Colectia de toamna-iarna 2005 acum mari!!! (2)
Raspunsuri - Pagina 17
anda77 spune:
ma uitam deunazi la copiii prietenei mele care sunt in fiecare ora altceva. acum ariel, peste 10 min sunt ursuleti, p-orma sunt craiese, p-orma sunt nustiucine din nustiuce desen animat. si joaca roluri mereu. plus prieteni imaginari la greu. maica-sa nu mai stie cand ce sunt, ca trebuie sa si intre in rolul lor, au pretentia sa-i trateze conform rolului. nichita se uita la ei ca la avioane.el nu suporta sa fie altceva nici in joc. de-aia avem putine jocuri. de-a doctorul, unde isi joaca propriul rol, de-a soferul asemenea. daca il strig prin casa iepuras sau altceva, ca sa-l alint, ma apostrofeaza imediat. azi mi-a zis sa nu-i mai raspund cu "da, mami" atunci cand ma striga el. ca el nu e mami, el e nichita:) si as putea sa-i spun si nichita ionescu, e chiar mai bine! asa mi-a zis....acum caut implicatii sau explicatii psihologice:))
ilenutza spune:
Hop si noi la raportul de seara.
Am fost la botez unde era nebunie, 6 copii intr-o biserica mica, Andrei urla intr-una ca el vrea sa vada "bebelusii lui" cum plang, l-am tinut numai in brate as aca ma doare spatele cam tare!Victor a fost mai cuminte si mai cooperant.
Insa au fost chiar in fata si au vazut cum i-au scufundat in apa!
Ioana, eu cand am inceput munca mi-am zis: wow, ce bine e la servici.cateva saptamani nu imi gaseam locul dar apoi m-am organizat si a fost mai bine
Alina, se pare ca tot mamicile duc greul.servici, copii, gradi, piata, noi trebuie sa le facem pe toate si ma oftic
Joy, chiar ma gandeam la tine![flo3]
Cristina, mai impartaseste-ne din modul tau de a rez conflicte, poate mai invat si eu ceva.Si eu m-am plictisit sa fiu arbitru si sa aplic mtd cu pedepsitul amandorura!si impacatul sau cerut scz!
weeekend placut in continuare
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
www.flickr.com/photos/9510942@N05/show/with/4310431289/" target="_blank">POZE MAREA INGHETATA IAN 2010
tania-z spune:
Hai ca m-am amuzat copios cu statistica ANDEI!!! Pai procentele alea nici in Rai nu cred ca le gasesti, darmite la muritorii de rand (femei....) .
In aceasta perioada prin care trec eu, pot sa va spun ca tind sa imi mut toate procentele spre SOMN. Nu stiu ce am, n-am mai trait asa ceva, dar cum ating patul, cum adorm! Indiferent de ora. A ajuns sa adorm inaintea copiilor, si la 9 seara (ceea ce e fff frustrant, ca ramane o gramada de treaba nefacuta, pe care o programasem seara, dupa culcarea trupei)
IOANA si JOY, va inteleg cu senzatia de relaxare la serviciu!
Tanjesc si eu dupa ea, doar ca la mine situatia e muuuult mai ingrata:
JOBUL 1 - la facultate - imi rapeste aprox. 12 ore/sapt departe de casa, in rest, imi da de lucru si pe acasa. Deci "scap" cam putin...
JOBUL 2 - administrarea pensiunii: 1/4 in deplasare, 3/4 de acasa
JOBUL 3 - activitatea de consultanta - 90% de acasa.
E ucigator sa lucrezi de acasa!!! Pe langa ce ai de facut, vezi tot timpul: ce trebuie sa mai asezi la loc, sa speli, carnea care s-a decongelat, hainele de sortat, jucarii de strans, apoi, la ora 13, vine Anna acasa, chiar daca mai e o bunica in jur, ma vrea pe mineee, mai stau o ora cu ea pana adoarme, apoi trebuie cumparaturi pentru casa si, uite-asa, uneori uit sa mai respir.
Vineri m-am uitat stramb de tot la tanti care imi face curatenie. Intelegerea e ca, daca ii e foame, deschide frigiderul si isi rezolva problema. Imi zice: "nu imi faceti si mie un sandvis?" AM crezut ca plesnesc de nervi. I-am atras atentia ca eu nici MIE nu stau sa imi pun masa (dupa cum a remarcat de atatea luni) - iau cu mine mancarea la calculator, sotul isi pune singur, eu pregatesc masa doar pt copii, ca n-am vreme! Doar in weekend, mancam normal. Stiu, a fost o reactie exagerata, dar fix asta imi lipsea...
Si pentru ca nu erau destule aglomerari de program, mai nou am si trei dupa-amieze "umplute", cand il duc pe Stefi la engleza si la gimnastica (2/sapt).
Mai, chiar vreau sa va intreb: cum percepeti voi activitatile astea extra ale copiilor? Eu, personal, sunt foarte frustrata. Initial, nu am fost de acord cu nimic, decat cu inotul (care se facea oricum, in orele de gradi). DAR, s-a intamplat ca Stefan nu s-a mai putut intalni cu niciun prieten/prietena, pentru ca aveau program in fiecare dupa-amiaza. Sunt copii care nu au liber decat in weekend, toate zilele saptamanii fiind ocupate!!! Am ajuns sa imi pun reale probleme: daca la 4 ANI nu AI TIMP sa te intalnesti cu prietenii, sa te JOCI, ce va fi la scoala? dar pe urma? Mi se pare horror.
Stefan e un tip lipit de prieteni, le duce dorul, ca urmare, l-am lasat sa mearga la engleza, respectiv gimnastica, ca acolo merg cei 2 prieteni ai lui. Macar asa se intalneste cu ei. Desi nu se joaca....
Cam asta despre noi, am bagat ditai placinta. Dar cine stie cand mai apuc sa mai scriu???
cristinamh spune:
tania, eu i-am dus doar la dans. si asta pentru ca i-am taiat irisucai optionalul de la gradi, asa ca am zis ca e bine totusi sa faca si ea "altceva".
dar... luni balet, marti dans, miercuri inot, joi balet, vineri dans... in cazul in care nu are inainte de respectivele engleza si pictura... e totusi prea mult!
daca copilul chiar manifesta talent la ceva... inteleg... altfel...
fi-mea de ex acum vrea s-o duc sa patineze. iar fi-miu sa nu mai mearga deloc la dans... am eu ceva si cu optionalele de la gradi, dar in linii mari... sunt de acord cu varianta "in putinul timp liber ramas seara, sa lasam copiii sa se joace...
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Ξncercam sa ξnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decβt sa cβstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite
Ce mai citim, ce mai vedem...
coralia76 spune:
Hello,
Andreea e plecata cu tati pe la cumparaturi ,iar eu cu bebele si buni am ramas acasa..nu prea aveam chef sa ies .Asta mic are ceva mucisori de vreo saptamana si nu l/am scos afara ca a fost foarte frig,sper ca saptamana care vine va fi mai acceptabil si vom putea iesi.
Tania mie personal mi se pare mult sa/i gasesti unui copil de abia 4 ani atatea activitati,cand se mai joaca bietii copii?cateva extra sunt chiar utile ,dupa parerea nea,dar nu chiar fiecare dupaamiaza sa/i fie ocupata.Andreea face doar dansuri la gradi,dar la primavara vreau sa o dau la un club unde sa faca diverse de 2 ori pe saptamana.Cu engleza ma mai gandesc,probabil mai incolo peste vreun an sa incepem,cu germana de la gradi cred ca ii e destul pe moment.
Am trimis un link cu poze recente in contul comun.
Pupici si o saptamana usoara la servici va doresc..celor care merg!
lavi02 spune:
'mnaseara,
Andatare Nichita!
Eu zic sa-i respecti copilului aceasta tendinta spre realism si lipsa alintari. Asa e el, omul!
Tania eu ma tot intreb cum rezisti cu cele 3 joburi, bravo tie ca rezisti, eu n-as putea.
Joy bravo pt promovare, ma bucur mult pt tine. In timp lucrurile se vor aranja. Si ma bucur ca s-a angajat si Cristi, bafta multa pe toate planurile.
activitati pe moment am renuntat, in afara de ceea ce se face la gradi si la after school, mi se pare important sa aiba copiii timp sa se joace, sa iasa in parc cand vremea o permite si sa zburde.
As vrea sa o dau pe Silvia la engleza la International School de la anul sau peste 2. Din cate am vazut si am sapat eu, pana prin clasa a III-a oriunde i-ai da la engleza se bazeaza in principal pe colorat, lipit, invatat culorile, fructele, partile corpului si o colinda de Craciun.
Parerea mea e ca la varsta mica o limba straina se invata numai prin bilingvism (cateva ore pe zi copilul sa vorbesca cu cineva numai in limba respectiva).
Programul meu zilnic - sunt destul de multumita de el. La 8 o las pe Silvia la scoala (Virgil se ocupa de Nati dimineata de la trezit pana la predat la gradi), de acolo merg la servici unde stau pana pe la 15-15.30-16, cele 6+ ore. De la servici ma duc si o iau pe Silvia de la afterschool si pe Nati de la gradi. Pe la 17 ne-am adunat toate 3 si incepem programul distractiv: daca e vreme buna mergem in parc daca nu acasa, ele se joaca/eu gospodaresc, ii mai citesc Nataliei, daca Silvia nu si-a terminat temele si le termina; oricum ii verific temele primul lucru cand ajungem acasa sa isi corecteze eventualele greseli, daca are chef mai lucreaza in plus din culegeri... Apoi le dau sa manace, apare si Virgil pe la 20-20.30-21.00, baitele si culcarea. Tot procesul se termina pe la 22 ideal mai devreme dar greu de realizat. Dupa ce le culcam pe ele mai citim sau ne uitam la un film sau stam de vorba...
In week-end ori plecam din oras ori stam pe acasa si gatesc o supa, o chestie mai complicata, un shopping, o vizita, un iesit in parc in familie sau reunit cu prieteni...
Sunt chiar multumita de programul meu acum, e OK.
ilenutza spune:
Neata,
am intrat sa va postez niste glumite sa va binedispun.dar am citit si postul Laviniei- parca m-a linistit si pe mine!
enjoy:
AVOCATUL : Aceasta astenie grava va afecteaza memoria ?
MARTORUL : Da
AVOCATUL : In ce fel va afecteaza memoria ?
MARTORUL : Uit
AVOCATUL : Uitati ? Ne puteti da un exemplu de ceva pe care l-ati uitat ?
AVOCATUL : Doctore, e adevarat ca daca o persoana moare in somn, el nu-si va da seama de treaba asta pana a doua zi dimineata ?
MARTORUL : E adevarat ca dumneata chiar ai trecut examenul de barou ?
AVOCATUL : Fiul cel tanar, cel de douazeci de ani, ce varsta are ?
MARTORUL : Are 20 , cam ca si IQ-ul dumneavoastra
..
AVOCATUL : Erati de fata cand v-a fotografiat ?
MARTORUL : Glumiti ?
AVOCATUL : Deci data conceperii (bebelusului) a fost 8 August
AVOCATUL : Si ce faceati dumneavoastra atunci ?
MARTORUL : Cam ce credeti ca faceam ?
.
AVOCATUL : Ea avea trei copii, asa e ?
AVOCATUL : Cati din ei erau baieti ?
MARTORUL : Niciunul
AVOCATUL : Era vreunul din copii fata ?
MARTORUL : Onorata Curte, cred ca am nevoie de un alt avocat. Pot sa-mi iau un alt avocat ?
AVOCATUL : Cum s-a incheiat primul dumneavoastra mariaj ?
MARTORUL : Prin moarte
AVOCATUL : Si prin moartea cui s-a incheiat ?
MARTORUL : Incercati sa ghiciti !
AVOCATUL : Puteti descrie individul ?
MARTORUL : Cam de inaltime medie si purta barba.
AVOCATUL : Era barbat sau femeie ?
MARTORUL : In afara de cazul in care era vreun Circ in oras, as merge pe varianta barbat.
..
AVOCATUL : Are aparitia dumneavoastra aici vreo legatura cu Nota de Dispozitie pe care am trimis-o avocatului dumneavoastra ?
MARTORUL : Nu , asa ma imbrac eu cand merg la serviciu
..
AVOCATUL : Doctore, cate din autopsiile pe care le-ai facut au fost pe oameni morti ?
MARTORUL : Toate. Cei inca vii
se zabat prea mult !
.
AVOCATUL : TOATE raspunsurile dumneavoastra trebuie sa fie ORALE. Bine ? La ce scoala ati fost ?
MARTORUL : ORALE.
..
AVOCATUL : Va amintiti la ce ora ati examinat tr upul ?
MARTORUL : Autopsia a inceput la ora 8.30 p.m.
AVOCATUL : Si D-nul Denton era mort in acel moment ?
MARTORUL : Daca nu, in mod sigur a fost pana am terminat autopsia !
AVOCATUL : Esti calificat sa dai o mostra de urina ?
MARTORUL : Dar dumneata chiar esti calificat sa pui intrebari ??
Si
cireasa de pe tort !!!
AVOCATUL : Doctore, inainte sa faci autopsia, ai cautat sa vezi daca mai avea puls ?
MARTORUL : Nu
AVOCATUL : Ai controlat tensiunea ?
AVOCATUL : Ai verificat daca mai respira
AVOCATUL : Deci e posibil ca pacientul sa fi fost inca viu atunci cand ai inceput autopsia ?
AVOCATUL : Cum poti fi sigur Doctore ?
MARTORUL : Pentru ca creierul lui statea pe o tavita pe biroul meu
AVOCATUL : Inteleg, dar nu ar fi putut totusi ca pacientul sa fie viu, in ciuda acestui lucru ?
MARTORUL : Ba da, e posibil sa fi fost viu si sa practice avocatura !
www.flickr.com/photos/9510942@N05/show/with/4310431289/" target="_blank">POZE MAREA INGHETATA IAN 2010
roxisialexia spune:
buna dimineata de la trupa tusitoare, ai mei sunt rau cu tusea abia au putut sa se odihneasca, desi am fost le medic sambata tot nu da niciun rezultat tratamentul, nu mai stiu ce sa fac.
ioana sper sa da-ti de cap problemei succes cu jobul si acomodarea.
joy bravo, ma bucur mult pentru tine, sanatate multa copilasilor.
tania observ ca nici stef nu doarme de pranz, cum te intelegi cu el seara dupa gradi si activitati extra?
Pana la urma noi parintii suntem cei ce decidem ce cat si cum pentru copii nostrii, trebuie sa existe un echilibru intre toate-ieist afara,timp cu familia si timp de extra activitati..
lavinia esti de admirat . pentru engleza eu iti sugerez pentru silvia, british international school.
meemsy cum mai este la job? ri ce mai face?
catalina ce mai faceti?
ina v-ati reparat burticile?
ilenutza spune:
ROXI, pt tuse incearca tonsilotren, influcid, stodal granule plus prospan sirop, homeogene.Toate sunt din plante si alor mei le merge ff bine cu ele.Se sug deci se absorb direct in mucoasa gatului.Daca te intereseaza iti scriu schema pe care am aplicat-o eu si am scapat de tuse.
corap spune:
helou:)
in primul rand multa sanatate tusitorilor/ mucitorilor etc
In al doilea rand, cjestia cu activitatile extra pe fiecare seara e un fel de "sindrom al copilului unic" (asata-i inventata de mine, daca exista asa ceva in realitate, probabil desemneaza cu totul si cu totul altceva, scz) avand doua cauze principale:
unu: copilul meu e cel mai grozav (cand ai doi esti mai lucid in privinta asta). asa ca tb sa stie si sa faca de toate: pian, parasutism, grafica, design, canto, tenis, inot etc. si sa nu uitam cel putin 4 limbi straine
doi: copilul se plictiseste si simti nevoia sa ii dai de lucru, mai ales prin a evita sa iti bati tu, ca parinte, capul. ca decat sa alergi tu prin baltoace cu mingea cu copilul, mai bine il duci undeva sa joace fotbal intr-o sala urat mirositoare si cu aer inchis. si decat sa pui mana sa desenezi / decupezi/ speli borcane cu culori si iti murdaresti casa , mai bine il duci la mama naibii sa-si bata altii capul cu asta.
factor secundar favorizant (dar nu determinant): o multime de bunici, unchi, matusi disponibili
factor agravant: dorinta parintilor de a putea spune in momentul potrivit "uite cate am facut eu pentru tine, n-ai putea si tu macar sa ..."
desigur, se extinde si la parintii cu mai multi copii, prin imitatie.
partea nasoala e ca, fiind atat de ocupat cu ce vrei tu pentru copil, s-ar putea sa nu mai vezi deloc ce vrea copilul ala pentru el. si duce la instrainarea si insingurarea individului, dat fiind ca are numai prieteni conjuncturali.
GAta, m-am placintit si nu stiu cat de coerenta am fost, dar am cateva ofuri pe partea asta, si am si-o verisoara crescuta in acest ritm al carui singur vis este sa fuga de-acasa (are cinspe ani) - de fapt a si fugit dar a pierdut ferryboatul ca nu stie sa se organizeze.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
margele, margelute si chestiute
MARGELUTE NOI_NOUTE DE TOAMNA