Vitamine
Nu le-am dat niciodata vitamine, in afara de Vigantol, vitamina C (rar). In rest ma bazez pe alimentatie, fructe, miere.
Insa am ajuns la un moment in care trebuie sa-i dau celui mic un supliment, pentru ca nu mananca nimic. I-am dat sirop natural (Bon Apetit, Propolis, ulei de peste). Nu am reusit cu nimic sa-i cresc pofta de mancare. Are 1-2 zile cand ciuguleste cate ceva si muuulte zile in care in afara de laptele de dimineata nu vrea nimic. Fructele nu mai vorbesc...nicicum, nici sa muste, nici bucatele, nici suc...ce sa mai...nimic.
E slabut, nu asta ma ingrijoreaza, e pe curba, la limita minima. Ok. Nu vreau sa fie gras. Dar ca sa fie sanatos are nevoie de vitamine, pe care nu are de unde sa le ia, daca refuza absolut orice.
Nu are viermi, nu are nimic altceva. Analizele au iesit bune.
Dar e iarna, virusii prolifereaza, si chiar daca ar fi vara, organismul are nevoie de un minim de vitamine.
Desi pana acum le-am evitat, vreau sa-i fac o cura, in primul rand sa se vitaminizeze si in al doilea rand, sperand ca ii va creste apetitul si vom reusi sa revenim la vitaminele din alimentie.
Intrebarea mea este: ce vitamine? Gem farmaciile si plafarele de vitamine. Ei bine, de care? Care sunt naturale?
Are cineva vreo parere despre Multivitamine Childlife? Alte idei?
Pediatrul nu vrea sa-mi recomande...refuza sa priceapa ca al meu copil nu pune gura pe NIMIC. Zice sa-i dau Peritol. Ei bine, nu ii dau. Si i-am spus-o si lui. Peritolul are ca actiune principala sedarea si ca actiune secundare cresterea apetitului. Ori eu nu am nici un interes sa mi-l adoarma. Doarme suficiente ore si se odihneste foarte bine. Eu vreau sa-i aduc un aport de vitamine pe care el, doecamdata nu si-l ia din alimente.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Raspunsuri
Alizee spune:
La sfatul medicului, eu ii dau fetitei mele in toata perioada lunilor cu R - o luna da, o luna pauza - Cavit pt copiii de varsta ei, o tableta dimineata si o pastila de Vigantoletten de 1000, dupa ce mananca. La copiii mai mici, se da Vigantoletten de 500.
Cavitul se mesteca si are un gust foarte bun, deasemeni si Vigantolettenul. Apoi, se bea apa.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
JARMO spune:
Tin minte ca eu ii dadeam piticului meu Pikovit,cateodata il puneam in apa ca era cam gros si dulce, i-am dat si cavit cu gust de ciocolata , Vit. C cu propolis de la plafar ,iar acum ii dau picaturi naturale de vitamina C si propolis granule, 1 lingurita pe zi. Si eu sunt adepta celor naturale, am noroc ca al meu bea totusi su de fructe facut in casa, ca altfel ... nu pune gura deloc pe fructe.
dry_votka spune:
Nu, in nici un caz Peritol, nu este deloc o solutie...
Te cred, si fetita mea a avut asa o (maricica) perioada si ca si tine, am ales ca ii dau vitamine, eu i-am dat Eurovita pentru copii si am fost multumita. Si Cavit forte este bun, dar mi se pare ca Eurovita contine mai multe.
Poti consulta prospectul online:
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1239
verze.ro -simtul umorului nu a murit
TOMALAVINIA spune:
Draga roli25, aceeasi problema o am si eu cu cea mica, Cristina.
Maninca ff putin, selectiv, sucul din fructe preparat in casa mi-l bea, in rest cu mancarea e groaznic.
Toate vitaminele si mineralele din farmacii sunt sintetizate in laborator.
Eu i-am cumparat ultima data de la Beres, Actival junior, sunt comprimate masticabile, cu 5 arome, ptr copii.Ne impacam bine cu ele, chiar acum suntem dupa o viroza, fara complicatii( de obicei aparea febra si nu scapam fara antibiotic).Sunt sigura ca si acestea si-au facut efectul.
Multa sanatate!
dennissa spune:
roli25- Peritol nu i-as da nici eu pt pofta de mancare. Noua ne-a recomandat pediatrul Peritol pt ca a facut o alergie, urticarie la ceva mancare si i-am dat Peritol 10 zile. Ascapat de iritatie, dar vreau sa spun ca era atata de adormit de dormea cate 3 ore legate de doua ori pe zi si si noaptea..toata. Deci, este f puternic. Plus ca eu ii dadeam 3*1ml/ zi, deci o doza ffffff mica. Si intr-adevar, creste foarte tare pofta de mancare. In cele 10 zile de tratament a mancate de a rupt, dar nu asta e "tratamentul" pt pofta de mancare. Noi l-am luat pt alta cauza si a avut si aceste efect.
Eu ii dau Propolis C cu echinaceea, este propolis cu vit C, natural fff bun la gust, il accepta foarte bine si se vad rezultatele.O lingurita pe zi dupa micul dejun. Este parca si mai "cu alt tonus" decand i-l dau si mananca bine. Dar intreaba totusi un ediatru (altul decat al tau, daca el nu este de acord cu vitaminele) pt ca echinaceea produce alergii destul de frecvent. Noi nu am avut, dar sunt cazuri.
Multa sanantate si pofta de papa.
Noi am facut in toamna si cura de VITAM !
l_carmen2003 spune:
Intai trebuie sa it spun ca in august i-am facut copilului de 3 ori examen coproparazitologic si a iesit negatit, insa nu manca nimic, se plangea de dureri de burtica, avea cearcane tot tabloul... Asa ca am luat ulei de bostan si cu giradinofug si i-am facut tratamentul antiparaziti... si gata... au disparut simptomele.
Acum sigur ai mai auzit ei au perioade in care nu mananca bine si iau in inaltime si altele in care mananca bine si iau in greutate. Atat timp cat copilul e vesel si activ nu iti fa probleme.
Ca vitamine eu i-am facut sirop de catina cu miere de albine. Am stors la centrifuga si apoi am stors si in sita fructele de catina si le-am pus miere:1 kg de fructe si 1 kg de miere. Si lua cam 2-3 linguri pe zi - cu textele de rigoare la protestele lui, e un dulce sanatos etc. Plus vit D3 din ulei de peste si 10 pic de tinctura de propolis timp de 10 zile pe luna - asta si pentru imunitate.
Eu am auzit povesti mai putin fericite despre vitaminele de sinteza din comert asa ca, folclor sau nu am optat sa ma chinui putin din septembrie pana in decembrie - dupa aia nu am mai gasit catina proaspata - si sa fac sucul asta de catina din care am baut toata familia.
Pentru Ca ii dau Cipical tot 10 zile pe luna si am observat ca in perioada cu cipical mananca bine.
NU spun ca am dreptate ci ca asa am procedat eu.
carolinah spune:
Eu am mari retineri fata de chestiile care dau pofta de mancare. Eu eram un copil de asta "fara pofta de mancare" si cu o usoara anemie. Au bagat in mine vitamine si nu mai stiu ce si, da, am avut pofta de mancare apoi, pacat ca in clasa a 10-a m-au dus la endocrinologie ca aveam 1.64 si 72 Kg... (Si anemia era tot acolo si mai e si acum, ca e genetica)
Si greu mi-a fost sa ajung la echilibrul de acum... Doamne, cat de greu!
Copilul are carente? Inteleg ca analizele au iesit bune. Pai si atunci?
Eu nu zic ca un multivitamin nu e bun in lunile de iarna, si eu iau, insa nu cred ca ar trebui sa te cramponezi de asta cu "nu mananca". Insusi insistatul sa manance il streseaza si ii taie apetitul. Sa insiste cineva pe langa tine ani de zile cu mancarea cred ca ai reactiona la fel....
roli25 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri. Am inceput sa-i dau Multisanosvit. In perioada asta am intrerupt vigantolul, pt ca au si D3.
Mananca mai bine, dar nu debordeaza. Oricum, asa cum am mai scris, nu ma doar foarte tare ca nu mananca atat cat ar trebui sa manance la varsta lui, ci sa nu se devitaminizeze, atat timp cat nu pune gura pe fructe si pe legume.
Nu ii voi da decat 1 sticla. Scopul e sa iasa vitaminizat din iarna, ca la inceputul primaverii pericolul sa se lipeasca virusii e mare.
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
roli25 spune:
Denisa, propolis ii dau si eu, cu miere, ca e bun pt imunitate si pt eventuali paraziti. Insa la el nu au avut nici un efect in ceea ce priveste pofta de mancare. Dupa ce termina vitaminele, reluam si propolisul.
BAIETII MEI IUBITI