Croatia SAU Muntenegru ?

Croatia SAU Muntenegru ? | Autor: Jeff

Link direct la acest mesaj

Va rog sfatuiti-ma cei care ati fost: ce tara sa aleg pentru vacanta de vara pentru ca tot citesc pe forumuri si adun pareri de pe la prieteni si sunt din ce in ce mai bulversata:

S-au intors in vara trecuta niste prieteni care au stat cateva zile in Croatia si apoi au mers intamplator si in Muntenegru. Au spus ca in Muntenegru totul a fost minunat comparativ cu Croatia: oameni mai primitori - croatii am inteles ca se poarta distant daca nu esti vorbitor de germana (sau daca aud romana), mancarea foarte scumpa in comparatie cu Muntenegru (unde ei pretind ca au mancat cu 10 Euro/familie/pranz ?!), liniste, peisaje superbe etc.
Citind forumuri despre Muntenegru aflu ca de fapt e destul de aglomerat, plin de rusi si albanezi (mai necivilizati decat romanii), mancare scumpa (mai scumpa ca in RO), drumuri proaste, inguste si aglomerate etc.

Va rog, cei care ati vizitat ambele tari dati-mi o parere realista si obiectiva despre cele de mai sus. Nu stiu ce sa aleg dintre cele 2 tari.

Multumesc inainte,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Jeff, probabil depinde si de locatia din fiecare tara - o prietena de-a mea a fost in Croatia si nu ii venea sa creada ce ieftina si faina a fost cazarea, mancare multa, buna si ieftina etc.
Eu am fost in Muntenegru, la Budva si cazarea a fost jalnica (prin agentie de turism din Timisoara) si la mancare lasam minim 20 de euro la o masa (si nu ceva nemaipomenit de consistent) si asta nu la terase luxoase sau restaurante iesite din comun. Am aruncat foarte multi bani pe mancare. Alta chestie care nu ne-a placut a fost plaja - mica, inghesuita si pietroasa :-)).
Dar locatia in sine este absolut superba! Superba e putin spus . Chiar daca toate distractiile costa, se merita pe deplin.
Daca ar fi sa merg iar acolo as merge cu masina sa caut cazare la fata locului si sa am posibilitatea de a gati acolo pentru ca seara veneau localnicii cu fructe de mare proaspete de vanzare pe plaja .

Explore. Dream. Discover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Noi am fost in Croatia mai multi ani consecutiv. Totul a fost perfect de fieare data, sa as merge din nou si din nou.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Sora mea si cumnatul au fost la sfarsitul verii in Croatia si au fost incantati; au gasit cazare ieftina, preturile erau cam ca in Ro, oameni civilizati, drumurile faine, au vizitat o multime de locuri frumoase, au facut plaja; e drept ca majoritatea vorbesc germana, si nu engleza.

http: Te rog sa scoti adresa web de la semnatura. Este una din regulile de utilizare a acestui forum
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jeff spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Noi gasisem o locatie faina in Muntenegru (ROSA) dar intr-adevar, pana nu ajungi acolo nu cred ca iti poti face o parere.

dar Przno, langa Budva, stiti cum e ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

In legatura cu Croatia, cei care se intorc de acolo se impart in 2 categorii: dezamagitii si indragostitii iremediabil.

Daca vrei plaje mari cu nisip si hoteluri ieftine cu multe stele nu te duce.

Plajele sunt in general din pietricele, cele cu nisip sunt foarte rare.

Croatii sunt in general mai distanti (nu ti se baga in suflet precum grecii) dar sunt binevoitori si amabili (daca le ceri ceva) si corecti. Nu am avut niciodata nicio problema fiind romani.

Sora mea a fost in ambele tari, eu doar in Croatia. Peisajele sunt extraordinare in Muntenegru, zona dinspre Croatia si preturile mai mici decat in Croatia, insa e mai murdar. Plin de rusi. Albanezi multi sunt mai spre sud, spre granita cu tara lor.

Mancarea in Croatia la restaurant/terase - mai scumpa ca in Ro dar mai buna. Daca iti plac pestele, fructele de mare si mancarea italiana - e locul ideal.

Mergi la inceput

ce vrem noi e liniste, locuri cat mai retrase, calm, plaje pustii, fructe de mare, fara oameni

Vrem sa plecam cu barca dupa noi ca sa mergem pe insulite si tocmai in locuri pustii si linistite cum ne dorim.

Noi am ramas cu nostalgia Greciei, a insulelor in care mergand cu barca gaseam plaje pustii si peisaje de vis.

Mergi la inceput

Daca asa sta treaba puteti incerca insulele Korcula si Mljet in sudul Croatiei, sunt foarte linistite, lume putina, multa natura, peisaje frumoase si fructe de mare.

Mergi la inceput

Buna Lavi

Multumesc de raspunsuri.
M-am uitat si am vazut insulele, sujnt superbe dar nu stiu cum putem ajunge asa departe, noi mergem cu barca dar tractata de masina pana acolo, nu cred ca putem ajunge asa simplu.

Mergi la inceput

Mai, prin Croatia pe autostrada am vazut plin de masini straine tractand barci. Spre insulele astea se merge cu ferry-boat-ul de pe undeva din peninsula Peljesac. Si din Dubrovnik dar e distanta mai mare, deci similar pretul si durata calatoriei.
Banuiesc ca este o taxa suplimentara la ferry pt barcuta.

Asta este site-ul companiei croate de transport naval: http://www.jadrolinija.hr/
te poti interesa acolo de trasee, program si preturi.

Mergi la inceput

Multumesc,

100% vom merge in Croatia, am vazut un site de poze incredibile.
Vom alege o insula, cel mai probabil Mljet. Ai auzit ceva de asta ? o fi frumos acolo ?

Mergi la inceput