat f subtire pe lung, cumparat gata taiat asa, 2 creveti, noodles de orez din alea angel hair (evident fierte), putin coriandru, ceapa verde. Foaia de orez se inmoaie in apa calda si devine foarte maleabila. Se pune foaia pe un servet, reteta zice sa fie umed, al meu nu era umed, se adauga in mijloc putin din fiecare de mai sus + 2 creveti, se impatureste pliind si capetele si pe urma se poate praji sau nu. Ei zic sa faci deep fry dar eu le-am prajit in tigaie, pe primele le-am ars. Am cumparat un sos din comert pe care scria pt spring rols si asta a fost totul. Nu erau deloc asa frumoase ca la restaurant, groaznic de mari fata de alea de la restaurant dar foarte bune si daca excluzi prajeala, foarte sanatoase. Succes garantat dar e ceva munca la impaturit numai ca eu am exploatat copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Maru, zau ca nu le fac dupa reteta fixa si depinde ce am in casa. Eu nu m-am complicat cu foile sa le ud sau sa le pun pe servet umed. Dupa ce le-am impachetat le-am sigilat cu mina umeda, se lipesc bine in felul asta.
Eu am calit un pic umplutura si cred ca esentiale pentru gust au fost soy sauce si ginger. Nu am mai folosit alt sos pentru "dip" dupa aia, ca aveau flavor destul, asa mi s-a parut mie. Au succes la toata familia, ceea ce-i mare lucru la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

buflea, noi doua nu avem nici o sansa sa facem spring rolls acasa, asa ca tot alea de la Costco sau president choice raman!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Pai sushi e simplu fata de ce spuneti voi acolo... dar am prins ideea, mersi. Voi cauta ingrediente si le fac surpriza cu o masa cu supa ŕ la thai si spring rolls... ca poate ma mai ia inca o data de nevasta sotul si ma duce si pe mine in saptamina de miere undeva, la soare. Ce pun inauntru am idee, dar sper sa gasesc galetele alea de orez, ca eu la alea m-am blocat, ca nu ma vedeam facind asa ceva acasa.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Diana, nuuuu!!! Sa nu o tii daca alaptezi, ca ii faci rau copilului, mai ales daca e micut cu al tau. Si iti faci rau si tie, tu ai nevoie de mincare, nu poti reduce atit de drastic, e prea micuta fata. Eu nu i-am luat titzica de tot lui Lisandru, ca asa era in plan pentru ca a facut aceasta viroza stomacala si nu ma lasa inima sa-l mai chinui si lipsa favoritei, desi nu prea a supt de rau ce i-a fost. De aceea, am si aminat facutul supei pentru cind ne vom intrema cu totii si ii scot definitiv titzica. Si eu am mincat salata de varza (mie imi place cu mult marar verde si citeodata mai rad si ridichi, morcovi), nu des, dar mincam, ca-mi place rau varza si nu am vazut sa le faca lapticul rau. Si carnea poti sa o maninci mereu cu rosii si fasole verde.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU




M-am exprimat gresit, nu voiam sa fac supa de varza pentru detoxifiere, voiam sa o fac in loc de supa mea de pui cu de toate in ea (inclusiv morcovi, paste si pielea de la pui care sunt contra Monti).
Ca de obicei la mine asa e supa/ciorba, nu cu grasime multa, doar cea de la carnea fiarta care e de obicei de pui, perisoare fac din curcan sau din vita, si pun ceva cartofi sau paste, orez.
Am incercat si mai "chioara" supa dar nu are succes la restul familiei, poate pe Sonia sa o trag de partea mea cand o fi cazul, deja ii gandesc diversificarea dupa principiile Monti (fructe pe stomacul gol, la 15 minte cereale...).
Iar cu detoxifierea, n-am facut niciodata si nici nu ma tenteaza. Eu sunt ditamai omul si cand nu am 90 de kg si trebuie sa mananc si sa dorm ca sa functionez, ce sa mai zic acum cand mai depinde si o gogoshica de ce mananc eu.



Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:


Eu am tinut aproape 2 saptamani dieta yandirei, cum imi place s-o numesc.Dar ieri, am comis-o rau de tot. Totul a inceput de la o bomboana de ciocolata primita rest,mi s-a parut asa buna..nu mai mancasem ceva dulce de 11 zile.m-am avantat apoi la munca la o ciocolata nemteasca bunicica.spasita la pranz am mancat cuminte verdeata adusa la munca, darcand am ajuns acasa n-am mai mancat iarba ci m-am apucat de facut clatite cu dulceata de caise.fara numar.
Astazi da capo.
De luni cred ca renunt la cea de-a treia saptamana de yandirra si ma apuc de dieta cu supa de varza postata de nelia. si nu, nu muncesc de acasa si nici nu sunt singura in birou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Hop si eu! Anunt 11 zile de pauza la alergat din cauza de program diferit cu sotul...adica ne vom intersecta prin casa pana pe 10, nu vom fii impreuna de cat vreo doua nopti...si noaptea nu alerg
Am trecut testul unui pantalon...sunt multumita...

NELIA la voi e ca la noi, aceeasi politica cu mancarea, fara grasime, fara smantana, cu iaurt...slab pt. mine si sot, gras pt. copii. Mereu cumpar produse separat pt. copii si mi se intampla sa gatesc separat pt. copii. ciorbe nu fac de ct foarte rar. Sotul e fun de supa chinezasca instant, iar eu supe instant la plic. copii nu sunt fani de supa...doar de cea chinezeasca.
Supa de varza si noi , la fel o tinem impreuna cand credem ca am sarit calul si faptul ca tinem amandoi ne motiveaza.Iar mie chiar imi place supa de varza!
Cred ca am sa o comit, doar asa de pofta...caci nu avem nevoie de slabit acum.
Sotul tocmai ce s-a tras prin inel...s-a pregatit pt. o cursa la care pleaca maine si care tine 3 zile in care are de parcurs 180km pe coclauri prin soare si pietre vulcanice, alergand, cu bicicleta si prin apa, innot si kaiac. Sunt tare mandra de el, sper sa vina neaccidentat...in rest nu ma intereseaza timpii, desi e competitie!

Un tip pt. sosuri...se ingroasa cu "feculent de pommes de terre" in traducere libera amidon alimentar. O lingurita in apa rece, dupa care se varsa peste ce vreti sa ingroshati si se lasa sa fiarba putin.
Pt. fateauri mai usoare eu folosesc "maizena", jumate faina alba, jumate maizena si sunt mai aerate si mai digestibile.

Voila de la mine, sper sa nu derapez prea rau in aceste 11 zile!




Mergi la inceput