greutate si inaltime
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
patrisuca, nu-i adevarat cu kilul pe luna.
Minim acceptat e 500 de grame de la scaderea fiziologica, iar la bebelusii nascuti mari si mai putin.
Din cauza acestui kil pe luna GRESIT mamele se reped si dau lapte praf bebelusilor.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sinela spune:
Fetita mea la 11 luni are 10.5 kg si 76 cm si doctorita mi-a spus ca e f bine dezvoltata ... dar la 7 luni sa aiba 76 cm ? Cred ca copilul tau creste intr-o luna ca altii in 2, la fel ca in poveste. Daca raportul dintre inaltime si greutate e ok eu nu cred ca e nici o problema.
nicoll_mada spune:
Si eu zic ca e un copil sanatos,care asimileaza foarte bine.Si fetita mea cea mica la 4 luni s jumatate avea 7.2kg.Asistenta mi-a spus ca era una din cei mai mari copii pe care i-a vazut la acea varsta.Si acum,la 2.5 ani are 15.5kg,spre deosebire de sora-sa care la 4.5 ani are 18kg.Si papa cam la fel amandoua,dar parca un pic plus pt cea mica.
nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN
SoriLea spune:
Am sa va dau datele MARELUI meu puiut ca sa-i vedeti evolutia de la nastere si pana in prezent.
Nascut 34 sapt cu 2420gr si 46 cm
1 luna 3400gr si 52 cm
2 luna 5500gr si 58 cm
3 luna 7000gr si 62 cm
4 luna 8000gr si 67 cm
5 luna 9000gr si 70 cm
6 luna 9600gr si 74 cm
7 luna 10kg si 75 cm
8 luni 10300gr si 75 cm
In primele luni se mirau toti medicii de el, i-am facut fel si fel de investigatii, copilul e sanatos tun. Acum nu mai au aceiasi parere, spun ca a asimilat el ff bn, mentionez ca a fost hranit cu NAN si diversificarea am inceput-o la 5.5 luni (el fiind prematur)
Asa ca eu cred ca daca e sanatos nu trebuie sa ne ingrijoram, cand or incepe sa mearga vor slabi cu siguranta
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
patrisuca spune:
sabina am aflat si eu de la doctori datele acestea cu luatul in greutate. fetita mea s-a nascut la 37 sapt cu 2600 iar pediatra mi-a spus ca la 4 luni trebuia sa aiba cu 3 kg mai mult decat la nastere minim cu 3 kg mai mult.deci asta e limita..acum nu stiu si nu sunt in masura sa critic, dar si doctorii astia o cam dau in bara uneori, desi la fel am citit si pe diverse site-uri.
Sheannamp spune:
Gasiti aici graficele de crestere stabilite de OMS.
Sunt pe sexe si pe grupe de varsta, atat pentru greutate cat si pentru inaltime.
Obezitatea la sugar e la fel de periculoasa, sau poate chiar si mai periculoasa decat la adult.
Si uneori se incadreaza in categoria boala.
http://www.who.int/childgrowth/standards/en/
Sunt in engleza si daca intrati pe fiecare categorie in parte ajungeti la un format pdf care se poate printa si pe care puteti inregistra curba de crestere a copilului.