Fulgusori de nov-dec 2009 (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrecluj
Miany Prindem o zi negeroasa si iesim, ca-i musai. Pai nu mai fa nimic prin casa, haideti la mine la o felie de lasagna (daca mai ramane, ca mami iar are invitati)

Ramo C. Am incercat sa iti caut pe net sa vad la care farmacie se gaseste, dar nici macar la Cluj nu-mi arata produsul, desi de 10 zile l-am cumparat. Las' ca se rezolva si asta

Chiara Ada, vita mia

Chiara creste

nu trebuie sa fac de papa ,ci doar sa fac putina ordine si sa-mi fac un referat pe maine ,dar nu am nici un chef....ar merge o felie de lasagna ..cat despre plimbare ..sa speram ca-si revine vremea..

apropo de tetine dr.brown ..nu stiu daca nu am vazut la farmaciile HELP NET ...nu-mi aduc aminte (memoria ,bat-o vina) ,dar stiu sigur ca am vazut undeva saptamana trecuta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui DianaR

Uitasem... Vreau sa intreb si eu fetele care se pricep: care e faza cu moasa? Ce rol are, care ii sunt indatoririle si mai exact ce face ea la botez? La biserica are practic vreun rol? Multumesc!

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

La noi cel putin, moasa iti ia copilul de acasa si-l duce la biserica, acolo il da nasei care il tine in brate la botez si ajuta moasa sa dezbrace si sa imbrace copilul. Apoi, cand se scoate copilul din mir, dupa scaldat, moasa ia baliuta si arunca apa la un pom fructifer si pastreaza banii care erau in apa. Moasa este in general o femeie care are copii si care te mai poate ajuta cu sfaturi la nevoie.
Cam astea sunt indatoririle moasei pe la noi cel putin. Sper ca te-am lamurit cat de cat

de scump Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

DANKUTZA este vorba de Gynipral dar nu stiu daca este recomandat la o sarcina de 4 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

DYMOMO felicitari pt kk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Fetelor David de astazi dimineata este mai plangacios. I-am luat temperatura rectal si are 38,5...alte simptome nu am observat...Pediatrul nu este astazi iar moasa nu raspunde la telefon...ce sa fac?

------------------------
Proaspata mamica de baietel!

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

daca are temperatura pune`i un supozitor de paracetamol

Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
MINUNEA NOASTRARARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Dana, eu as incerca intai sa ii scad febra, ori cu scutecele mai reci, ori ciorapei in otet (diluat), ori supozitor cu paracetamol. Si daca nici nu ar papa sigur m-as duce cu el la spital, ca stiu ca ei se dezhidrateaza repede si nu e bine. Bafta sa treaca repede febra si sa nu fie cazul de spital.

Ramona,
MAMICA DE BROSCOI - PRINTISOR DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Dana in primul rand verifici sa nu aiba vreun disconfort, sa fie cumva infofolit prea tare..
Uite ce am gasit eu tot pe aici pe forum in privinta tratamentului febrei la bebei:

"Febra
Daca temperatura este > decat 37,5-37,6 gr C, este stare subfebrila, se trateaza prin hidratare corespunzatoare: 10-15 ml de ceai la 15 minute; comprese umede pe frunte si sosete cu otet diluat, adecvarea imbracamintii.
SUGESTIE:
Nu incepeti administrarea simultana a 2 anti-termice. Ci numai daca unul singur nu face fata si temperatura se mentine mult timp crescuta.
Daca temperatura > 38 de grade Celsius, se folosesc antitermice. Regula este sa folosesti alternativ doua antitermice - paracetamol si nurofen - iar, la temperatura > 39 grade Celsius, supozitor sau picaturi de algocalmin pentru copii. Exemple: sirop de paracetamol: Panadol, Calpol, sirop de nurofen: Marcofen, algocalmin supozitoare: Novocalmin, algocalmin picaturi: Novalgin.
Metodele clasice de scadere a temperaturii mari, peste 39-39,5 gr C: comprese cu prosoape ude, impachetari in cearceaf ud la temperatura camerii, bai caldute racite progresiv. Plus necesitatea unei bune hidratari (apa, ceai, orice accepta bb). La nevoie se folosesc si sarurie de rehidratare.
Temperatura se masoara cel putin la fiecare 8 ore; iar cand bb are febra mare la 4-6 ore si ori de cate ori il simtim ca frige, este apatic si moale. Nu se ia temperatura dupe ce bb plange sau a mancat; poate fi fals crescuta.
Febra netratata sau tratata incorect poate duce la copilul mic, pana in 4 ani, la convulsii febrile. De aceea, este bine sa aveti in casa diazepam intrarectal, ce va fi folosit doar in caz de asa ceva."

nu mai retin de unde am luat informatiile dar mi se par super utile..

PROASPATA MAMICA DE RECHINAS

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Nu am nici un medicament ptr copii in casa...el a adormit acum. Am reusit sa dau de moasa. zice sa il las sa doarma iar cand se trezeste sa ii mai iau temperatura...
eu ii pusesem caciulita in cap si l-am infasurat intr-o paturica. Mi-a zis sa il las cat mai aerisit.
Sper sa nu fie nimic grav...

------------------------
Proaspata mamica de baietel!

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Dana, sa speram ca dupa ce se va trezi bebelasul va fi mai bine!

Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
MINUNEA NOASTRARARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE

Mergi la inceput