Isi roade unghiile, ce pot face?

Isi roade unghiile, ce pot face? | Autor: madalina28

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 2 ani, de aproximativ 2-3saptamani a inceput sa-si roada unghiile pana ii da sangele, am tot incercat sa-i explic ca eu si tati nu roadem unghiile, ca sunt microbi sub ele, dar inca nu intelege,cand o vad cu manuta in gurita i-o scot spunandu-i ca nu are voie binenteles cu explicatiile pe care nu le pricepe.Stiti cumva vreun remediu eventual naturist cu care sa-i pot da pe unghii, as vrea sa nu faca un tic din rosul lor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Incearca solutiile tip oja, speciale pentru asa ceva, din farmacii. Eu cunosc lacurile de la firmele Mavala si Deborah. Sunt concepute si pentru copii, non-toxice. Sper sa-ti fie de folos.

[url=http://www.paun-cosmina.eu/]www.paun-cosmina.eu/images/cosmina-banner.jpg" border="0">[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Diuna multumesc!
As vrea si alte sfaturi de la mamici care s-au confruntat cu aceasta situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Mavala Stop este eficienta. Se da o zi da una ba pe ungii. Are un gust amar, dar netoxic. Costa ceva, dar merita toti banii. Ii dai cu solutia pana o vezi ca inceteaza gestul de a duce degetele la gura.
Pt mai multe lamuriri, citeste-i prospectul. Se gaseste la farmacii.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IOANA_MIRUNA spune:

si fetita mea cea mica a inceput sa roada unghiile brusc, acum 1 an. Avea 2 ani si 6 luni.Am lasat-o pentru 2 saptamani (pentru prima data in viata ei)singura, la mama mea. probabil ca a fost f stresata de acest lucru.
Am incercat toate solutiile propuse mai sus, ba chiar mai multe, dar... niciuna nu a avut succes.
Acum totul este ok. am rezolvat problema cu multa rabdare si ..... multa dragoste.
1. Trebuie sa depistezi cauza, ceea ce a determinat-o sa-si manance unghiile
2. nu trebuie sa ii atragi atentia asupra acestui fapt
3. Trebuie sa-i spui in fiecare zi de multe ori ca o iubesti enorm
4. Trebuie sa te inarmezi cu rabdare... si perseverenta

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Va multumesc fetelor pt sfaturi.
Ioana asta incerc sa fac sa depistez motivul pt care a inceput sa-si roada unghiile, de dragoste nu duce lipsa sunt genul de mamica sufocanta, iar tati de asemenea.Ieri de ex am vazut-o de 2 ori cu degetelul in gurita si am incercat cu distragerea atentiei, a mers, in schimb a treia oara nu am fost pe faza si a comis-o a venit la mine cu unghia dc pot spune asa in gurita sa i-o scot, azi vom incerca pe langa toate astea si gelul Mavala Stop.Sunt disperata in ideea ca nu vreau sa faca un tic din rosul unghiilor, sa-si distruga manutele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

In cazul in care te decizi sa folosesti astfel de solutii ai grija la prospect (sunt unele care sunt indicate dupa varsta de 36 de luni).

Din experienta proprie:
- fata a inceput sa isi roada unghiile pe la 5 ani si ceva - la gradi deoarece nu vroia sa doarma dupa amiaza si nu gasea altceva de facut - am folosit lac amar cu succes dupa numai o singura aplicare
-fimiu de 2 ani si noua luni nu isi roade inghiile inca a capatat un prost obicei de sta cu mainile in gura (cand e concentrat la ceva sau cand se uita la televizor) - am incercat aceeasi metoda dar in 15 minute dupa ce l-am dat a vomitat tot ce mancase inainte Asa cum au spus si fetele lacul nu se ia cu apa sau sapun ... nici cu acetona ... asa ca nu am avut alta solutie decat sa il dau cu lac de la mine ... acum poseda o frumoasa "manichiura" si isi baga in continuare mainile in gura si spune ca mai este putin amar...

Succes!

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Madalina si eu am aceeasi problema cu karina care suge degetul si isi roade si unghia de la acel deget. Nu o vad cand il roade, dar e clar ca o roade pt ca e in permanenta scurta. Eu i-am luat ieri Ecrinal lac amar (similar cu Mavala stop) si am de gand de saptamana viitoare sa ii aplic. Aman putin pt ca a fost bolnava si a luat antibiotic si a suportat destul gust amar de la siropuri, nu vreau sa vomite. Mi-a spus farmacista ca nu se sterge cu acetona si se aplica zilnic. Mi-e cam frica, dar sincer nici cu suptul degetului nu o pot lasa. Si-a deformat incisivii deja. Se da doar la copii peste 30 de luni. Ale mele au deja 2 ani jumate.

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Mada, la baiatul meu a durat vreo 2 saptamani rosul unghiilor, am cumparat si eu oja de-aia dar inainte de a-i da am citit ca-i pt copii de peste 3 ani si nu i-am mai dat.I-am dat cu usturoi si ii placea mult,venea mereu dupa mine sa-i mai dau . Cu ardei nu i-am dat (mai citisem ca sa-i dau orice are gust naspa) ca mi-afost fricasa nu dea la oki. In schimb am vb cu cele de la gradi sa ii atraga atentia de fiecare data cand il vad cu mana-n gura,la fel si noi acasa, ii tot spuneam ca e baiat mare si numai bebeii stau cu degetele in gura....l-am invatat sa aplaude cand ii vine sa bage degetul in gura, sau sa bage mana in buzunar, etc...a mers la noi,a incetat brusc.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Razvan isi roade unghiile de vreo 2 ani.Am incercat de toate(solutii de unghii, amenintari, explicatii, premieri cand nu le rodea,incurajari etc) si nu a mers.Chestia cu ceva care il supara nu e cazul si nu neaparat din asta isi rod unghiile copii,pot sa o fac din plictiseala.El isi roade unghiile inainte de a adormi, la fel si Maria a inceput sa faca asta.(papanash)
O sa incerc sa ignor lucrul asta sau sa ii invat sa aplaude cand au tendinta asta.

Si eu mi-am ros unghiile pana am intrat in liceu , am incetat ca am vrut si eu manichiura frumoasa dar acum in perioade agitate mai rod.Eu zic ca e mai bine sa rod o unghie decat sa halesc o cutie de cioco

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Fetele mele si-au ros unghiile ani buni. Cea mare care are acum 13 ani, le-a ros de la 2-3 ani pana pe la 7-8. A incetat asa brusc, constietisand ca e mai frumos sa nu mai stea mereu cu degetele in gura si ca are unghii frumoase acum. Cea mica tot asa de pe la doi ani(acum are 6 ani) a inceput si acum doua saptamani a incetat...eu nici nu observasem, incetasem demult sa ii mai fac observatie, era ceva normal . A fost atat de mandra ca i-am taiat unghiile si i-am facut manichiura(i-am taiat numai colturile si putin din lungime, dar ii place ca nu mai sunt pana in carne).

Eu nu le-am dat cu solutie, le faceam observatie atunci cand vedeam...dar deseori veneau cu unghiile roase pana in carne cu plasture pe ele, de la scoala sau camin...asa ca le-am lasat in pace. Vad ca a dat roade odata cu cresterea in varsta.

PS Sotul meu si-a ros unghiile din copilarie pana la 35 de ani...atunci s-a lasat brusc.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput