Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *139*

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaelacg spune:

uf, m-a pus tati la treaba, dupa ce ca de cateva zile bag la greu referate pt mine, m-a mai rugat si el sa-i dictez un proces pt practica sa scrie mai repede.

acum suntem in pauza

uitati ce am gasit eu aici, o fi buna de dat lapte din ea? s-o descurca tati mai bine? are cineva asa ceva?

din 10 martie 2009, mami fericita de

GHIOCICA CU GHIOCEI

Mergi la inceput

salutare inapreda
sa stii ca si maria mea a devenit cam dependenta de mine. cum ies din camera cum plange. e plans normal, fara altfel de manifestari. ce sa fie oare la bb ian? poate stiu fetele mai cu experienta

GHIOCICA CU GHIOCEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

SYMPLIANA si PISIGRI, bine punctat, exact "pe gustul meu"

pentru Chishcutza si Ana care fac progrese maretze si pentru mindrele lor mamici.

Mihaelacg din pacate, nu pot sa te sfatuiesc in vreun fel; eu nu alaptez su nu vreau doar "sa-mi dau cu parerea"; sper sa te ajute una din fetele care a trecut prin asta. curaj!

Gina lu' Ian (23 martie 2009)
Ian, Impecabilu' lu' tata :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda
de ce e Ian asa dependent de prezenta mea; nu pot sa dispar deloc din raza lui vizuala ca-i jale. Daca nu-i fac ceva pe plac, de cele mai multe ori in gluma sau in joaca, se enerveaza, inchide ochii, stringe pumnishorii si tzipa

Tratati-va copiii pe cat posibil ca pe niste parteneri, de la egal la egal. Suntem alaturi de ei sa-i ghidam prin viata, nu sa le si impunem numai ce vrem noi.
Imagineaza-ti ca asa cum esti tu (ma refer la general, la cine citeste ce scriu) si ca cineva de 5 ori mai mare decat tine, vine si-ti impune reguli, fara sa intelegi de ce. Si ca esti obligat sa le faci, desi nu vrei. Si mai trebuie si sa taci, sa nu te plangi. Nici nu pot pune problema ca daca nu te supui, mai iei si bataie. De la cineva de 5 ori mai mare ca tine, cu o palma de 3 ori mai mare decat a ta. Pana la urma nu e decat o palma la fundulet, sau la pampers. Nu la noi, dar pe forum se poarta astfel de destainuiri.
Deci, de ce se poarta Ian asa?
Pt ca are personalitate, si pt EL VREA si nu intelege de ce nu se face cum vrea el. pt ca tu esti mami. Mami care atunci cand ii e foame ii da papa, care atunci cand e murdar il spala. Tu esti cea care ii implineste nevoile. La cine sa apeleze? Tu esti legatura lui cu lumea. E normal sa te vrea in preajma mereu. Tu nu ai vrea in locul lui?
Nu trebuie sa dispari din raza lui vizuala, dar incearca sa-l plasezi in asa fel incat sa aiba activitate cat ai tu de lucru, dar sa te vada mereu. Eu cu Luana asa fac, de asta avem coltisor de jucarii prin toata casa. Mereu a fost asa, nu ma solicita direct, sa stea numai si numai in brate, dar trebuia sa ma vada, sa stie ca sunt cu ea. Acum ca merge singura e mereu in picioarele mele, mai mereu ma sui pe cate unul cand am treaba in casa si ma intorc brusc. Luana se joaca singura dar nu stand singura.
Iar faza cu nervii e normala, si e numai inceputul, va veni vremea cand se va impune, cand va da cu fundul de pamant, cand nu va intelege de ce tu ai voie sa refuzi si el nu, va invatat ca e ok sa refuze si sa fie refuzat...si e absolut normal sa se poarte asa, dar tu ca mama, va trebui sa-l faci sa inteleaga ca tu stabilesti niste reguli pt binele si siguranta lui.
Si acum copiii inteleg chiar daca noi nu credeam. Le interzicem ceva, sau sarim (eu una la repezeala asa fac) cu gura pe ei "nu-i voie". Copilul ramane blocat o secunda la auzul vocii mamei, apoi, neintelegand "de ce", continua sa faca. Sau sa repete. Le putem incet-incet explica si de ce nu-i voie. Trebuie repetat de fiecare data cand face ceea ce i se interzice. Si trebuie sa le interzicem doar ce le pune in pericol siguranta. Eu una stiu ca sunt cam stricta in unele privinte.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God - Photo & Video
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Georgyuly, e f. bine 9kg la 10 luni, nu mai fi circotasa Felicitari pentru Giulia mica / care stie sa adoarma SI singurica!

Novus, ce crezi, m-am suparat? Nu am motiv, oricum. Te

Petrean, familia reunita.

Gina lu' Ian (23 martie 2009)
Ian, Impecabilu' lu' tata :-)

Mergi la inceput

ce face maria noaptea
la noi primul somn este de regula in pat. si fac transferul din pat in patut. de multe ori se trezeste, dar repet operatiunea. somn mai lung de max 3 ore, nu avem noaptea. faza e ca atunci cand se trezeste, uneori plange alteori ce credeti ca face hotomana mea?
eu pt ca-i simt orice miscare is treaza inaintea ei si o urmaresc.intai vad una bucata curut maria ca se ridica din patut, dupa care apare si ea. se catara de patut, si ori face o tura de patut, ori se pune pe partea noastra unde ne vede, sta agatata in picioare de grilaj si topaie. deci e treaza treaza. si o iau iar in pat, si de multe ori ramane la noi in pat. eu is lesinata s-o tin cu mine in pat, sa-i simt rasuflarea, s-o protejez, s-o mangai , insa doarme super naspa. se invarte in pat ca acele de ceasornic.si in plus se si trezeste mai des daca e cu noi in pat si toata noaptea. din motivul asat prefer s-o culc in patut, doar ca-mi este mie greu s-o tot mut de colo colo.
din acest motiv mi s-a agravat si pb cu sciatica. am o durere groaznica in zona sacrala. uneori nu ma pot misca asa "taieturi" ce-mi trage care se duc pe picior si de durere tip. nu pot sa ma controlez, doare crunt.

asta-mi face maria noaptea, ture de patut.

GHIOCICA CU GHIOCEI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Floric

Ayla, am retinut...si conformat De cate ori deschid pagina ma trec niste sentimente si inevitabil plang, de aceea trec mai rar pe la cap. Alma. DAr asta nu inseamna ca nu ma gandesc la ce ar fi fost daca...

Multumesc! Si la toate fetele care au aprins o lumanare!
Flori, eu incerc sa...uit. E prima data cand spun asta. A fost lupta mea cu mine, un an de zile, pt ca nu am vrut sa uit. Dar cu putin timp in urma am avut si sansa (sau nesansa) si timp sa ma gandesc ca nu vreau sa pierd ce am, pt ca eu nu vreau sa uit.
Asa ca nu trebuie sa te gandesti cu tristete, ok?
Iar acolo nu e mai nimic, nici poze, nici imagini, e doar...nu stiu, gandul ca macar virtual ard lumanari in memoria Almei.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaelacg

salutare inapreda
sa stii ca si maria mea a devenit cam dependenta de mine. cum ies din camera cum plange. e plans normal, fara altfel de manifestari.

Daca iti amintesti ce scrisesem, la aceasta varsta copilul simte despartirea de mama. Se simte abandonat, nu intelege ca pleci si vi iar.

Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaelacg
intai vad una bucata curut maria ca se ridica din patut, dupa care apare si ea. se catara de patut, si ori face o tura de patut, ori se pune pe partea noastra unde ne vede, sta agatata in picioare de grilaj si topaie.

Haha, da, da, da...multi ghiocei cred ca fac asa. Asa facea si mai face si Luana. Eu o aud ca e treaza si ma mai si striga, dar...daca vad ca nu plange, nu ma duc la ea, si de cele mai multe ori vede ca nu-i rost de distractie si se culca singura inapoi.
Eu o bag in sac de dormit, si nu se mai poate ridica asa, se mai fataie, isi ia suzeta, si se culca inapoi.

Light a candle for Alma

Mergi la inceput

ayla ai facut la fete calendare pe luni? sau ce? ca am absentat atunci.
nanuta mariei implineste anii pe 26 si vreau sa-i fac si o surpriza de genul asta. daca mai ai timp, daca nu, ii fac un colaj frumos .
nu stiu daca v-am zis dar nanuta mariei(prietena mea careia i-au murit amandoi copilasii anul trecut) este iar insarcinata , naste in aprilie. se bucura de sarcina, dar nu ca prima data.incerc eu sa o fac sa vada partea buna a lucrurilor, desi ea a zis ca ea e pregatita pt orice.eu zic mereu ca sigur dumnezeu te intareste in situatii de-astea. altfel nu-mi explic cum poate un om duce atatea.

GHIOCICA CU GHIOCEI

Mergi la inceput