Cina in familie - o traditie uitata
Raspunsuri - Pagina 2
jesika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delphinas Rufus...o cina luata inainte de 18 nu e chiar atat de grav. Si sa fie si ceva usor, nu-i bai. |
Aoleu, Delphinas, dar cine mai ajunge acasa inainte de 18? La ora aia sunt inca la serviciu.
In alta ordine de idei, eu intru in categoria celor care pot manca si dupa 18 Mereu am avut cateva kg. in minus
Lasand gluma de-o parte, acest obicei, al cinei in familie, imi place foarte tare si ar tb. ca fiecare dintre noi ne straduim sa nu-l pierdem.
Jesika
ina78 spune:
Articol facut pe lipsa de teme.
Nu cred ca sint prea multe familii, nu cele de fatada, care sa nu incerce daca nu zilnic, macar in we sa ia cina impreuna. dupa iuresul vietii, macar la masa sa regasim caminul traditional.
http://www.e-joculet.ro/punctaj.php?user=ina78&id_user=1525
maminuta spune:
Mindy,fain subiect.
Ideea de cina in familie exista si la noi,din pacate din motive de programe diferite,in weekend doar pastram obiceiul asta.
In timpul saptaminii,mai greu.
Dar din punctul meu de vedere,este foarte important sa pastram asta.
In weekend prinzul si cina sunt musai in familie.
Nicoleta,mami de Daria
andru_mami spune:
fetelor si noi incercam sa pastram aceasta traditie;
noi locuim cu socrii mei,dar chiar daca nu o luam la ora 18,cand e masa gata o luam impreuna oricum,iar in general duminica luam masa la parintii mei,pranzul de fel;asa impacam pe toata lumea si ne simtim bine cu toti cei dragi,ca sa nu se simta careva discriminat;
noi si micul dejun il luam aproape in fiecare dimineata impreuna,uneori si pranzul,depinde de programul fiecaruia;
POZE
Mindy spune:
Ma bucur ca v-a placut articolul.
Ina, nu stiu despre ce familii de fatada vorbesti.
Mie mi-a fost tare greu sa stabilesc obiceiul asta. Sotul meu avea obiceiul sa isi aduca laptopul la masa sau sa intre in casa cu un teanc de facturi pe care sa le deschida in timpul mesei. Dupa multele mele insistente sa le lase pe mai tarziu, si-a dat seama ca am dreptate.
Macar 30 de minute pe zi sa fim doar pentru noi-familia, sa inchidem televizorul, sa nu rapsundem la telefon in timpul mesei. Pt fetita de 3 ani e o incantare, participa si ea cum poate la aranjatul mesei, ne pune ea apa in cani de plastic:)
Amandoi provenim din familii mari, unde masei in familie nu i se dadea nici o importanta. De exemplu: noi, 4 frati, mancam in bucatarie, tata in camera mare singur uitandu-se la televizor sau citind un ziar iar mama manca singura in bucatarie dupa ce terminam noi masa. Ne spuneau sa nu vorbim la masa si sa mancam tot, asta era toata conversatia din timpul mesei :(
Acum, ca sunt adult la casa mea imi dau seama cat am pierdut, ce frumos ar fi fost sa stam toti 6 cu mama si tata, mama sa isi lase vasele si sa vina sa stea cu noi la masa. Sa ne povestim problemele de peste zi, sa ne apropiem mai mult unul de altul mai mult.
anda141 spune:
Eu provin dintr-o familie in care mesele impreuna sunt sfinte. Nu incepeam masa pana nu ne adunam toti. Si acum la fel la mama acasa. Niciodata ei nu mananca pe rand sau pe unde apuca , ci la masa toti .
La mine in familie ne adunam mai rar, dar imi plac mult mesele impreuna si sa fim cat mai multi.
anya spune:
De-asta mancam noi mult seara. Pt ca e singura masa la care suntem toti acasa (cu rare exceptii). In weekend luam toate mesele impreuna.
LauraNicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Mai fetelor, nu stiti ca trebuie "sa sariti" peste cina, ca sa va pastrati silueta si sanatatea? Mai bine beti un ceai in familie... RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus,eu nu sar peste cina dar in timp ce ai mei se infrupta dintr-o friptura siropoasa sau ceva ca lumea,io bag nutret la greu si prefer sa sar micul dejun decat cina ca la micul dejun , daca mi-e creatia propie si omu pe la scoli si munci , ar trebui sa -l iau singura si nu prea-mi place !Ashe ca......
Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!
LauraNicole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Daca am reusi sa ne adunam toti inainte de 18 acasa ... Bazar pentru Robi Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Pai la mine pe la ora aia mi se aduna toti asa ca la 6pm luam cina .Si avand in vedere ca in afara de kupil care merge la somn la 9pm , noi ne bagam in pat si pe la 12-1 noaptea .
Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!
ina78 spune:
Mindy, m-am exprimat aiurea. Nu de fatada era cuvintul, ci familii fara continut. In care notiunea de familie a ramas doar in acte sau care stau intr-un compromis greu de imaginat. (intram in alta discutie... )
http://www.e-joculet.ro/punctaj.php?user=ina78&id_user=1525
Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008