Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *138*
Raspunsuri - Pagina 11
zsuzsu spune:
buna dimineata
sa scriu pana nu uit si apoi citesc din urma mai departe
Aris
super vitamina cu pupici, e dea dreptul mortal
Julia nu da decat pupici cu gura deschisa si ma face toata bale- cineva mai zicea ca asa face si puiul ei da nu mai tin minte cine- nu dati cu pietre
de vorbit nu te astepta sa vorbeasca repede,
si dupa cum ai zis si tu din cauza ca vb cu el in 2 limbi;
nu e o greseala, puteti continua asa ca invata 2 limbi materne
si noi asa am facut cu Dani, am vb si in romana cu el si in maghiara ( eu sunt unguroaica de felul meu) si intradevar, Dani a inceput sa vb destul de tarziu- pe la 2ani jumate;
dar nu am pierdut nimica, ca acum nu-i tace gura o secunda, si vb in 2 limbi, pe amandoua le stapaneste destul de bine.
de
Julia Petra(29.03.2009) si de
Daniel(05.03.2006)
poze cu noi
m_monique spune:
Gianina34 viata bate filmul!
cartile ofera raspunsuri la situatii generale nu la cazuri particulare. nu uita ca fiecare copil este unic, deci nu intotdeauna revolvarile din carte se potrivesc.
simplyana_m spune:
Oli, si zici ca era sa strivesti Davidutzu, ai? 

(stiu ca nu e doar de-a rasu', mai e si de-a plansu', dar ai fost tare haioasa cum ai povestit...)

http://www.lucamic.blogspot.com/
zsuzsu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aris26 fetelor care sunteti bebe2 sau 3 si ati avut probleme cu mersul pe varfuri. cand a trecut??? eu m-am speriat pt ca am vazut fetita unor cunostinte la 3 ani tot pe varfuri mergea(si cica nu a stat un minut in premergator). mergea asa numai cand era descultza. ce ma fac daca o sa fie si asta balerin pana la 3-4 ani? rad copii de el la gradi?! ![]() 25 martie 2009 |
nu iti face probleme
in mod normal toti copii au o perioada in care merg pe varfuri, dar care le trece dupa ce stapanesc bine mersul in 2 picioare fara sustinere
deci pe la 1an si 6 luni teoretic scapa
daca nu cred ca ajunge un pic de masaj
fetita respectiva probabil are ceva in neregula la muschii talpii- daca intzelegi ce spun si probabil ar avea nevoie de masaj sau de pantofi ortopedici ce sa ii corecteze mersul
de
Julia Petra(29.03.2009) si de
Daniel(05.03.2006)poze cu noi
Pisik06 spune:
PISIGRI, ce frumos le zici tu, ne-ai lamurit pe toate
MONNVAS, bravo ginerelui, il pupam mama pe el de "evoluat"
Hai ca am promis si eu ca imi laud fata. So, se ridica rapid in fund, fie ca e in pat, pe canapea sau pe jos; se agata de mine si tup in picioare daca e pe jos si eu langa ea; se agata de canapea/fotoliu ca sa se ridice. inca nu ii iese prea bine, dar intentia conteaza; a reusit astazi sa scoata si sa bage o piesa pe un bat (un joc din ala cu cercuri de lemn, care imita un far - Ikea; a scos turnul farului si l-a bagat la loc)
. Buni zice ca baga bilele pe sus la un joc cu bile, unde bagi bilele si apesi clapeta sa cada inapoi. Clapeta o apasa demult, dar bilele nu le baga si cu mine inca nu le baga, dar o cred pe Buni
. E, ce ziceti, progresam, progresam? Si ea si mai ales eu, nu?
Astazi sunt mult mai calma, ne-am jucat frumos, nu m-am mai enervat de nimic, imi vine sa ma pup
. Cred ca m-ati ajutat voi, articolele puse de MONICA si faptul ca m-am culcat mai devreme aseara (adica pe la 23:45 in loc de 01;00)
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
Eseea spune:
fetelor, alocatia intra pe o luna in urma, nu? Adica acum in ianuarie au intrat banii pt luna decembrie, asa-i?
Mami de fetita
si de baietel
simplyana_m spune:
Anuntam ca azinoapte am capatat si noi inca 2 zimti! 

No 6 si 7.
http://www.lucamic.blogspot.com/
m_monique spune:
despre olita, experienta personala.
cu andrei am inceput operatiunea olita la 2 ani, asta dupa ce am citit o multime de articole si pe forum, ca atunci ar fi un moment optim. era luna decembrie.
intr-o zi am decis sa-l lasam in chiloti. i-am explicat ca de acum e baiat mare si ca e timpul sa invete la olita. l-am dus cu noi la baie si i-am aratat ce facem. nu prea vroia el sa stea la olita, iar de cerut nici vorba.
eu fiind gravida, de cate ori mergeam eu la baie il duceam si-l puneam la olita. si stateam impreuna in baie eu la closet iar el pe olita. de cate ori facea pipi la olita avea voie sa traga apa la closet, ceea ce era o mare bucurie pt el.
ii puneam scutec la somn si afara.
il intrebam din ora in ora daca vrea il trece pipi, ca sa incerca sa constientizeze actiunea. uneori spunea nu, dar la 5 minute facea pe el. l-am lasat si putin sa stea ud (max 10 minute) ca sa constientizeze ceea ce a facut.
dupa vreo saptamana de incercari nu mai vroia sa stea cu chiloti in casa, ca era mai comod cu scutec. dimineata il intrebam daca punem scutec sau chiloti. el smecher spunea scutec. si atunci eu incepeam: mami are chiloti, tati are chiloti, bunica are chiloti etc. atunci andrei spunea si el sa-i pun chiloti.
cam dupa o luna jumate a reusit andrei sa nu mai faca pipi pe el in casa. dar au mai fost si accidente.
insa partea cea mai grea a fost cu kk.
a vazut el odata cand a facut la olita si i s-a facut greata. si de atunci ii era teama sa mai faca la olita. eu asa am perceput situatia. desi ii aratam si-i explicam ca si noi facem, nu reuseam sa trecem de acest hop.
deja devenise smecher. cand mergea afara, se ascundea dupa ceva (avea el niste locuri care-l inspirau) si facea. aparea de acolo tare fericit. daca mergeam la el, ne spunea "pec! pa! pec!"
incepusem sa-i facem ritual: inainte de culcare si la trezire sa mearga la olita.
cand s-a mai incalzit afara, la sfarsitul lui martie au inceput socrii sa-l scoata dupa amiaza la plimbare fara scutec. il scoteau cam 30 de minute. a reusit sa nu faca pe el pipi.
dar kk tot problema a ramas. cum ii puneam scutec, imediat facea. s-a tot tinut soacra de capul lui, iar in ziua in care am nascut-o pe ioana, andrei a facut primul kk la olita.
cum a dat caldura am inceput sa-l scoatem afara in chiloti si sa-l tinem mai mult. soacra o plimba pe ioana, iar eu ma ocupam de andrei. cam la 30-40 de minute il intrebam daca vrea sa faca pipi la copac. el a perceput asta ca un lucru tare interesant. mergeam si alegeam impreuna copacul la care sa faca. dupa ce facea, alerga bucuros catre bunica si in gura mare ii spunea "mica, am facut pipi la copac!"
cu kk am mai avut de luptat. am incercat si cu pedepse si recompense si dupa 3-4 incercari a reusit sa constientizeze, si chiar sa ceara la olita.
prin mai am scos scutecul de la somnul de zi, ca-l gaseam uscat. a mai ramas doar scutecul de noapte. iar in iunie am renuntat de tot la scutec.