La multi ani! Fulguleti de nov-dec 2006 (227)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

S-a rezolvat cu landoul, multumim!

Sunteti fantastice.. la o ora si dupa ce incepusem cautarile aveam deja acasa landoul din care Raluca_u il scosese pe Stefan.. apoi alte oferte generoase de mai departe, Laura si Dianocica.

Apoi cu ai mei ne-am gandit ca nu garantam starea in care s-ar intoarce landoul.. de la aparate, trambalare, etc si-am zis ca luam unul nou. Dar Monica a insistat si m-a convins si l-am luat pe-al lui Dragos si al Teodorei.

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

La multi ani Flore!

Lacramioara, Danutz, multumim.

Cu multe ganduri bune pentru bb Mihaita!

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia-stefy

Am si eu p intrebare: Cum explicati fulguletilor diferenta intre greseala si minciuna? Adica eu daca spun din greseala ceva si se dovedeste a fi gresit, eventual incerc sa ma corectez, imediat ma intreaba de ce mint? Asta s-a intamplat acum vreo saptamana si s-a repetat si azi dimineata si nu stiu cum sa-i explic ca unele lucruri se spun din greseala....

Lacramioara si Stefania Iulia (05.12.2006)
Bazar pentru SEBI

sorry ca raspund asa cu intarziere.
dani a invatat, i-a fost mai usor cu un tip ca florin in casa. de ce zic asta? florin face tot timpul glume pe seama lui. de exemplu: tati, imi pui desene? florin: nu, s-a stricat DVD-ul. ei, pe vremuri dani incepea sa bazaie si sa maraie si atunci interveneam eu (nervoasa ca sacaie copilul degeaba) si ii spuneam lui dani ca tati doar glumeste. bun, si uite asa a invatat dani cum e cu gluma. acum, cand ii spune tati ceva de necrezut pentru el , numai ca il auzi: "tati, glumesti cu mine?"
cu greseala a invatat-o de la mine. ne uitam la desenul cu furnicutzele, ii cade in cap unei o mura si eu zic ca e strugure. dupa dezbateri aprinse cu florin, mi-am dat seama ca un strugure ar strivi saraca furnicuta. ei, si da-i si incearca sa il convingi pe dani ca e mura (copilului ii ramasese bine intiparit strugurele ). si cumva a inteles el ca si noi mai gresit si ca nu ne dam seama ce e/cum e/cand e/etc. la toate chestiile. a fost mirat o perioada, ca nu suntem noi atotstiutori, da' i-a trecut repede.
cu minciuna ... nu cred ca stie inca exact. adica, acum nu ne minte. dar incearca si el sa glumeasca cu noi. de exemplu: "mami, ma doare asa de rau genunchiul" - mami se crizeaza. dupa care vine si completarea: "de aia nu pot sa strang jucariile de la mine din camera". si tot incerc sa ii explic ca nu e ok sa faca glume cum ca e bolnav, ca asta intra in categoria "minciuna", pentru ca noi ne speriem, ii dam medicamente degeaba, etc. acolo inca mai lucram. a! si cu minciuna eu ii tot repet ca noi nu il mintim (de exemplu: "nu iau medicamentul ca e rau", eu ii tot zic ca nu e rau, ca mami nu minte, ca eu ii zic mereu adevarul, etc.), poate de aceea nu i se pare nici lui interesant sa minta. sau inca nu a descoperit "beneficiile minciunii"

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui chinico

Bea a facut duminica febra, nu mare, ceva sub 38, era maraita, cam necajita si amarata...fara un muc, fara nimic.
Ieri am fost la al doilea control la dentist - am nimerit, sa vezi si sa nu crezi, zau, o draguta de romanca din timisoara!!!!- bea cuminte, cu ochelari de soare pe nas, sa nu cumva sa o deranjeze lampa, cu tv-u pe tavan, de, sa se uite picii la desene animate- in fine, un praxis specializit pentru copii - si mi-a picat fisa azi noapte!!!!! Febra!!! Pai ies masele!! 2!!! De acolo!!! uffff , m-am linistit...pe urma m-a pufnit rasul...la 3 ani ei ei ma duc sa cumpar dentinox...eeee, daca stiam eu pe vremea cand avea tovarasa 3 luni si ma dotasem eu cu de toate pentru alinarea gingiilor chinuite...
PS. la sfarsitul controlului copii au voie sa-si aleaga un cadou dintr-o cutie mare, mare. Plin de de toate pentru toti, agrafe, bratari, caluti, donald, veverite...ce-si alege bea? un paianjen.

Beatrice (13.12.2006)

f tare cabinetul, imi place de mor ideea. pe aici nu gasim asa ceva, ca l-as duce si eu pe dani la un control. care masele ii ies? tre' sa mai iasa ceva? acum? oh shit!!!!
dandusa stiu ca ti-e greu sa scrii si ca nu apuci, da' mai da un semn de viata, ca tare imi plac povestiile voastre.
ruxandra de la patania voastra tot vreau sa fac curat la medicamente si nu am reusit, d' promit ca azi fac musai. eu am o mare parte la indemana lui dani si multe mai sunt si expirate. pupam baietii.

revin ... sper

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Laura, multumesc pentru raspuns.

nu ati inghetat de frig?

Mergi la inceput

Azi e ceva mai bine....

Va ofer o si fug....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

La multi ani,Flore.sa fii sanatoasa alaturi de cei dragi!

Ruxandra,
dupa voi,am patit-o si noi cu nurofen-ul.intr-un mom de stres,i-am dat sticla de nurofen lui Radu sa-l distrag.a plecat de langa mine si jucandu-se cu ea,a reusit s-o desfaca.cum?nu stiu!cu dintii,banuiesc.bine ca am fost pe faza si nu a apucat sa bea nimic,gura sticlei era uscata.doamne,eram convinsa ca nu poate s-o deschida...
sant cu capu',stiu...,dar sant momente in care as face mai mult decat posibil sa-l linistesc.incep cu metodele clasice,continui cu 'gatit' biscuiti si cereale in minunatele oale si castroane pe care le foloseste mami.scot paste/fasole/orez...(faina/malai...,nu!)si intr-un sfarsit metoda 'rontait'.daca-i scot seminte de floarea soarelui,tace instant...si daca nu tace ii scot cereale cu cacao din alea de care Crinuta n-a pupat pana tarziu spre 3 ani...
si alteori ma uit la Claudiu disperata ca nu mai stiu cum sa-mi calmez copilu'...si-i spun "frateee,i-as da si ciocolata,numa' sa tacaaaaaaaaa"mai am putin si ajung si acolo...
imi aduc aminte de o prietena de-a mea care pe vremea cand eu eram o tanara nelinistita,fumam si pierdeam noptile prin discoteci...,ea avea deja un copil tareee dragalas.copil ca orice copil,avea si el nevoie de atentie...si cum eu pe vremea aia nu stiam cu ce se mamanca mamicia...,am ramas socata cand intr-una din intalnirile la ea,la cafea,mama-sa i-a scos malaiul si nspe' castronele.l-a asezat in mijlocul bucatariei si l-a lasat sa-si puna in cap etc.eu uimita de-a dreptul,imi spuneam..."d-zeule,femeia asta n-are nici o treaba cu curatenia,cum sa-l las sa-mi faca o asemenea mizerie?!"eram oripilata de-a dreptul...acum...,la noi,lucrurile stau fix la felClaudiu mi-a propus sa nu mai aspiram/scuturam asa des...are el o idee mai buna.sa cumparam un soricel,sa-l tinem in cusca nemancat si sa-i dam drumul cand vine ora mesei.il si vad saracul soricel,zacand cu burta in sus de la atatea cereale/sticksuri si biscuiti(cred ca v-am mai spus asta,da' ma intelegeti voi...,obosita/senila&co)
Iulya,
cum era?diferanta dintre gresala si minciuna,nu?!
noi nu prea folosim termenul minciuna/minciunica etc.deci,ea nu are de unde sa stie ce-i aia.cred ca i-am vorbit la un mom despre,dar nu bag mana in foc.in schimb,'a pacali' si 'a glumi' sant verbele pe care le folosim f des.daca spune ceva de genul 'mami,ma doare capul de la mancarea asta'(si o spune f des),ma uit la ea,o provoc sa devina serioasa si brusc zambeste strengareste.o intreb 'ma pacalesti?' ea zice ca da,eu continui cu 'este/nu este amuzant'.daca vreodata s-a intamplat s-o lovesc din gresala/trag de par cand o pieptan/uit sa-i cumpar nush ce-mi cere/sting calc cand ea vrea desene etc...i-am spus 'iarta-ma mami,te-am lovit din gresala etc' cu timpul a inteles ce inseamna termenul gresala.acum daca il impinge pe Radu si eu nu sant de fata.ma duc la fata locului,il vad pe Radu jos,plangand.ma uit la ea si o intreb ce s-a intamplat...imi raspunde sincer daca l-a impins sau nu,daca a facut-o intentionat sau din gresala.recunoaste sincer cum s-a intamplat si eu o cred de fiecare data.mi se pare prea devrem pt termenul 'minciuna'.toate lucrurile pe care le fac/zic ei acum,sant convinsa ca nu vin din dorinta de a ascunde cu adevarat ceva rau etc...ci doar de dragul de a intra in jocul lor,de a le acorda mai multa atentie,alteori incercand sa-ti transmita ca n-ai gatit grozav(vezi ex meu),dar intr-o forma blanda/dulce etc.uneori imi spune sincer ' te-am pacalitttt' si eu ma amuz ca vai ce m-a pacalit etc...imi plac termenii astia,mi se par inocenti,simpli si sinceri.cuvantul minciuna suna groaznic.
Laura,
nu mai stiu daca ai incredere in homeoapte,dar pt Dani special am intrebat o prietena draga,care este f pasionata de homeopatie si care prin prisma problemelor de sanatate ale celor doi copii,a invatat f multe.ii povesteam despre Dani si otita care n-a cedat etc.
mi-a zis ca 'formula 31' este cel mai complet produs homeopat ce merge in otita.apoi mi-a mai zis cateva:'natrium muriaticum ch9,calium bichromicum ch 9,aconit.in Iasi zice ca exista in Tataras(sper ca am zis bine),un med homeopat sau cabinet,fff bun.renumit,ceva de genul asta.sper sa te ajute!
ea are probleme cu fetita cea mare,are 6 ani si la una din urechiuse poarta un tubulet special care colecteaza mucusul din cate retin.a facut o interventie la o clinica din Buc.facea otite f repetate si solutia asta pare ca a ajutat-o.zilele astea se plangea ca o doare cealalta ureche care nu are tubulet...,adica...banuia ca a facut otita...,uf...sper sa fiti mai bine!
Acs,
ma bucur ca snateti bine.concediu placut si astept poze cu interes.de fiecare data reusesti sa ma 'plimbi' cu adevarat in minunatele locuri,pe gratis...
nu pot decat sa fiu incantata,ieeeeeeeeeeeeee,mergem in concediuuuuuuuuuuuuuu!da' unde de data asta?

..................................................................
azi plecam in vacanta la Bucraman doar eu cu copii,Claudiu se intoarce la job.de la 1 Febr incepe si Claudiu servici-ul,uraaaaaa
pe Radu il banuiesc ca-i alergic la mucegai.are muci de 7 sapt de zile,timp in care am 'consumat' cate 5 retete de fiecare copil.tusea a incetat,dar au aparut niste bubite 'mancatoare'.eu si Claudiu tusim sec de mullt timp,n-a trecut cu nimic...,Crinuta este mai bine dupa cele 6 sapt de muci/tuse.am tot cautat cauza si in sfarist am reusit sa-mi 'amintesc'(sant dusa...)ca avem mucegai,helouuuu,avem tona de mucegai pe care din rasputeri incercam sa-l tinem sub control,dar cu iarna asta groaznica...,nu prea reusim,astfel ca am ajuns sa stergem la 2 zile,pt ca apare ca din apa.peretii care dau afara si tavanul sant vesnic murdare de mucegai.blocul neizolat,geamuri ieftine si veninu' de deaspura debransat,un cockteil molotov,ce mai...frig si umezeala in toata casa...
noi ca noi,da cu copii nu-i de gluma.iesim din spatiul asta umed si mergem la mama la Buc pt o perioada.sper sa-i treaca mucii piciului si sa gasim un medic bun care sa ne ajute cu alergia sau ce-o fi.
va las cu bine,sa ne reauzim cu vesti minunate

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

dandusa, multa sanatate si voua si la piticii mici... Multumesc pentru raspuns.

Laura, vezi la Gravidute de Iasi, ca acolo am auzit si eu discutii despre un medic homeopat bun in Tatarasi, cum zice dandusa. Ori la gravidute ori la Iasule mandra cetate. Eu am sa intreb....

Mergi la inceput

Azi sunt -17 grade.... Va ofer o fierbinte si va doresc o zi usoara.

Mergi la inceput

bb a ajuns ieri cu bine in Germania si tot ieri a fost si operat

dupa, era ok

speram s-o tina tot asa

Mergi la inceput