Piatra Neamt, Perla Moldovei (73)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Seara buna!
Adriana, ce bine ca ne mai dai vesti despre voi! Pana la urma unde stati acum, in Bucuresti? Cred ca fetele sunt mari de acum,poate ne pui niste poze cand ai timp!
CarmenE, da' tu nu erai vecina cu noi toatele in Darmanesti? Te-ai mutat? Si nu ne-ai anuntat ? Sa-ti uram de casa noua si toate cele! Ce mai face tizul lui Stefan?
Loredana, n-am apucat sa-ti spun dar si mie imi place blogul tau, am aruncat un ochi indiscret! Si eu ma inscriu la revista si tricou, (la tempera parca am zis deja)puneti-le la bataie la bazare si se epuizeaza imediat!
Carmen, bine ca ai scapat de maseluta de minte. Si eu am avut niste experiente negative cu masele de minte, asa ca bine ca ai scapat cu bine! Nu-i Stefi singura care vrea sa mearga in vacanta la gradinita, si Stefan si-a exprimat dorinta de a merge saptamana viitoare.
Puteti sa-mi spuneti cam ce fac copilasii vostri de la grupa mare la gradi? Cu ce notiuni vin ei acasa? Va intreb din curiozitate, mi se pare ca educatoarea lui Stefan cam exagereaza in unele chestii. Exceptand unii copii care la 5 ani deja stiu sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca si mai stiu eu ce minuni, normal mi s-ar parea ca, la 5 ani sa inveti prin joc, despre mediul inconjurator, prieteni, caini, pisici, mai stiu eu ce, nu sa se abordeze notiuni care lor le sunt necunoscute sau e mult prea devreme pentru ele. Sau poate sunt eu prea inapoiata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

Buna fetele,
Ce active sunteti!!
Ma inscriu si eu pentru revistaaaa,chiar daca e micut Matei,e bine sa o luam din timp,mai ales ca eu "activez" ca sa zic asa in domeniu.

Sper si eu sa scapam odata de gerul asta,ca nu am mai iesti de o saptamana aproape afara si Matei sta numai langa usa, si tot zice pa,pa! Se plictiseste grozav de tare ,tot alearga dintr-o camera in alta si nu-si gaseste locul!
Tare as vrea sa ajung si eu la intalnire,daca o sa am cu cine lasa duracelul.
Va pup si va doresc o seara frumoasa.

Aurora de duracell neastamparat Robert Matei

Ajutor pentru Robi

Robert Matei

Pozici
Mateut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

'seara!

Adriana bine ai revenit,La multi ani si de la mine pe 2010! Zi-ne mai multe despre voi...

Cristina,in legatura cu ce se invata la gr mare,eu cred ca-ti faci prea multe probl,Ana are in clasa 5 coplilasi care anul asta vor merge la scoala,eu chiar n-am auzit discutii in sensul asta,ca ar invata prea mult ca totul s-ar face prea complicat,iar eu ,una...nu tin mortis ca ea sa stie sa scrie si sa socoteasca dinainte de cls 1,mi se pare o prostie sa fortezi astfel copilul,dar sa cunosca cifrele si literele,figurile geometrice etc mi se pare ok.Paul nu stia sa citeasca din gradi si nici sa scrie(decat de tipar),asta nu inseamna ca n-a invatat la scoala,la timpul potrivit.

Carmen e super ca ai scapat asa usor cu maseaua,am si eu 2 de scos si tare le mai aman ,de frica,bineinteles Sanatate lui Stefi

Miha te-am cautat azi pe ambele telefoane,dar fara succes Sanatate multa lui Cosmin!

Loredana citind despre intretinerea voastra,cred ca ai toate motivele sa fii nervoasa,dar nu inteleg,de ce asa mult?

Sunt si eu de acord cu intalneala,dar prefer sa fie cat mai dupa-amiaza insa nu in WE

noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Aurora, ce activezi ?
Ellinia - saru-mana de aprecieri.
Cat priveste ce invata la gradinita, nu ma surprinde deloc, mai ales daca ai nimerit la vreo doamna care e plina de zel didactic - noi am avut o doamna de-asta in gradinita, la grupa fetitei mele, care pe langa ca era extraordinar de ambitioasa si dorea sa apara peste tot, era si poeta, si incepand cu grupa mare i-a rupt cu poeziile, scenetele si spectacolele muzical - artistice, din pacate nu foarte reusite. Ma zapacea femeia asta cu serbarile, concursurile, spectacolele in oras, la teatru, deplasarile pe la alte gradinite partenere, pentru care trebuiau invatate versuri si iar versuri, cantece, platite taxe de inscriere, pregatite/inchiriate tinute si tot asa. Daca te-a surprins asa de tare, banuiesc ca si doamna voastra e una de tipul foarte ambitioasa, cu asteptari ceva mai ridicate de la copii si de aceea si nivelul de lucru, dar eu zic sa nu iti faci griji, daca e ceva prea greu pentru copil, oricum va "formata" din memorie informatia primita, iar daca a asimilat-o corect si o foloseste, cu siguranta ii va surprinde pe cei din jur cu asemenea cunostinte.
Avand copil in clasa I pot spune ca abia am descoperit ce mare e diferenta intre ce nivel de pregatire considera educatoarele ca au copiii si ce nivel de pregatire este asteptat in scoala. Asta m-a facut sa incep sa lucrez si acasa cu baiatul - care e in grupa pregatitoare si va merge si el la scoala la toamna - mai ales pe partea de despartire in sunete a cuvintelor. Ritmul de predare in scoala e destul de alert si baiatul meu nu e chiar cel mai muncitor copil asa ca am emotii sa nu ramanem in urma.
Lunna27 - vineri se pune ca e in week end ?
Eftimie C., te pomenesti c-om fi vecine de scara. Ca la cat de mult socializez eu cu vecinii, nu m-ar mira. O rezolvam noi si cu intalnitul de cartier, cum sa nu, numai sa se potoleasca naibii frigurile, sa ne putem scoate nasurile din fulare.
Noapte buna, fetele, sa dormiti bine.
Apropo, la noi la scoala s-au cerut declaratiile parintilor cu privire la acordul/ dezacordul pentru a face copilului vaccinul anti gripa porcina. Eu sunt cam neincrezatoare pentru efectele lui pe termen lung, caci mi-ar fi placut sa fie ceva mai bine testat.

"Unii oameni văd lucruri care există si întreabă "De ce?". Alti oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată si întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu si nu au timp de toate astea."

http://loredanadinu.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_adina spune:

Referitor la faptul ca fiind in grupa mare,copilul trebuie sa aiba cat mai multe cunostiinte.Eu inainte de concediu am lucrat ca educatoare.Nu e metodic sa stie copilul litere,cifre,etc.din cauza ca,in momentul in care,la scoala se preda o litera,el deja o stie si se plictiseste.Ganditiva daca stie tot alfabetul,cifre...nu o sa mai fie atras de scoala.
Sper ca nu am deranjat,nu am avut aceasta intentie,doar mi-am spus parerea,oricum fiecare parinte procedeaza cum crede.
http://elenabogdan26.hi5.com

http://picasaweb.google.com/sanora2013/DropBox?authkey=Gv1sRgCMPa6s-ByszSZw#5421756930342221410]

AdinadeRazvan(14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Adina in scurt timp o sa vezi ca noi aici nu ne suparam si nu ne simtim deranjate de aproape nimic din ce spune alta fata. Asa ca nu iti mai cere scuze, ca nu 'deranjezi' pe nimeni. Eu as fi chiar curioasa sa ne mai spui lucruri legate de gradinite 'din interior'.

Deci, vinerea asta mai pe la 18 incercam sa ne vedem? Ce ziceti? Propuneti si o locatie. Eu vin daca pot lasa copiii la soacra o ora. Altfel nu, ca nu vreau sa ii car dupa mine. Doar daca ne vedem la un loc de joaca, ceea ce nu ar mai fi intalnire de dame fine, ci alergatura dupa copii. Ganditi=va, ca idee, pt vineri. Mai vedem daca se concretizeaza sau o lasam pe saptamana urmatoare.

Bazar pentru Robi

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

'Neatza buna!O cafeluta va servesc asa de dimineata
Ar fi fain sa ne vedem vineri pe la 18.Eu propun sa alegem alta locatie .Drept sa va spun nu prea e ok acolo la gradina de vara mai ales ca e si gerul asta..As prefera undeva unde e spatiul mai luminos si mai caldEu propun sa alegem :Galleria la etaj sau Andreea pizzeria de langa liceul de chimie sau McDonalds(am vazut odata ca se mai facuse o intalneala acolo,erau vreo 6 fete si spatiu este suficient!!!)
Ar mai fi fain si fara copilasi dar daca nu se poate nu e o problema
Eu mi-am dat cu parerea acum voi decideti!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

Dana am vazut pe la 19 ca ai sunat.Am avut telefoanele in geanta date pe vibratii.Nu mai zic ca am facut amiezuca cu strumful meu de la 14 pana pe la 17 si cevaAm sunat si eu la tine pe la 21 Vb azi
Deci cine se inscrie la intalneala??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Buna dimineata.
Loredana eu am avut joi sedinta cu parintii si am semnat si noi pentru /contra vaccin. La noi nu a fost nimeni 'pentru' si d-na a zis ca niciun parinte din scoala nu a semnat 'pentru'.

Andrada a inceput ieri sa faca la mate exercitii de tipul a+5=7 a=? si tare greu mai merge. Nu intelegea ce cauta 'a' la matematica, ce e 'a-ul' asta . Nici ea nu stia sa scrie si sa citeasca decat cu litere de tipar dar la scris si citit nu avem probleme, adica nu mananca litere, desparte corect doar uita sa scrie cu litera mare atunci cand e cazul. Insa matematica ne cam da de furca si daca o intrebi ce materie ii place cel mai mult zice' matematica' .

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Neatza!
Vin si eu la intalnire, daca reusesc sa-l las pe Stefan cu taica-su. Mi-ar prinde bine o iesire. Dar nu la Mac. Ca sa nu ne tenteze fast-food-ul. Cel putin pe mine. Nu am fost la pizzeria Andreea (unde e asta?). Iar la Galleria ar fi aproape de Lora, de acum trebuie sa ne gandim la ea, sa-i fie mai aproape.
Vad ca parerile sunt impartite in ceea ce priveste activitatea din gradinita, mie mi se pare totusi ca sunt copiii suprasolicitati, si ma refer mai ales la cei din clasele primare, li se dau multe teme, se cumparara zeci de culegeri si caiete speciale, eu cred totusi ca ii forteaza prea mult. Dar, in fine, trecem noi si peste asta.

Mergi la inceput