Jocul cu carti 2.2 :)
Raspunsuri - Pagina 5
lilanda spune:
Nu.
Manuscrisul, care poarta si numele romanului, a fost scris, pe un caiet de muzica, de catre sotia unui scriitor. Acesta isi scria, la rindul lui, memoriile. Cei doi nu locuiau impreuna. Scriitorul a fost gasit mort in biroul sau de catre cea care urma sa scrie o prefata la memoriile lui.
Tot io ca sa precizez ca autorul e spaniol iar romanul (o carticica, de fapt) are si ilustratii. Drept pentru care am senzatia ca
traducerea in romaneste a titlului e defectuoasa :)
beshter spune:
Ahh, nu stiu ce carte e si cotrobai prin toate ungherele mintii de o ora! Nush de ce dar am senzatia ca ar trebui sa stiu
Mi-a placut 'Urania', da. Dar nu m-am indemnat foarte tare s-o ciesc, cum ma indemn cu alte carti - unele mult mai proaste.
Trouve avant de chercher
lilanda spune:
Era "Asasina cultivata" ("La asesina ilustrada" ) a lui Enrique Villa-Matas.
Intr-o austera provincie europeana, marii intelectuali predau si joaca un ... joc fooooarte special.
(asta-i simpla :))
Ingrid S spune:
Divanul persian al lui Sadoveanu?
Edit: am lasat-o ca varianta, dar sigur nu e asta. Ma mai gandesc, suna cunoscut.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
lilanda spune:
Nu-i asta, Ingrid.
Jocul n-are reguli precise, dar ca sa-l joci si sa-l perfectionezi trebuie sa cunosti muzica, matematica, istorie etc.
beshter spune:
Patru copii raman orfani. Ca sa ramana impreuna, hotarasc sa ascunda moartea mamei, pe care o 'ingroapa' in pivnita.
Trouve avant de chercher