voi mai suportati kk de catel pe strazi?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Recunosc ca n-am avut rabdare sa citesc toate paginile, dar am o singura inrebare pentru Ilinca. Trecand peste felul in care au vorbit/acuzat unii-altii, ce ai de gand sa faci de acum inainte?

Strangi sau nu productia catelului tau?

PS. Am inceput diversificarea copiilor la 4 luni si nu ma intereseaza de rosiile altora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Ce bine-mi pare ca datorita mie ati gasit raspunsul la tot ce nu merge bine-n tzara asta: io, io-s de vina pentru toate, ca am un caine care face kk-n tufe si eu nu strang, de-aia fac si altii pishu'-n lift etc. etc. Ma bucur foarte mult ca ati gasit acaru' Paun aka tzapa ispasitoare. Daca eu nu strang respectivul kk, asta spune tot despre caracterul meu, despre educatia mea, gata, sunt pierduta, sunt o nesimtzita, tre sa primesc rosii-n freza, toata lumea se oripileaza, sunt un monstru, o ciumata, o plaga a societatii of si vai.
Daca si eu as zice despre o mama care sa zicem a inceput diversificarea la 4 luni:"aoleu, esti inconstienta, esti o mama denaturata, ai distrus copilul, ce mai conteaza ca in rest il ingrijesti bine, esti atenta la nevoile lui, il iubesti etc, gata, esti descalificata, ti-ai dat cu firma-n cap"? Cand se intampla asa ceva, sare toata lumea-n apararea respectivei mamici dar acum, ca eu am zis de buna-voie si nesilita de nimeni ca pana acum n-am strans, in loc sa ma convingeti cu calm sa strang, sariti si ma spurcati ca-s nesimtita si needucata, ca eu sunt de vina pentru incalzirea globala.
Ce de psihologi desavarsiti, dintr-o singura propozitie de-a mea mi-ati facut portretul moral cu lux de amanunte si rezulta ca-s mai cah decat toti cacateii de catel maidanez/ dalmatian/pekinez/ akita-inu/ mastino napoletano la un loc
Ok, asa o fi, voi stiti mai bine, sunteti cei fara de pata si defect si puteti sa va erijati in judecatorii supremi. Bravo voua si succes in demersurile voastre extraordinare.
Teo1970, eu as vrea sa aud de sistemul respectiv, pentru ca spre deosebire de oamenii perfecti de la acest topic care nu mai au nimic de imbunatatit si de slefuit la minunatul lor caracter, eu parca-parca as vrea sa mai evoluez putin, sa ies din nesimtirea in care mi-am trait viatza mizerabila de pana acum. Pana-mi spui metoda ma duc sa ma auto-flagelez, sa stau pe coji de nuca si pe gresie cu mainile sus (pana si acelui monstru, daca stiti despre ce vorbesc, i s-au adus circumstantze atenuante, doar eu voi avea mereu cazier:"nestrangator de kk"!!!)

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
8luni

Aici te contrazic.Nu esti tu de vina si nici noi perfecti.Doar ca te-ai cam grabit cu argumentarile.Eu nu fac, pentru ca nici altii nu fac nu-i un motiv, parerea mea (poate gresesc).Eu daca nu arunc hartii decat la cos, n-am nici un avantaj de pe urma asta, nu mi se va ridica statuie, decat ma simt eu bine si recunosc, mi se ridica tensiunea un pic, cand vad pe altii facand contrariul. Poate ca-i mai bine sa fi indiferent, atunci cel putin n-ai probleme cu bolile psihosomatice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Recunosc ca n-am avut rabdare sa citesc toate paginile, dar am o singura inrebare pentru Ilinca. Trecand peste felul in care au vorbit/acuzat unii-altii, ce ai de gand sa faci de acum inainte?

Strangi sau nu productia catelului tau?

PS. Am inceput diversificarea copiilor la 4 luni si nu ma intereseaza de rosiile altora.

Anya

Pai vezi, eu -spre deosebire de tine, mai pot face ceva sa-mi corectez greselile, tu ai facut ceva ireversibil. Mie inca imi pasa de rosii (cateodata; e o reminiscentza din copilarie cand ma framantam rau pentru nedreptati. Acum sunt mult mai indiferenta la bulion, intr-adevar, tot mai am unele "scapari" cand ma las afectata).

8luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ilinca, nu am postat ca sa ma cert cineva. Vroiam sa stiu doar daca te gandeai sa cureti de acum inainte. Nu te voi acuza daca nu o sa o faci, atata timp cat vei avea argumente serioase. Ma intrebam, retoric- evident, daca cititul/postatul pe aici foloseste la ceva.

(Cat despre diversificare, la sfatul medicului, pentru copiii alaptati mixt sau atificial se incepe diversificarea de la 4 luni.)

Mergi la inceput

Teo1970, inteleg ce zici, dar cum te-ai simti daca dupa afirmatia pe care ai facut-o despre sotul tau ar sari 10 chibiti sa spuna:"aoleu, ce mitocan, ce badaran, gata, nu tre' sa spui mai mult, ne-am format parerea!"?
Eu mi-am spus o parere, nu vad de ce in loc sa se argumenteze pe marginea ei sunt atacata eu, ca persoana, si mi se arunca ritos afirmatii pline de dispret gen:"viitorul este al celor ca tine", unde eu as fi expozantul celei mai de jos categorii. Nu vi se pare ca exagerati?! Puteam si eu sa intru la subiect cu atacuri gen:"bai, dar ce viatza plictisitoare aveti de-ati ajuns sa dezbateti kk de caine" dar nu am facut-o, nu?
Acum sa va mai zic ceva strict la situatia mea, ca tot m-ati dezbatut pe mine in final (si chiar ma simt importanta:))). Incep prin a va spune ca de cate ori mananc un mar sau o banana pe strada ajung sa merg sute de m cu coceanul sau coaja in mana pana gasesc un cos de gunoi stradal. De cele mai multe ori ma intorc din oras cu buzunarele pline de ambalaje/ hartiute etc. pe care le golesc in cosul propriu de gunoi, pentru ca nu am gasit unul in drum. Si cand pune primaria cosuri la fiecare stalp, in maximum o saptamana sunt vandalizate sau dispar ca prin minune. Ei, va spun drept ca in conditiile astea mi s-ar parea cam neplacut sa umblu cu punga cu kkt in mana si eventual s-o aduc tot la mine-n casa.
Tot strict la situatia mea, de cand a imbatranit cainele il mai plimb doar printre blocuri si pe un teren viran langa bloc. Acolo nici atat nu gasesc cosuri de gunoi.
Da, sunt constienta ca daca imi doream cu adevarat, foarte mult, sa strang kk- treceam peste aceste obstacole, gaseam o solutie. Dar recunosc ca desi o voce interioara imi mai spune din cand in cand ca m-as simti mult mai impacata cu mine daca as atinge si acest apogeu al civilizatiei si anume stransul de kk, totusi aceasta voce nu e destul de puternica- INCA.
Poate daca Teo imi dezvaluie tehnica aceea imbatabila voi trece si eu in randul celor fara de prihana

8luni

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anya

Ilinca, nu am postat ca sa ma cert cineva. Vroiam sa stiu doar daca te gandeai sa cureti de acum inainte. Nu te voi acuza daca nu o sa o faci, atata timp cat vei avea argumente serioase. Ma intrebam, retoric- evident, daca cititul/postatul pe aici foloseste la ceva.

(Cat despre diversificare, la sfatul medicului, pentru copiii alaptati mixt sau atificial se incepe diversificarea de la 4 luni.)

Anya

Anya, da, ma gandesc sa curat. Ma gandesc demult dar nu m-am mobilizat suficient.
(cu diversificarea s-au scris tone de subiecte pe aici dar unele fete s-au constituit din pacate in "cooperativa Munca in Zadar" pentru ca multe mame au ramas imune la argumentele conform carora NU se incepe diversificarea inainte de 6 luni (hai 5 luni, cu indulgentza) indiferent cum sunt alaptati bebelusii si indiferent ce idei cretze le fata mintea unor doctori expirati)

8luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Maidanezii NU fac niciodata kk pe trotuar!!!

denizel, nici tu nu te prea plimbi pe strazile capitalei.

Ba ma plimb, Capcaunule! :)
Te cred ca ai vazut maidanez facand kk pe trotuar, dar eu nu am vazut niciodata. Chiar niciodata :).
Atunci cand fac kk, ei sunt expusi si vulnerabili si nu-si permit sa fie expusi si vulnerabili.
Doar se imperecheaza pe trotuar , dar atunci au creierii varza deci nu se pune ca se expun si nu se protejeaza de oameni :D.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Draga Ilinca,

mie mi se pare ca sotul meu e un prost-crescut la capitolul "caine"; m-as bucura ca-ntr-o zi cineva sa-i arunce kk cainelui in fata, poate asa s-ar gindi mai mult la "treaba" asta ! (de parca ar mai conta, el e d-ala cu textul "face pe iarba")

si sa stii ca nu e nicio tehnica, totul e sa vrei si sa folosesti o punga ; daca vrei, poti

pe vremuri, la Ikea la raionul cu cosulete pt catei si pisici aveau si role de pungi speciale pentru kktei de catei ; dupa o vreme, au disparut ... cica nu se vindeau ... si nici nu ma mir, mi-a parut rau ca erau f bune si a trebuit sa ma reorientez

edit: si sa stii ca eu ma duc cu punga acasa; ca asa am vazut pe la altii mai civilizati: ca exista cosuri speciale pt dejectii de la animale; da' cum la noi nu sunt ... nu arunc in cosul de gunoi de pe strada

mai, io ca posesoare de caine, recunosc ca am fost preocupata de chestia asta: pe unde m-am mai plimbat si io in lumea asta larga, m-am uitat sa vad ce fac pe-acolo altii care au caini: cum strang, unde arunca samd; recunosc ccc ca si pe-acolo sunt scapari, da' pe mine nu m-a interesat aspectu' asta, ca eram deja satula de el de-acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Denizel, da, pap si vacutz si puiutz, da tot mai bun e porcutzu...

Veeezi? :D
Nu ziceam nici pis daca nu pomeneai iar despre violentele asupra cainilor.
Vorba cuiva, detest mai putin violenta decat institutiile violentei .

Citat:
Io nu vreau sa aduc prejudicii "de-alea' maidanezilor, e si aici discutie lunga. Da' sincer-sincer acuma, daca toti stapinii de ciini ar stringe, ar fi strazile curate?

Sigur ca da!!!! Sigur-sigur!!! Nu incape vreo indoiala :).

Citat:
Plus: daca problema e kk pe trotuare iar maidanezii sint tolerabili pt ca fac kk in iarba, inseamna ca si ciinele meu poate sa faca in iarba, si asta ma scutestede strins, nu? Si atunci cum ramine cu plingerile ca se joaca odorul in kk de ciine, si pune mina, si baga in gura si etc?

Pisigri, eu am avut caine si, spre rusinea mea, il lasam sa-si faca nevoile in iarba.
De 2 ori in toata viata ei (ca era fetita) s-a emotionat si a facut pe trotuar si am strans imediat.
Daca acuma as mai avea caine, as strange si ce face in iarba.
Daca nu il las sa faca in curte/gradina/casa, nu trebuie sa-l las nici in iarba de afara/trotuar, nu?

Citat:
Nu ca mor eu de dragul kktzeilor de pe trotuare, dar sincer... chiar altceva mai bun de facut nu se gaseste...?

Nu mi se pare ok cum pui problema, Pisi! :)
Decat sa se spele strazile (din banii nostri) de jdemii de ori pe zi, nu mai bine ar strange fiecare stapan dupa cainele lui?
Iar cu banii dati pe spalatul in plus, s-ar gasi o gramada de chestii mai bune de facut.

In plus, in Ro nu se investeste in spalatul trotuarelor, deci singura solutie e in mainile (la propriu :)) stapanilor de caini.

Citat:
P.S. Denizeluleeee !! Am gasit la noi in supermarket masina de facut magnetzei...de frigider, of corz !

:))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Maidanezii NU fac niciodata kk pe trotuar!!!

denizel, nici tu nu te prea plimbi pe strazile capitalei.

Ba ma plimb, Capcaunule! :)
Te cred ca ai vazut maidanez facand kk pe trotuar, dar eu nu am vazut niciodata. Chiar niciodata :).
Atunci cand fac kk, ei sunt expusi si vulnerabili si nu-si permit sa fie expusi si vulnerabili.
Doar se imperecheaza pe trotuar , dar atunci au creierii varza deci nu se pune ca se expun si nu se protejeaza de oameni :D.

Aveti dreptate amandoi.Eu am vazut cum niste babe rablagite isi plimbau cateii, asemenea cam rablagiti, in cartierul meu de simandicosi si de fosti activisti de partid si ii lasau sa se "debaraseze" pe trotuar.
Sunt prin zona si niste amarati de maidanezi care stiu sa treaca strada pe la zebra dar sincera sa fiu nu stiu unde isi fac nevoile.
Denizel,trebuie sa recunosti ca si maidanezii isi fac nevoile,dar unde?

Mergi la inceput