Pesti Acvariu
Raspunsuri - Pagina 2
beatrice75 spune:
am intrebat sotul de acei"purici".Mi-a zis ca de mult, candva, nu erau pet shopuri si se dadeau pestilor de acvariu"paduchi de balta"de fapt, asa se numeau.
beatrice75 spune:
Cand dureaza un proces de imperechere la xifo, de ex, ca nu mai vreau sa vad cum masculii se alearga prin tot acvariul
szivarvany spune:
Eu stiam ca acesti Xipho se cumpara de pui si doar unul singur va deveni mascul, fiind pesti hermafroditi. Probabil nu se vor linisti masculii niciodata.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
beatrice75 spune:
de cate ori pe zi ii hraniti?Eu de 2 ori, dimineata si seara. Am auzit ca unii ii hranesc la cateva zile, iar altii de mai multe ori pe zi
szivarvany spune:
Dimineata sau seara , depinde cand imi amintesc
La inceputuri eram mai meticuloasa si panicoasa, acum ne-am obisnuit cu totii La fel si cu curatenia, o data pe luna.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
beatrice75 spune:
Cam cati pesti e bine sa tinem intr-un acvariu de 50l? Initial mi s-a parut un acvariu mare, dar acum mi se pare deja prea mic. Extrem de mic!
alevin spune:
Mi se par cam multi 21 de pesti intr-un acvariu de 50l. Cred ca numarul ideal ar fi 10-12 pesti.
Numarul maxim de pesti pe care ii poate gazdui un acvariu se poate calcula in functie de lungimea pe care o au pestii respectivi la maturitate.
In general se practica regula: 1cm de peste la 1 litru de apa. Personal prefer alta regula in care calculul se face in felul urmator:
1. Pesti pana la 5 cm - 1,5 litri de apa/cm de lungime
2. Pesti de 5 - 9 cm - 2 litri de apa/cm de lungime
3. Pesti de 9 - 13 cm - 3 litri de apa/cm de lungime
4. Pesti peste 14 cm - 4 litri de apa/cm de lungime
beatrice75 spune:
Am doi masculi xifo care s-au cam ciondanit, acum vad ca unul dintre ei refuza sa mai manance( culmea, cel mai bataios si mai pofticios). Pe unul dintre ei, l-am pus intr-un acvaiu micut, singurel, in continuare insa refuza sa manance si e speriat.Cat sa-i tin asa separati?sunt oare incompatibili?Nu-mi vine sa renunt la niciunul