oligoastenoteratozoospermie 7
Raspunsuri - Pagina 2
andrabirni spune:
Tanoo, stai linistit, ca nu te-am bagat niciodata in seama, "draga".Si am inteles prea bine discutia, "draga"atat am avut de spus, nu vreau sa intru in polemici cu tine,"draga".
anca_83 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Maya_I Buna, hai ca vin eu cu vesti proaspete, si proaste: astazi am fost la dr Matei sa facem spermograma. Am dus cu noi rezultatele de la Medlife, din septembrie, cele cu oligospermia si 10,4 mil. Cand mi-a vazut analizele alea a zis ca daca era asa de buna sperma cum scria acolo as fi ramas gravida pana acum. Deci mi-a zis de la inceput ca nu crede ca e bun rezultatul dat de Medlife. A facut spermograma si a iesit: OATS severa: vol: 3,5 speratozoizi: 3,4 milioane mobilitatea A=0 B=20 C=40 D=40 Deci viabilitate 60% Frome normale; 4% Ne-a recomandat repetarea hormonalelor, plus eco testiculara la dr Iosup si in functie de asta ne trimite si la dr Voinea, daca e caz de operatie. Asa, ca iar am luat-o razna, deja ma vad facand imprumut la banca de FIV Nici nu stiu daca ar gasi varicocel daca asta ne-ar putea ajuta. Credeti ca in aces caz operatia de variciocel ar putea rezolva ceva? Iar ma apuc sa caut pe net. Prima data am cautat despre azoo, acum 4 luni despre oligo si acum despre OATS. Ma tot intreb cum a fost posibila o scadere atat de drastica in numai cateva luni de la oligo cu 10,4 milioane spermatozoizi si 98% forme normale, la OATS cu 3,4 milioane si doar 4% forme normale. Ce sa fac? Spuneti-mi si mie, din experienta voastra, ce e de facut? ![]() A, aseara mi-a venit si ciclul. Optimista... pana la lacrimi |
Maya,eu zic sa repetati spermograma si in alt loc inafara de cele doua laboratoare ca nu are cum sa scada in 5 luni asa de mult nr. si mobilitatea spermatozoizilor numai asa poti sa vezi care e rezultatul corect. In cazul in care sotul tau are vericocel eu iti spun cu incredere maxima ca merita sa se opereze, in cazul nostru s-au vazut imbunatatiri majore de la 17 milioane/ml spermatozoizi inainte de operatie am ajuns in trei luni dupa operatie la 26,5 mil./ml de la oligospermie la normospermie si mobilitatea e mai buna de la 65% am ajuns la 75%.
Bafta multa!
Maya_I spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui anca_83
Maya,eu zic sa repetati spermograma si in alt loc inafara de cele doua laboratoare ca nu are cum sa scada in 5 luni asa de mult nr. si mobilitatea spermatozoizilor numai asa poti sa vezi care e rezultatul corect. In cazul in care sotul tau are vericocel eu iti spun cu incredere maxima ca merita sa se opereze, in cazul nostru s-au vazut imbunatatiri majore de la 17 milioane/ml spermatozoizi inainte de operatie am ajuns in trei luni dupa operatie la 26,5 mil./ml de la oligospermie la normospermie si mobilitatea e mai buna de la 65% am ajuns la 75%. Bafta multa! ![]() |
Anca, multumesc mult pt incurajari,
, la fel si celorlalti, deja mi-a mai venit inima la loc. O sa tin cont de toate sfaturile si ideile.

tuturor
Maya_I spune:
dr Matei l-a intrebat pe sot daca-l doare vreodata la testicole. El a raspus ca da. Acasa mi-a zis ca el mi-a mai povestit ca are un fel de galma. Culmea e ca acum putina vreme, vreo 2-3 luni, de la ce mi-a spus el am cautat informatii despre varicocel si i-am citit cu voce tare, dar el mi-a zis ca nu e asa, ca nu are nimic din ce scrie acolo. Cred ca nici el nu mai stie de capul lui, ametitul, ![]()
Asa ca o sa vedem ce-i gaseste Iosup la ecografie, ca orice ar fi, trebie sa facem eco testiculara, ca sa vedem ce-i acolo.
tveety spune:
Maya noi prea multe investigatii nu am facut. Insa daca in -februarie al meu a avut 15,5 mil/ml, morfologie normala 2,5%, mobilitate total 14,2% - mobilitate progresiva 1,3%;
-iulie numar spermatoizi 11 mil/ml, mobilitate normala 60%, viabili 57%, aspect normal 80% (in februarie i-au administrat 1 injectie Nebido, care cica are efect dupa 3 luni, altceva nu a luat);
-septembrie 1,8 mil/ml restul nu se puteau analiza
-octombrie 3 mil/ml
Deci vezi si la noi au fost diferente ff mari, iar la urolog nu au vazut nicio modificare si nu au depistat cauza oligozospermiei. Vezi si la noi a fost in doar 2 luni scaderi drastice (bine cele doua analize au fost facute in laboratoare diferite, dar in februarie si septembrie era la aceelasi laborator).
Ironia sorti este ca nici eu nu am ramas gravida cu 15,5 mil/ml de spermatoizi ci cu 3 mil/ml
exista sus un DD care poate face minuni, insa si noi trebuie sa facem tot ce ne sta in putere sa cautam medicii si remedii pentru a ne trata.
Am vrut doar sa vezi ca scaderi drastice au fost si la noi, deci nu trebuie neaparat sa dai vine pe laborator. Scaderi ridicari la numarul spermatoizilor exista si la barbati sanatosi!
Daca se constata ca are variciocel, prin operare se poate ajunge la imbunatatiri ff spectaculoase si spermograma poate reveni la normospermie.
Bafta fetito si nu te da batuta! Lupta in continuare!
http://lbdf.lilypie.com/PcT5p2.png
+ 11
Maya_I spune:
Tveety, 
Cineva zicea ca spemograma poate fi influentata si de stresul din momentul recoltarii spermei, dar mai stiu si eu? Adevarul e ca sotul mi-a zis dimineata, inainte de a pleca de acasa, ca sa lasam pe luni, ca el nu se simte prea bine, plus ca dupa recoltare a venit si mi-a zis ca sperma, alea doua picaturi, ca prea mult nu a iesit, din cauza stresului, avea o culoare galbena, nu mai era alba, cum a fost de cate ori a recoltat. De altfel dr Matei a scris la aspect neomogen (mucus), in loc de aspect omogen, cum avusese pana acum la celelalte spermograme.
Nu stiu daca toate astea au legatura cu acest rezultat dezastruos si in ce masura, dar asta o vom vedea in curand, ca deja vrem sa mai facem o spermograma, sa ne lamurim pe deplin.
Maya_I spune:
Ah, si sa va mai zic ceva: sotul meu nu vrea sa se opereze, daca va fi cazul, fiindca i-a intrat in cap o idee: ca la doua operatii facute de la mijloc in jos (el a facut o operatie de menisc), in jurul varstei de 40-45 ani, respectivul ramane fara virilitate, adica nu mai intra in erectie... Mie asta mi se pare o prostie, un mit, dar nu stiu cum sa i-o scot din cap.
tannoo25 spune:
tveety, 
maya, cu siguranta daca la momentul recolarii sotzul este stresat, rezultatul este influentat, negativ ...
mirela2 spune:
Cred ca ai mei spermatozoizi paralizeaza de frica... Aveam eu banuiala asta, bine ca mi ati confirmat :D
Zuzet spune:
Maya,
Exact aceleasi valori le avea si sotul meu la ultima spermograma. Matei l-a trimis la Iosup si sa faca hormonalele. Hormonalele au fost ok, iar Iosup i-a gasit un mic varicocel, care nu poate influenta calitatea spermei (la cat de mic e). Matei zicea ca precis sunt cauze genetice, dar atat naturista la care mergem cat si medicul la care facem acupuctura ne-a spus ca stresul "patrunde" in cele mai mici cotloane ale organismului nostru si cu siguranta influenteaza rezultatele. Al meu este foarte, foarte stresat la job, deci nu ne asteptam sa se modifice ceva in bine.
Eu, acum trecand prin "experienta" Matei, as spune sa repeti spermograma la un alt laborator. Daca si acolo ies valori asemanatoare, mergeti sa faceti hormonalele si ecografia.
Acum, fie vorba intre noi, am mai vazut rezultate de la Matei si parca am impresia ca toti care merg la ea pleaca cu OATS severa. Bine, o sa-mi spuneti ca sunt paranoia, dar cum spuneam, am trecut prin "experienta" Matei.