Copiloiul

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

da mai, da exista femei pt care a te duce la servici e naspa si care nu simt ca a sta cu copiii e un sacrificiu, ci o binecuvantare.
Poate nu are vreo inclinatie spre nustiuce meserie, asta o face om mai putin valabil? I don't think so :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stockholm spune:

buflea nu era vb de a ma mandri cu asta e vb insa de faptul ca am invatat ceva din experinta asta si da astea au fost conditiile din nefericire ...

nu am vrut sa exemplific ca numai asa am ajuns on nu sunt oameni f ok si care au avut un alt stil de viata ,am si spus asta in finalul mesajului dar de daca nu ai citit tot

jenn sincer nu cred ca stii cum e treaba cu salariile ,colega mea lucreaza pe post de agenti vanzari salariul de baza e undeva la 3 mil restul ar trebui completat din comisionele vanzarilor pe care le face ;insa comisionele intarzie sa apara pt ca sefa are probleme cu banii , i a murit soacra etc

nu era vb de a manca o data pe saptamana la mama era vb de a manca zilnik si de a te sustine parintii asa de mult incat daca nu iti trimite o saptaman sufertasul mori de foame

cam asta e tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

da mai, da exista femei pt care a te duce la servici e naspa si care nu simt ca a sta cu copiii e un sacrificiu, ci o binecuvantare.
Poate nu are vreo inclinatie spre nustiuce meserie, asta o face om mai putin valabil? I don't think so :)

Nu stiu - e de discutat dar mi-e ca intram in celebra si nerezolvabila disputa dintre cele care stau acasa sau cele care muncesc.
Pentru mine, in secolul 21, o persoana care isi limiteaza universul la familie este o persoana inflexibila si care isi asuma niste riscuri care pot fi evitate. Lumea a evoluat si ofera acum multiple instrumente de viata pentru a te implini pe mai multe directii - comparativ cu secolele trecute, aceste directii sunt deschise, disponibile si s-a dovedit stiintific ca ofera satisfactii multiple de la independenta financiara si mentala, confidenata, echilibru interior ...etc. Dar inca o data, asta este modul meu de a gandi si desigur ca referitor la copiii mei, le voi sugera aceeasi strategie de viata. Voi fi cu siguranta dezamagita daca vor ajunge in familii care vor functiona dupa reguli diferite, dar sper sa am luciditatea sa le tolerez alegerile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu te intekleg, pt ca si eu ma sufoc intre 4 pereti, dar cunosc asemenea femei, care stau acasa si sunt bune si blande si fac enorm pt caminul lor si care au crescut copiii f f misto, un astfel de exemplu e soacra mea, D-zeu s-o odihneasca, s-a simtit nemiapomenit in caminul ei, desi era nascuta la Paris si crescuta cu bona contesa scapatata :)
iar cumnata a lucrat, fata ei lucreaza si are bebe de aproape 2 ani, e chiar o mare savanta, deci nu i-a influentat in niciun fel, a fost doar inima casei.

Eu le invidiez pe aceste persoane, consider ca din contra, au un echilibu fantastic, ca nu trebuie sa se valideze ca persoane prin a face nustiucate lucruri, ci din prea plinul lor sufletesc daruiesc in jur.

Eu n-am sa pot niciodata sa fiu asa si ma oftic

exista doua conceptii: aia a lui Kant care n0a iesit din satul sau dar a mers in sus pe verticala sau in jos pe adancime, cum vreti, extre, de profund, si aia a omului atot calator care isi culege informatia pe orizontala.

Asa e si cu statul acasa sau iesitul in lume.

In opinia mea, singura problema e cand faci una sau alta din constragere si nu din convingere. Trebuie sa ai taria de a te admite asa cum esti.
Dramele si frustarile apar cand esti de casa si tre sa mergi la job, sau cand esti expansiv si ramai acasa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:

Nu stiu - e de discutat dar mi-e ca intram in celebra si nerezolvabila disputa dintre cele care stau acasa sau cele care muncesc.
Pentru mine, in secolul 21, o persoana care isi limiteaza universul la familie este o persoana inflexibila si care isi asuma niste riscuri care pot fi evitate. Lumea a evoluat si ofera acum multiple instrumente de viata pentru a te implini pe mai multe directii - comparativ cu secolele trecute, aceste directii sunt deschise, disponibile si s-a dovedit stiintific ca ofera satisfactii multiple de la independenta financiara si mentala, confidenata, echilibru interior ...etc. Dar inca o data, asta este modul meu de a gandi si desigur ca referitor la copiii mei, le voi sugera aceeasi strategie de viata. Voi fi cu siguranta dezamagita daca vor ajunge in familii care vor functiona dupa reguli diferite, dar sper sa am luciditatea sa le tolerez alegerile.

Ma mir ca gandesti asa mai ales ca locuiesti in US, tara in care poti sa te apuci de multe meserii la varste inaintate.Eu pot sa iti dau zeci de exemple cu mame care au stat acasa, si-au crescut copiii si apoi au avut si inca au cariere de care sunt foarte multumite dar na daca tu asa crezi ca a vrea sa iti cresti copiii e o porcarie ce ingusteaza "ones life" na...e ok...lasa ca face societatea treaba mai buna si tu numai verifici ce au facut ei in alea 2 ore de calitate pe care le imparti cu copiii...

Adriana 9w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Din pacate am citit, din lipsa de timp, diagonal acest topic.Promit sa ma revansez
Eu fac parte din copii, independenti financiar, dar dependenti edmotional de parinti. Mi s-a oferit o libertate fantastica in adolescenta si din cauza aceasta am apreciat si mai mult timpul petrecut cu parintii mei.
Acum 2 ani, stateam cu sotul si fratele meu intr-un apartament si s-a ivit o ocazie cu un apartament gol, pe acelasi palier cu parintii mei.
Am facut pe dracu-n patru si am cumparat acel apartament si sunt super fericita. Sunt independenta, am intimitate, dar la orice ora din zi si din noapte, daca am nevoie, pot sa bat la parintii mei la usa, in pijamale. E valabila si reciproca, normal.
Cand stateam cu fratele meu, stateam tot aproape, la 5 minute de mers pe jos, dar pentru mine tot departe era
ca sa nu mai zic, ca de cand am inceput serviciul,dimineata la 7.30 ma instalez cu Eva in pijamale la ai mei, imi beau cafeau si plec.
Nu stau sa o imbrac , sa o infofolesc, etc.
Pentru mine acest apartament a fost o mana cereasca.
Referitor la galetusele cu mancare.....eu nu gatesc, sotul meu mai face din cand in cand cate ceva....eu si mai rar. Nu ca nu stim sa gatim, dar preferam sa pertecem timpul altfel. Nu am cerut niciodata de la ai nostri. Nici nu suntem genul sa mancam mancare gatita. Ne faceam diverse semipreparate, salate, ne mai comandam de la diverse restaurante....si cu toate astea galetusele si sufertasele sunt la noi in frigider, pentru ca insista si mama si soacra.....acum, zic si eu, daca lor le face placere, de ce sa le supar?

Si inca ceva, ca poate nu s-a inteles....nu parintii m-au tinut langa ei, ci eu am insistat intotdeauna sa fiu cu ei. prefer mereu o vacanta cu ei decat singuri. Sunt genul de oameni, prieteni/ parinti, nu doar parinti.

aaa...si inca ceva....mama mea nu intra niciodata la mine in camera fara sa bata la usa, mi-a respectat f mult intimitatea si nu mi-a impus niciodata nimic, intotdeauna cand vroia ceva de la mine imi explica foarte logic si cu argumente.
Imi doresc din suflet sa pot sa fiu si eu o mama ca ea!....asta asa...off topic

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

....Si apropos....parintii mei au 60 de ani si nu-s nici epave si nici n-au tabieturi ciudate. Sunt la fel de tineri pe interior ca si noi. Si de mutle ori , petrecerile lor sunt mai active decat ale noastre

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

alex_andra, felicitari pentru relatia speciala cu parintii, fratele si familia sotului. te-am citit cu bucurie. nu ai de ce sa te jenezi ca-ti iubesti familia si iti face placere prezenta ei. nu e nimic rau in asta, nu asculta la gura lumii. scopul educatiei nu e independenta, ci ca viitorul adult sa ajunga un Om, nu un Strain de toate si de toti, la capatul celalalt al pamantului, daca se poate; si dorind nu mai mult decat o conversatie, eventual la telefon, cu parintii pentru care simte o umbra de datorie, nu dragoste si respect. daca dragostea ar fi posibila long distance, ne-am lasa toti copiii la spital dupa ce-i nastem si i-am creste in superlativul independentei.

nu ma intereseaza independenta, e un aspect secundar. m-am concentrat pe altele, mai importante pentru familia mea, si independenta a venit de la sine, inca foarte devreme.

oamenii sunt fiinte sociale, sunt fericiti in comunitate. orice alt model, gen alienarea de familie, contravine naturii umane si e distructiv si auto-distructiv. si furnizeaza material didactic pentru cabinetele de psihoterapie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Imi place ce ai scris,Conchita,asa gandesc si eu.Stockhlom,colega ta stia in ce se baga ,nu?Daca nu ii convine,de ce nu pleaca?Exemple de salarii-vanzator la butic-700,muncitor la banda la o fabrica de dulciuri 1100,deci munci care nu necesita cine stie ce studii si sunt cu mult peste 300.Asa ca daca ea are salariul mic nu inseamna ca toata lumea e la fel...Pana la urma e mai usor sa se vaite decat sa faca si altceva ,nu?Ca nu cred ca traieste din asta,sincer!Chiar daca nu locuiesc in Romania,informatia e la indemana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:

Ei , BUflea , de ce nu esti toleranta?
Sunt femei pt. care carriera e cam totul i femei pt. care familia e cam totul (spun "cam" pt. a sublinia ca nu sunt bolnave, a faca DOAR ceva).
Eu spre exemplu daca as sta acasa as innebuni, si acum cand sunt la facultate tot fug la spital de cate ori am ocazia, in vacante ma bucur de o excursie, de strand , dar nu pot sa fac doar asta si ma gandesc inevitabil la actiune.
In schimb le admir sincer pe cele care stau acasa si nu le-as minimaliza existenta.

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput