2 intrebari importante, va rog

2 intrebari importante, va rog | Autor: Mada

Link direct la acest mesaj

Hdd meu extern, al 2 s-a stricat, l-a daramat cel mic, de la o distanta mica, dar suficient incat sa nu mai mearga.
Cei de la service mi-au zis ca are capetele stricate si trebuie neaparat sa cumpar altul la fel ca sa poata sa mai recupereze ceva.

Problema eate ca nu mai gasesc un hdd la fel, ce fac???

Sunt tare suparata pentru avea pozele cu cel mic de la nastere si ale fetii si multe altele pe care nu le mai am in alta parte salvate.

Si a doua problema, am cateva poze ale lui bebe pe contul meu pe webshots, nu reusesc sa le salvez de acolo, ori sunt foarte mici, ori au extensia .wbz, parca, si nu reusesc sa le modific.
Tot asa intrebare cum / ce fac?
Multam

Ilinca si Rares

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mada

Si a doua problema, am cateva poze ale lui bebe pe contul meu pe webshots, nu reusesc sa le salvez de acolo, ori sunt foarte mici, ori au extensia .wbz, parca, si nu reusesc sa le modific.
Tot asa intrebare cum / ce fac?
Multam

Iti raspund la aceasta intrebare.
Te duci pe contul tau de pe webshots, pui user si parola, alegi poza, dai clic pe ea, apoi "full screen", apoi clic dreapta si alegi optiunea "salveaza imaginea ca..."
Asa o poti salva in format .jpg

Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sebicu spune:

Salut. In legatura cu prima intrebare ...

2 solutii si un sfat!
Solutia 1.
Exista o firma in Bucuresti (daca vrei ma interesez cum se numeste si ce adresa are) care poate recupera poze de pe platanele de hard disk (gen discuri pe care sunt stocate informatiile, seamana cu dvd-urile, doar ca sunt dintr-un aliaj metalic) . Preturile sunt mari, chiar exorbitante, deoarece masinaria e foarte scumpa si trebuie sa-si acopere investitia. O recuperare la ei ajunge si 3.000 RON.

Solutia 2.
E o solutie de ultima speranta. Solutia asta a dat rezultat o singura data in toata "cariera" mea. Problema cu scapatul hard-ului pe jos e faptul ca , capul de citire trece peste locul de parcare. E ca un cap de pick-up care in loc sa se duca la sfarsitul discului si sa se intoarca, se duce prea tare la inceput si nu reuseste sa mai "suie" pe pista. Solutia de care vorbesc e sa faci o "cazatura" intentionat. Preferabil in coltul diametral opus celui in care a cazut prima data. Cazatura sa nu fie nici prea tare sa ajungi in situatia in care se deterioreaza capul de citire, dar nici prea usoara ca sa aiba forta sa revina macar in locul de parcare.

Acum SFAT:
Daca ai un hdd extern, inseamna ca ai unul din urmatoarele tipuri. Un hdd extern dedicat (care nu are cap citire) sau un hdd de notebook (3,5 inch) inchis intr-un rack extern cu iesire USB. Deci problema se pune doar in al doilea caz. Chiar daca vei gasi un hdd la fel, te-as sfatui sa nu-l cumperi. problema la tine e mecanica si nu electronica. Si nu cred ca se baga cineva sa iti schimbe platanele de pe un hdd pe altul (mai ales ca in interiorul hdd-ului e un semi-vacuum pentru a feri platanele de impuritati, iar repunerea platanelor pe un alt suport nu e treaba usoara). Treaba cu gasitul unui hdd identic se aplica doar in cazul hdd-urilor arse sau cu probleme la placa electronica. Atunci se ia placa de pe un hdd identic si se inlocuieste , recuperand astfel datele. Dar revin si iti spun ca problema este mecanica, deci nu cumpara altul identic pentru ca il cumperi degeaba.

Sper ca te-am putut ajuta. Pentru eventuale detalii, te astept cu reply!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Sebicu, esti superdocumentat :)Stiam si eu de cei care recupereaza date, dar preturile sint prohibitive, poate firmele sa se indure sa plateasca atit...Cu el de pamint nu am dat cind a cazut, dar ce mai am de pierdut cind se mai intimpla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Adi2003 multam multam , am reusit asa.

Sebicu, in concluzie, nu am nicio sansa sa recuperez ceva?
Sol1 este prea mult sa fac asa ceva, o asemenea investitie, dar poate ma ajuti cu datele de contact ale lor, stiam, auzisem, ma rog ca ar lua bani si in fct de cati giga au de recuperat, asa e?

Poate reusesc ceva.

Sol2 nu cunosc pe nimeni sa faca asa ceva, am intrebat pe unul din baietii care au avut hdd la ei pt o eventuala reparatie.

Mersi mult si astept raspuns.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutzu spune:

Se pare ca e vorba de un headcrash Ma tem ca nu mai poti face nimic.

Dar poate ai totusi pe cineva care se pricepe, sa vada exact despre ce e vorba.
Data viitoare incearca sa iti salvezi pozele si pe dvd-uri si pe hdd extern

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sebicu spune:

Scuze de intarziere Mada...

cei cu recuperarea ii gasesti la www.recuperaridate.ro.
un sfat pe viitor ar fi sa preferi un hard disk extern DEDICAT. te scoteste de multe batai de cap. sunt si hard disk-uri externe cu senzor Free Fall care opreste functionarea hard-ului cand e in cadere => sansa mica de defectiune.

Mergi la inceput