Cred ca intru in depresie,sau ii rup gatul...
Raspunsuri - Pagina 4
CorinaDani spune:
eei, putem specula la nesfarsit care sunt cauzele si motivele pentru care s-a ajuns in aceasta situatie nefericita...nu cred ca este cazul sa o "acuzam" pe lali ca ar fi principala vinovata pentru tot ce se intampla acum in casa lor sau sa-i banuim pe socrii ei ca au avut motive ascunse si meschine in momentul in care au cumparat apartamentul pentru baietii lor - cati dintre parinti isi mai permit in ziua de astazi sa faca niste eforturi financiare atat de mari ? foarte putini, din pacate, chiar daca si-ar dori sa-si ajute material copii pana ii vor vedea "pe picioarele lor". mie mi se pare mai degraba ca tanarul cumnatel da dovada de mare ingratitudine, in loc sa aprecieze pe de o parte ce fac parintii pentru el, pe de alta parte ce face lali si sotul ei.
probabil ca in timp s-au acumulat aceste frustrari si sentimente (ca picatura chinezeasca), iar acum, de cand a devenit mamica (pe langa problemele pe care le are lali in propria familie), a rabufnit ! i-a ajuns si ei cutitul la os si nu mai are de gand sa tolereze un astfel de comportament marlanesc, pentru ca intr-adevar, direct sau indirect, este afectat si micutul ei, care nu are nici-o vina...se stie doar, ca majoritatea mamicilor devin "leoaice" si isi apara puiutii cu "coltii si cu ghearele".
doar din ce a scris lali, am inteles ca parintii baietilor sunt totusi niste oameni care isi dau interesul macar pentru asigurarea partii "materiale" (bani, mancare, locuinte) pentru cei doi frati. lali, desigur, ii cunoaste mai bine decat noi si isi poate da seama in ce directie ar putea evolua lucrurile, daca sunt niste persoane rationale, cu care se poate discuta omeneste si cu care se poate ajunge la o rezolvare amiabila a situatiei tensionate din acest moment.
dar, daca pica variantele mutarii la mangalia, sau cu chirie, sau schimbul de locuinte astfel incat ambii frati sa aiba cate o locuinta in constanta, cred ca acum, in conditiile in care cumnatelul are un job, varianta "de urgenta" ar fi angajarea unei menajere, platita de ambii frati, ca sa o degreveze pe lali de o parte din activitatile casnice, astfel incat sa fie mai odihnita si sa se poata ocupa linistita de cel mic.
tare mi-e teama insa ca "minunatul" cumnatel nu va intarzia sa dea replica pe masura, adica isi va continua sau intensifica rautatile si atitudinile fata de lali...la cat de razbunator si rautacios il descrie ea, il simt in stare sa-si extinda rautatile si asupra celui mic, macar prin comentarii sau crearea intentionata a unor situatii potential periculoase pentru siguranta copilului (fumat peste tot prin casa, geamuri/usi lasate deschise din neglijenta, cabluri sau aparatura la care cel mic ar putea ajunge, etc.)
in fine, variante si scenarii pot fi destule, sper ca pana la urma sa gaseasca impreuna modalitati de rezolvare urgenta a problemei.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
trischa spune:
Lali,eu cred ca tu habar nu ai cum e sa-ti inchizi usa si de restul ,,sa te doara in basca,,.
Atata energie consumata aiurea pe ce face si nu face cumnatul,energie ce poti foarte bine s-o ai pt familia ta.Familia ta e compusa din copilas si sot,atat.
Ca de gatesti azi ciuperci in speranta ca el nu mananca..e vax si egal cu zero,isi face o omleta si-ti impute geaca.Ca de maine nu mai cumperi mezeluri...care-i baiul?
Nu astea sunt solutii atunci cand prioritatea ar trebuii sa fie bebe,solutia e sa stati singuri.
Si indiferent ce ai face nu poate sa te placa toata lumea,iar ca sa te chinui sa le faci tuturor pe plac e risipa de timp si energie.
Eu va doresc sa stati singuri.
simali spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui Lali_mete![]() ![]() Azi fac mancarica cu ciuperci,el nu mananca nici sa il bati,altceva nici nu fac.Nu mai cumpar nici mezeluri,branzeturi si alte alea ptr micul dejun decat cat sa mancam noi o data(facem drumul mai des,dar asa el o sa isi cumpere singur mancare,sau o sa faca din ce aduc parintii lor),sau ceea ce lui nu ii place,bine ca avem multe mancaruri care ne plac doar noua,nu si lui. Poate se satura si pleaca singur,sau se potoleste. Lacra de Paul-Iulianhttp://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146916 Nasterea lui Paul_Iulian Cainele moare de drum lung,si prostul de grija altuia...( nu stiu cine a scris-o,dar 4 ani am auzit-o aproape zilnic). |
Uuuf! Cred ca esti foarte tanara!

"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
Sabina spune:
ma refeream la frate, nu la sot.
Pt frate Lali este intrusa care i-a tulburat echilibrul.
Sunt toti 3 tineri si imaturi.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
blackgirl0 spune:
Multumesc de clarificare, Sabina! 
Ma gandesc ca nu-i musai sa o iubeasca cumnatul ca sa se poarte civilizat cu Lali! Nici eu nu-mi iubesc nici macar unul din cei 2 cumnati, insa ne purtam omeneste, desi distant, unii cu ceilalti. Si nici ei nu ma iubesc la randul lor!
Cat despre varsta, da, sunt tineri, insa altii la 23 de ani au trecut prin mult mai multe situatii limita decat ei (chiar aici pe DC)! 
Lali_mete spune:
Da Sabina,suntem tineri,dar cu ce ne impiedica tinereteasa fim civilizati? In loc sa multumim parintilor lor ca avem un acoperis deasupra capului,ca ne ajuta cu ce pot,noi stam sa educam un barbat in toata firea cu minte de copil. De ce nu poate fi si el civilizat? Nu ii cer imposibilul,sa ne intelegem,eu nu vreau sa il scot in strada,sa fiu eu capcaunul,sa fac pe dracoasa.Tin la el,e fratele sotului meu...stiti vorba aia :ne iubim dar nu ne suportam".Ce vreti,asa sunt eu,mai naiva si prostuta,ma atasez repede de oameni, nu pot sa urasc,nu pot sa fac rau intentionat,nu am ranit pe nimeni in viata mea ca asa am vrut eu,de aia imi este atat de greu sa raspund atacurilor lui. Poate sunt si eu prea stresata si vad toate defectele la toata lumea.
In seara asta sotul este de noapte,peste o ora cumnatelul vine de la munca si o sa stau de vorba intre 4 ochi cu el si o sa discut absolut tot cu el ,singuri,sa vad cum reactioneaza,ce raspuns imi da. Poate fac si eu ceva ce il determina sa se poarte asa.Voi cititi doar ce este in sufletul meu,dar in al lui cine stie ce o fi... Cum spuneai tu,Sabina,eu sunt intrusa,si totusi am inteles de la socrii ca inainte baietii se purtau si mai urat unul cu celalalt,ca eu prin faptul ca nu i-am mai lasat sa se certe unul cu altul si sa se injure i-am apropiat.
de ce e asa de greu?
Lacra
de
Paul-Iulian
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146916 Nasterea lui Paul_Iulian
Cainele moare de drum lung,si prostul de grija altuia...( nu stiu cine a scris-o,dar 4 ani am auzit-o aproape zilnic).
Delia21 spune:
Lali,Te inteleg ca nu iti este usor,dar cum ai zis si tu...e foarte probabil ca nici lui sa nu-i fie.Daca il provoci la o "discutie"...nu fi atat de naiva incat sa crezi ca el iti va da dreptate tie...,isi va cere scuze..si va spune ca nu mai face.E vorba de orgoliu...si toti avem unul,nu
?Eu cred ca discutiile de acest fel..nu au rezultate bune niciodata.Il pune pe celalalt pe scaunul vinovatului...iar pe tine in locului celui care face morala.Daca insa vrei sa fie pace,...de dragul tuturor....incearca sa-l dai pe brazda cu buna,putin cate putin,...cu mult umor pe seama lui,si nu neaparat umor rautacios.Ceva de genul..."nu-i asa ca nu te superi daca iti spal eu farfuria,...manusitele tale de domnisoara nu se pot murdari cu asa ceva...munca e pentru talpa tarii nu-i asa"..." O ce onoare pe mine sa te pot ajuta,cand ajungi tu mare smecher nu-i asa ca nu o sa uiti cine iti spala hainele in faculta".M-am lovit si de astfel de situatii...si numai cu umor le poti face fata fara sa cazi in depresie si fara sa omori pe nimeni.Si sunt convinsa si eu ca nu-i faci pe socrii sa-si urasca copilul,indiferent ce le-ai spune.Esti mama...si indiferent de comportamentul,atitudinea copilului la un moment dat...tot il vei iubi,nu il vei putea pune pe unul venit din afara,un strain deasupra,poate sa fie acela sfantul sfintilor.ma bucur tare ca apreciezi ce fac socrii pentru voi,...eu am auzit si de socrii care desi aveau de unde,stateau in casa cu 2 etaje si parter....,au lasat cei 2 copii ai lor la faculta la Bucuresti sa stea in camin,cand s-a casatorit baiatul,tot in camin,...nici prin cap nu le-a trecut sa vanda casa in care statea...ca sa cumpere ceva pentru copii,macar o garsoniera,ca sa creeze copiilor conditii;spuneau ca si ei asa au facut faculta...si deci si copiii lor trebuie sa poata,plus ca ei muncisera cot la cot o viata ca sa faca acea casa.Nu-i judec si aveau dreptate in felul lor,chiar daca eu poate nu as alege sa fac asa.Revenind la oile noastre ,precum ziceam,sunt de admirat ca vor sa-si ajute copiii chiar si cand acestia sunt adulti.Si nu cred in varianta ca ei vor accepta ca al lor copil sa plece din casa,doar ei au cumparat apartamentul pentru copiii lor,care...cumva trebuie sa vietuiasca sub acelasi acoperis.Viata e atat de simpla in momentul in care iubim si acceptam ca singura persoana pe care poti sa o faci mai buna esti tu insati,cumnatul se va schimba numai daca si cand va dori el asta,cand va decide el asta pentru el,ci nu de teama ca-l pune cineva la colt si da cu batu in el.Vei vedea cand va creste copilul...oricat ai vrea si orice ai face,nu iti va lua sfaturile in considerare chiar de fiecare data...asa cum ti-ar place.Asa si cu cumnatul.Bafta,multa rabdare,putere...si dorinta de a te bucura de viata!Si sa treci toate hopurile cu bine si cu zambetul pe fata
!
giulia71 spune:
Ma bag si eu in vorba ca numai imi imaginez cat e de stresant si mi se face parul maciuca.
Zic ca daca lucrurile se agraveaza si nimeni nu ia nici o masura care sa te avantajeze (sotul tau in special), coace-i-o cumnatelului cum nici prin minte nu i-a trecut.
Te faci foc si para la sot ca ti-a propus avansuri...indecente.
Nah e grosolana, e marsava, dar ar fi destul de serioasa treaba in realitate si lucrurile poate in cazul asta s-ar rezolva.
Nu dati cu rosii, dar saraca fata a ajuns la capatul rabdarii si pentru a salva o familie, cred ca e permis.
Sper totusdi sa-si bage mintile-n cap si sa nu se ajunga pina acolo.
uneori gandesc prea mult....
Lali_mete spune:
Giulia,m-ar bate Dumnezeu sa fac asa ceva,niciodata nu a facut asta,au fost si perioade in care nu a cautat nod in papura,de aia am tot sper sa se schimbe.De mintit nu pot sa mint,poate doar sa pun in lumina anumite lucruri,sau in cel mai rau caz sa il provoc pana imi da una peste ochi,asta doar in cazul in care ar fi atat de nesimtit incat sa nu incerce macar, sa se poarte civilizat.
Lacra
de
Paul-Iulian
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146916 Nasterea lui Paul_Iulian
Cainele moare de drum lung,si prostul de grija altuia...( nu stiu cine a scris-o,dar 4 ani am auzit-o aproape zilnic).
Gabrielama spune:
Lali,
cate camere are apartamentul in care stati? de ce nu il vindeti si luati doua garsoniere, sau un apartament mai mic pentru voi si o garsoniera pentru el? Si asa ati rezolva toate problemele...
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!