Bravo Andra!!!! Iepurasi de Mar-Apr 2010 (79)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

N-am mai ajuns la coafor ce nervi am, parca nu mai sunt in stare sa fac nimic, doar sa lancezesc pana am mancat, pana si-a scris John jurnalul, se facuse 7:30 si ei la 8 tre sa se culce si stiam ca daca nu sunt acasa nu reuseste tata sa ii culce nici pana la 9. Asa ca am stat si nici asa nu am reusit sa sting lumina pana la 8:45 si asta cu ai mei aici, care desi ma ajuta fizic, se intmpla ca in faza aia cu copilu cu multe moase...

In fine, acum dorm si eu mai stau un pic in liniste.

Rmkristine -- nu e nici o problema cu baia fierbinte, intr-adevar poate declansa contractii, daca daca nu s-a intamplat in cateva ore dupa baie, nu cred ca se mai intampla. Eu una de cand am facut 32 de saptamani si am zis ca pot naste linistita, fac bai fierbinti la 2-3 zile ca imi place enorm mirosul de abur (in toate sarcinile eram asa innebunita dupa mirosul de abur, de umezeala).

Ella -- nu stiu mama cantitatile pe dinafara, ma uit si io pe cutie si vad. Am vazut ca era un ceai care zicea 3-4 cani pe zi (parca Fares ceva ii zicea) -- ei, din ala am sa beau la inceput o cana pe zi, apoi 2 si cu vreo 2 zile inainte sa nasc, 3. Apoi am sa iau pastile Galafor, nu mai stiu cate pe zi, dar scrie pe cutie si am sa incep cu o treime din cat scrie, apoi umate apoi doza intreaga. Sper ca e cat de cat clar.

Oana -- vreau si eu ciorba de fasole

Mi-a facut tata o cana de ceai si stau sa vad ce mai scrieti...

31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

No, ca apar si eu la spartul targului!
Wow, a venit si al doilea iepuras???? ANDRA felicitari BEBE IANIS STEFAN sa creasca mare si sanatos si cu mult noroc!

DENISA imi spui si mie, te rog, la ce foloseste saculetul cu samburi de cirese, am inteles ca la durere? De ce fel? Si de unde ai luat? Aaa, am vazut, dar eu nu am dm in Brasov.

BUMBITZA de cand iau centrum materna nu mai imi cade parul si am inteles ca e recomandat si dupa nastere.

MIRUNA eu imi iau caruciorul www.bebeplanet.ro/categorie/Trusoul-bebelusului/Carucioare-copii/produs/Chicco---Carucior-Trio-Enjoy-Evolution/2,16,603,detalii.bebe" target="_blank">asta. Azi am fost si l-am retinut, maine merg cu sotul sa il iau. Costa 1.400 lei. Si tipa asta mi-a zis ca peste doua saptamani se vor scumpi cu 200 lei, deci fuguta la cumparaturi.

Fetelor dati-va cu parerea, ce culori sa aleg la carucior? Oscilez intre astral si europe www.bebeplanet.ro/categorie/Trusoul-bebelusului/Carucioare-copii/produs/Chicco---Carucior-Trio-Enjoy-Evolution/2,16,603,detalii.bebe" target="_blank">aici

Azi dimineata am hoinarit prin magazine, acum sunt obosita, dar ma bucur ca am mai luat cate ceva bebeului. Poate reusesc sa va arat ce am luat.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Am citit mai in urma si am vazut ca unele fete au planuri mari pentru dupa nastere: cosmetica, una, alta. Ei bine, la Tudor abia aveam timp sa fac dus! La tuns am fost cu el, doar unde nu il puteam lua cu mine (programari la dentist) il lasam cu sotul. De multe ori am fost la baie cu el in brate, deci eu una nu-mi fac niciun plan dupa nastere. din proprie experienta, recomand rasfat INAINTE de nastere (cosmetica, coafor, manichiura, pedichiura etc.)

Legat de baile fierbinti, ele se evita si datorita faptului ca pot provoca ameteli, privire incetosata etc. si astea oricum mai apar in sarcina. In plus, baile se evita in sarcina din cauza faptului ca in apa cica se transmit mai usor bacterii si alte lighioane de genul, din aceasta cauza se recomanda dusurile si tot din aceeasi cauza unele clinici nu agreeaza nasterea in apa, din cauza ca din apa ia bebele mai usor lighioane.

Si noi avem probleme cu o fetita ce-l bate pe Tudor, cica ar mai fi si un baiat. Fetita din pacate e fata prietenilor nostri si il bate nu numai la gradinita, ci si cand ne mai intalnim pe la unul-altul. Din pacate e mai greu de gestionat in conditiile in care parintele respectiv nu ia atitudine, ca loveste cu el de fata. La inceput am asteptat sa ia parintii masuri, dar cand am vazut ca nu o fac, am vorbit eu direct cu fetita si i-am spus sa inceteze sa loveasca.
Eu nu o sa-l invat pe Tudor sa riposteze la violenta cu violenta, dar am observat ca a inceput sa se apere, probabil a invatat la gradinita. Dar nu loveste decat daca e lovit si oricum descurajez chiar si acel lucru, incerc sa-l invat ca violenta nu e o solutie si ca e bine sa nu se mai joace cu copilul respectiv, daca acela loveste. Din pacate, fetita respectiva vine si loveste din senin, chiar daca Tudor nu se joaca cu ea, ci singur, chiar la mare distanta de ea!
Dar creste el mare si o sa o traga de codite!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Am mai primit mesaje de la Andra!
La 22.30 au inceput contractile care erau la 5 minute (deja!). La 23 au dus-o in sala de travaliu. Avea deja dilatatie 7 si a ratat montarea epiduralei. La 00.15 au urcat-o pe masa si la 00.35 si-a vazut minunea! Travaliul a fost f scurt dar a avut contractii crunte. S-a panicat in timpul nasterii pt ca impingea ineficient si nu reusea sa iasa bebe Ianis. A avut dubla circulara de cordon si esarfa (avea cordonul diagonal pe trunchi, pe sub brat). Bebelusul luptator este la terapie intensive, la oxygen. Andra crede ca-l vor tine acolo vreo 2 zile dar in rest este sanatos!

Gabyhila imi pare rau ca a trebuit sa ajungi la spital! Ce ai descris tu ca ai simtit, traiesc si eu zilnic (dureri in partea dreapta sub coaste… deseori reprezentand motivul pt care vomit tot ceea ce mananc).
Luca nu e la gradi.. abia la anul il voi inscrie; iar eu de cand am intrat in concediul prenatal abia daca am mai reusit sa ies din casa. Sunt atatea de facut incat abia imi gasesc timp sa ma odihnesc atunci cand doarme Luca, la pranz. Astazi am mers pana la oficiul postal (care se afla vis-à-vis de blocul meu) sa ridic un colet cu 7 body-uri de la Mothercare (sunt f faine: calitate ok si-s imprimate f vesel).
Intr-adevar sunt una dintre putinele (cred) gravidute care, desi au cerclaj, mentin o oarecare activitate fizica. Sunt exagerata uneori dar sper sa fie totul bine in final.
De cateva zile contractiile mele s-au indesit si dureaza ceva mai mult… sper sa nu fie vreun semn rau!!! Nu-s genul sa ma vait.. imi place sa cred ca-s puternica.. dar cu cate se intampla ma mai napadesc grijile…
Carmen nu stiu daca a fost/este sarcina toxica. Acum sunt fericita ca stau acasa; mai rau era cand mergeam la scoala si pana ajungeam la toaleta ma inverzeam toata.
Ioana_fota fa repaus cat mai mult; orice sangerare este motiv de odihna totala! Ai grija de tine!!
Jeni fain prenumele bebelinei!!
Andira ia cu tine extrasul din lege si mergi la dr care-l inlocuieste pe dr tau! Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii (este un principiu de baza din drept) si daca, totusi, se intampla atunci fa-i tu ABC-ul concediului de maternitate. Sper sa primesti prenatalul incepand de saptamana viitoare! (eu l-am luat de cand aveam 28 de saptamani si cateva zile)
Oana am postat ce am cumparat de la farmacie si ce am de gand sa mai iau. Imi place sa le am in casa (macar de nu le-as folosi) ca-n primele zile (chiar saptamani) dupa nastere voi fi mai aeriana si prefer sa le am la indemana.
Ma bucur ca nu a iesit streptococ B!
Ce frumoasa esti in poza!! Imi place rau parul! Asa mi-a placut si-al Roxanei de numa’!!
Marina baita calda nu afecteaza fatul… conduce la dilatarea colului si la aparitia contractiilor dar asta la scurt timp dupa ce ai facut baia. (pe mine, de ex, m-a ajutat f mult dusul fierbinte facut in timpul travaliului) Eu zic ca totul e ok la tine, daca nu ai simtit nimic pana acum!

Mami de Luca again ~ Eva-Ioana

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Am venit de la eco.
Fimea tot fotomodela e, dar una cu cracii mai lungi si cu capul mai mic.
Asta e, nu poate sa creasca fata toata odata , ea creste pe rand, ba picioarele, ba capul.
Sta tot ca liliacul in cap. Sunt putine sanse sa se mai intoarca.
Are 1457 g. Doctora presupune ca o sa aiba in jur de 2800-3000 la nastere.

Am trecut pe la farmacie. Am luat:licadoina spay, bepanthen mare,, indometacin supozitoare, garmastan si infracol (e dulce. L-am incercat. Daca nu o sa-i faca bien asta e. 13 Ron sa fie paguba)

Rebiana- cum arata pungile cu gel ?? Poti sa ne arati o poza cu ele?
Eu am gasit doua tipuri: una cu un gel trasparent si cu un disc de metal ( cat un ansture) in ea care cica daca il apasai incalzea gelul. Nu stiu daca ar fi mers si la frigider.
Al doilea tip de gel era intr-o punga netrasparenta care era jumate cu gel, dar la pipait parea un gel mai solid. Ca cel in care se pot pune florile daca il sti.

Fug sa iau ceva de papa si sa gatesc pana nu se pune iar zapada pe masina si trebuie sa muncesc s-o dau jos.

Denisa, 29 + cu bebe roz Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

Poze cumparaturi aici.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

DENISA - Bravo, bubulinei!
Lasa, ca este super asa cum este si tu esti o mamica de top, deci e normal ca si fata sa fie la fel.

Cristina +25 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu

http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Mergi la inceput

Yaia -- intr-adevar, nu la epilat, manicura, etc, dar la masaj (foot massage) poti merge cu copilul si e o activitate pe care am de gand sa o fac cel putin saptamanal. Stai in pozitie aproape intinsa, cu bebe in brate, care poate sa doarma/suga, etc in timp ce tu te relaxezi la maxim :) visez cu ochii deschisi nu alta :)

Rebiana -- pune-ti si tu saptamanile la semnatura, ca acum ai zis de contractii si ma uitam sa vad daca e safe sau na sa vina bebe, dar nici urma de varsta lui bebe la semnatura.

Am intrat asa in priza, abia astept sa vina bebe -- inca 5 saptamani si un pic, mi se pare ca mai e mult, dar nu mai e chiar asa mult...

31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Am schimbat semnatura, eram cam in urma...

34+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

OANA super misto pozele din "tinerete" ca parca acuma am fi babe...Dar m-ai facut sa-mi aduc aminte si de cefurile mele "din tinerete"...unde dansam pe mese si ne distram de minune...Dar vor mai veni vremuri de distractie...dar putin mai tarziu, sa prinda si bebeii nostri putere si sa-i putem lasa pe la bunici

Fetele cu recomandari de repaos...aveti grija de voi...eu stiu ca nerabdarea e mare sa ne cunoastem bebeii, dar sa mai stea si ei la caldurica cateva saptamani, ca dupa aceea vom fi nedespartiti, nu?

Andira sa stii ca admir persoanele ce pot tine regim pe sarcina. Mie mi-e imposibil-fara sa imi fie rau sau sa am recomandare de la medic. Pur si simplu simt prea mult frustrari date de modificarile astea de sarcina, ca sa ma pot mobiliza si la un regim de slabire

Anca

cu Codrin (Martin sau Fabian) in 33 saptamani
AMR 7+ saptamani!!!
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

Mergi la inceput