Jocul cu carti 2.2 :)
Raspunsuri - Pagina 21
Teodora D. spune:
Daaa!
Imi place mult Zweig, dar cel mai mult si mai mult mi-a placut cartea sa "Maria Stuart", sa o cititi daca puneti mana pe ea.
lilanda spune:
Un jurnal de calatorie in cautarea cartii sacre.
Pe Maria Stuart am pus mina demult, demuuult de tot; cam de cind eram prim epoca pardaillanilor :))
Teodora D. spune:
Periplul lui Baldassare?
Eu am citit Maria Stuart mult dupa pardaillani, eram prin facultate, iar intr-o zi o voi reciti. Cineva din familie, care a murit intre timp, subliniase cu creionul anumite pasaje, ceea ce mi-a placut enorm, era ca un mesaj transmis mie peste ani. Cine zice sa nu mazgalim cartile?:)
lilanda spune:
Da, Teodora. Periplul lui Baldassare e!
Apropo de carti si amintirile lor, Periplul l-am cumparat dintr-o librarie de cartier din Bucuresti, cu o zi inainte de a ma intoarce acasa, dupa o vacanta. La casa, in spatele meu, era un domn mai virsta care m-a rugat sa-i arat ce carti urma sa cumpar. Mi-a zis ceva de genul "cartile pe le citesti iti arata sufletul" si mi-a aratat, la rindul sau, cartile pe care le avea in mina. Una dintre ele era Trans-atlantic a lui Gombrowicz, pe care eu deja o aveam inceputa, in poseta. I-am aratat-o si a fost un moment foarte special. L-am simtit pe omul acela atit de apropiat de parca imi era un prieten vechi. Ca si la jocul asta...ii simti atit de aproape pe acei necunoscuti cu care ai impartit o carte!!
Teodora D. spune:
Ceva simplu de tot- "copilaria copilului universal." Cine raspunde prima sa puna urmatoarea intrebare, nu mai asteptati confirmarea mea.
Lilanda, f interesanta povestioara cu domnul! Ma gandesc daca nu ar putea fi vreun suflet pereche? :))
Si eu simt la fel ca tine in privinta participantilor la discutiile despre carti.
anca_a spune:
Ok doamnelor, am emotii
Micut, erudit, extrem de megaloman, nu vrea sa-si paraseasca mama. Sub nicio forma.