Piatra Neamt, Perla Moldovei (73)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenstefi spune:

si totusi fetele mele unde ne vedem maine????????breee,o salata ,un suculet,un coktail,un dans.....hihihihihiihsi totusi sa nu fim tristee

carmen si stefii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Faca pauza de masa (bag o salata de fructe) si scriu si eu cateva randuri.

Loredana, toate povestile tale sunt cutremuratoare si revoltatoare si cu siguranta oriceare dintre noi poate sa vina cu alte si alte exemple.
Eu am avut norocul sa nu am prea mult de-a face cu spitalele si atunci cand s-a intamplat, am dat peste medici buni. O singura amintire mai de cosmar am, la spital in Piatra, un chiuretaj a unei sarcini oprite in evolutie. Mi s-a parut sordida sectia de ginecologie, am simtit tot ce mi-a facut ca nu a prins anestezia (sau nu mi-a facut ce trebuia, oricum o asistenta a executat injectia, nici vorba de anestezist) si am plecat acasa in aceeasi zi, fara nici un tratament sau recomandare (astepta medicul sa trec pe la cabinet, ca la spital nu ii bagasem nimic in buzunar).
Apoi am fost de multe ori la maternitatea Cuza din Iasi si acolo am avut o doctorita super ca profesionalism si ca om, asistentele si infirmierele se purtau decent spre bine in general. Cele de la sectia de prematuri insa era de nota 10+, exemplu de profesionalism si daruire dupa parerea mea.
Pe la pediatrie cand am avut nevoie am incercat sa ma duc direct la medicul care ne stia si de care ne place si in care avem incredere mare. Multumim lui Dumnezeu ca nu am avut nevoie sa stam in spital cu cei mici niciodata.

Revenind la ceva mai vesel, eu vin maine la intalneala. In principiu, in jur de 18, la Pizza66. Bun asa? Sau vreti alta ora sau in alta parte?

Loredana, subiectul de care zicea Criss e la 'In 1 sau in 2'. A inceput aici http://forum2.desprecopii.com/topic.asp?TOPIC_ID=147599
si a continuat aici http://forum2.desprecopii.com/topic.asp?TOPIC_ID=147734

Bazar pentru Robi

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Mie imi convine locatia si ora ( daca se putea mai devreme era si mai bine dar cred ca nu ajung fetele de la servici). Vin fiert au? Ca ma cam doare gatul .

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eftimie C. spune:

Uf ce de lucruri urate citesc.
Si eu am vazut destule in maternitatea Piatra Neamt si am dat un sac de bani peste tot....dar asta e!
Important e ca acum Edi e bine, desi tare mai era bine sa fi luat atitudine si sa fi dat in judecata spitalul si personalul.
Gata, nu mai spun nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Da, da, bun subiectul ala, Laura si restul fetelor, l-am mai rasfoit si eu cateodata, dar nu cu foarte mare interes, recunosc. Acuma, ca sunteti si voi pe acolo, ma uit si eu mai atent.
Eu sper ca nu v-am stricat ziua cu povestile mele, mai ales pentru Lora, pe care o felicit pentru forta si echilibrul pe care le inspira. Mai ales ca nu toate exemplele mele sunt negative, eu personal am avut sansa sa dau peste oameni buni si buni profesionisti, in special atunci cand am nascut.
Ei, bine, ca sa ma iertati daca v-am incruntat vreun pic fruntile, sa va povestesc un episod tot cu medici din tineretea mea zglobie, cand eram studenta si aveam - doamne ce vremuri... - 49 de kg. Ideea e ca am fost sa fac un avort la cerere la Maternitatea Polizu - Bucuresti. Aveam acolo de la inceputul facultatii mele o doctorita unguroaica de origine, super mega profesionista, asa cum erau multi pe acolo. La avort, venea lumea pe banda rulanta, era chiar un ghiseu special pentru asta, si aveai posibilitatea sa iti exprimi optiunea pentru un anumit medic. Ei bine, de departe, in topul preferintelor, era un medic negru, extraordinar de chipes, despre care toata lumea povestea infiorata de placere. Erau tot felul de legende pe care le auzeam despre el, unele spuse cu un oftat asa sagalnic, si toate extrem de pozitive, cum ar fi aceea ca la nasterile mai dificile, unde femeia se chinuia zdravan si extrem de sonor, Dr. Adonis - care era dotat inclusiv cu o voce superba baritonala - obisnuia sa cante extrem de puternic, astfel incat acoperea strigatele femeii in travaliu.
Ce sa va mai spun ca atunci cand intra el in salon toate discutiile inghetau instant si toate privirile il imbratisau calduros.
In sfarsit, vine randul meu, ma duc in sala unde ma astepta doamna dr. respectiva, incepe ea sa ma examineze, alea - alea, si la un moment dat intra un grup de studenti in frunte cu medicul cel chipes. "Ia, uitati, zice doamna mea dr., cum o fi prins domnisoara aici puiut la cat de intors e uterul asta". Doctorul se apropie de masa, cu cardul de studenti dupa el, toata lumea incepe sa se uite intre cracii mei, el incepe sa povesteasca ceva catre studenti, unii isi notau, eu in continuare cu cracii in sus pe capra, isi pune o manusa, incepe sa ma cotrobaie, in timp ce se mai intorcea catre studenti si le explica, aia de prin spate nu prea vedeau, se mai aplecau putin, era o nebunie. Dincolo de jena absoluta pe care o simteam cu atatia ochi indreptati spre "profunzimile" mele, vreau sa va zic ca am descoperit si explicatia pentru legendele minunate care circulau despre el. Avea omul ala niste maini...O sa ziceti ca sunt o depravata, dar felul in care te "manuia" omul ala iti mergea direct la suflet si chiar as indrazni sa spun ca mai jos putin. .

"Unii oameni văd lucruri care există si întreabă "De ce?". Alti oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată si întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu si nu au timp de toate astea."

http://loredanadinu.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Loredana , esti de belea! Expresia "felul cum te manuia" a fost bestiala . Mie mi-e groaza de gincologi si de stomatologi. Fac blocaj psihic, naiba stie, dar mi-e frica si jena de mor. Am patit si eu sa fiu la o ecografie la inceputul sarcinii gemelare, cu ecograf de ala 'sonda' care se baga in vagin. Si cand sonda doctorita mea mai cu spor sa-i prinda bine, sa-i masoare pe shtrumphi, intra o gasca de studenti la care se apuca doc. mea sa le explice una-alta. Le explica aratand pe monitor, dar logic ca nu toate privirile erau atintite la ecran .

Bazar pentru Robi

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenstefi spune:

e bun laura,na si tu, teau studiat niste viiitori medici!!!!,eu scapasi dar erau niste doftorasi tineri si parfumati de iti treceau toate durerileserios,radeam singura mai ales ca nu intelegeam ce zic daar am amintiri mumoase dar dureroase nu prea cu toate ca am vizitat pediatria aci la noi dar asa in urgenta si fuga acasa....
in rest pe maine seara la locatia stabilita de mine ,laura...ce ziceti????

carmen si stefii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Loredana, ce faci pe la sf. lui august-inceputul lui sept.? Ai vreun program? Daca nu, te amanetez sa mergi cu mine in sala de nasteri, sa mai spui povesti din astea "razatoare". Mi-e rau de nu mai pot, da rad ca proasta la monitor, zau asa! Pe Laura oricum o iau cu mine atunci, te inscriu si pe tine pe lista, hai, cine mai vine, cine se mai ofera??? Lista ramane deschisa! Auzi, da' Mr. Adonis asta, oare nu vine si la nasteri in Piatra? Ca parca m-ar strafulgera un rand..
Sa va zic ce a patit al meu sot toata sarcina mea cu Iustina cu medicul meu? Tre' sa va zic ca imi facea si control pe masa in fiecare luna si nu accepta niciodata sa merg singura, fara Eugen - musai sa asiste si el. Pana la urma Eugen ii zice: dl. doctor, dar chiar e obligatoriu sa intru si eu in cabinet de fiecare data? La care dr.: ca doar n-a ramas insarcinata cu mine, bineinteles ca e obligatoriu, macar atat sa suporti si tu, nu numai biata femeie... Nu va mai zic ca e de un umor omul ala de tremura si masa sub mine de ras la controale...sincer, parca nici nu mai aveam senzatia aia de jena cand mergeam la el, era totul atat de firesc...A, si mereu ma astepta cand mergeam la control cu cate ceva de mancare, de obicei fructe - ca stia ca mereu mi-e foame. Am avut incredere in el 200% si totul a fost ok. A stat langa mine toata noaptea in care am nascut - era si de garda, de altfel, nu s-a miscat de acolo, ma intreba mereu cum ma simt, imi aducea apa....si inainte nu-i dadusem niciun leu in plus fata de consultatii, abia a doua zi dupa nastere i-am dat.
In alta ordine de idei, mi-e rau de nu mai pot, am 20 de minute de cand incerc sa scriu mesajul asta, sunt acasa ca n-am mai rezistat la serviciu. Fir-ar ea a naibii de sinuzita, ca nu's ce sa mai faaaac!!!!

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Multumesc de primire!

In sfarsit o clipa de ragaz, David ma termina de n-am timp nici sa ma duc la baie...il iau cu mine tot timpul..dupa ce mi-a cazut de 2 ori din pat nu-mi mai trebuie sa-l las singur nicio secunda.
In legatura cu subiectul de azi, eu personal n-am trait nicio experienta neplacuta, slava Domnului, desi stiu ca exista povesti de te cutremuri cand auzi ce pot face unii oameni. Eu am avut norocul ca spitalul in care am nascut sa fie destul de proaspat renovat, deci era curatenie si cat am stat acolo chiar s-a mentinut curatenia respectiva. Doctorita cu care am nascut n-o cunosteam, dr mea bineinteles ca exact atunci era plecata la nu stiu ce conferinta si m-a lasat pe mana acestei tipe, care desi nu ma vazuse niciodata s-a comportat exemplar cu mine, m-a incurajat in fiecare secunda (ca si moasele si asistentele de acolo) si m-am simtit tare usurata , mai ales ca aveam o frica monstru cand am intrat in spitalul ala sa nasc, la ce povesti auzisem pana atunci. Deci pana la urma nasterea a fost o poveste frumoasa, pe care mi-o amintsc cu placere si sincer au fost nopti in care nu puteam sa adorm si ca sa gasesc un gand frumos cu care sa adorm imi aminteam de holurile maternitatii si de nasterea lui David.
Acum, cu sistemul sanitar, sunt convinsa ca sunt foarte multi doctori sau cadre medicale in general care sunt si oameni pe langa buni profesionisti, nu trebuie bagati toti intr-o oala, doar ca marea problema e ca nu trebuie sa tina de noroc ca sa-i intalnesti, asa ar trebui sa fie toti. Ca uite vad peste tot expresia "eu am avut noroc" sa dau de un doctor bun, de asistente bune, etc...
carmenstefi, si tatal meu a avut de stat intr-un spital din tg mures pt o operatie. Si el si mama au fost uimiti de profesionalismul oamenilor de-acolo, au fost extrem de impresionati. Oare de ce acolo se poate si in alte parti nu?!
Lora, sper sa-ti treaca durerea...Tin minte ca atunci cand eram insarcinata eram toata ziua calare pe DC la servici(nu prea aveam multe de facut) si aproape toata ziua citeam povesti cu nasteri. Si citeam foarte bine titlurile ca sa le citesc doar pe cele frumoase, pentru nu prea suportam sa vad/aud nimic negativ. Mi-e foarte dor de perioada sarcinii, si daca da Dumnezeu sper sa o mai traiesc si alta data.
Gata, s-a trezit, fug la micul terorist. Pup!

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei (04.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Lora,
Pup sa treaca buba. Sanatate multa iti urez.
Fetelor, mi-am amintit inca una simpatica cu ginecologi. O amica de-a mea, in vizita la ginecolog. Aici in Piatra-Neamt. Doctorul isi construia o ditamai vila, si cabinetul era la parter. In timp ce o examina, cioc cioc la usa cabinetului, intra un muncitor ca sa il intrebe ceva legat de constructie. Doctorul se opreste, incepe sa vorbeasca cu muncitorul, amica pe capra inca, si la un moment dat pleaca cu tot cu muncitor, lasand-o pe amica mea tot pe capra. Ea, nestiind ce sa faca, ramane acolo asteptand sa se intoarca medicul. La un moment dat, se deschide usa cabinetului si intra cineva. Cand se trezeste cu asa tablou in fata ochilor - respectiv amica mea rascracita, in asteptarea ginecologului - omul ramane in usa, se foieste, mai tuseste, pana la urma decide sa inainteze spre biroul doctorului si atunci amica mea da cu ochii de vecinul ei de pe scara - era unul din muncitorii care lucrau la vila. Tipul, surprins, dar totusi bine crescut, o saluta, scuzandu-se: "saru-mana, doamna X, nu v-am recunoscut. Ce mai faceti ?"

"Unii oameni văd lucruri care există si întreabă "De ce?". Alti oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată si întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu si nu au timp de toate astea."

http://loredanadinu.wordpress.com/

Mergi la inceput