Doamna invatatoare -intre ideal si realitate

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

happi, pentru temele de clasa nu-i dadeam banuti ci doar pt ceea ce lucra suplimentar. La scoala nu primea ca tema sa citeasca decat lecturi scurte. I-am cumparat de la teora mai intai carti gen Bambi, format A4, apoi am luat tezaurul povestilor unde a gasit aproape 50 de povesti...asa a prins gust pentru citit...in clasa a 3-a a citit cele 7 carti Narnia, Charlie Bone...a ajuns ca din banutii castigati sa-si cumpere singura jucarii si carti gen Tunele (eu ii cumpar ce cred ca ar tb sa citeasca si ea-si cumpara zapaceniile sf - desigur cu acordul meu). La mate e nevoie de mult lucru suplimentar asa ca am incercat orice...acum lucrez de exp cu colegi si prieteni de-ai ei fara pretentii materiale doar pt a ne "distra" de-a mate...poate ca suna urat dar decat sa o vad pe chat sau pe mess (ca ma zapacise o vreme) prefer sa citeasca sau sa se joace cu Poly ale ei....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Grati.ela,sa nu crezi cumva ca te judec.Departe de mine ideea. Cred ca si la fiica-mea,daca i-as promite banuti pentru facut 10 pagini de culegere,ar merge metoda de minune,imediat i-ar reveni entuziasmul.Ea a avut tema optionala la mate vacanta aceasta,adica sa termine cam 20 de pagini din culegere,exercitii si probleme foarte grele(Paralela 45),si a lucrat fara sa comenteze cam 2-3 pagini pe zi si azi a terminat,in sfarsit!Zicea ca nu ii vine sa creada ca a terminat-o,credea ca nu se mai termina.I-am dat ceva ca rasplata pentru efortul ei(alti copii se distrau la ski si ea facea probleme...),dar nu stia de dinainte ca primeste daca face.Adica nu e o regula,face ceva si primeste rasplata.Imi mai vine mie cateodata sa ii iau ceva,sa ii fac o surpriza,sa se bucure si de ceva material,nu doar de laude si pupici.

Mergi la inceput

Sunt suparata pe doamna...Nu atat suparata,de fapt,cat amarata.Le-a dat test din exercitii de genul celor din Mate 2000,cu 2-3 operatii ,si sa isi citeasca singuri enuntul.20 astfel de probleme intr-o ora ,de fapt mai putin.Sa afle suma,restul,sa adune/scada anumite numere,sa micsoreze predecesorul sau succesorul...Nu ma supara ca a luat B,de altfel nota nici nu e trecuta in catalog,dar ma deranjeaza ideea ca pentru 3-4 copii geniali,care stiu deja si inmultiri,sa fie si ceilalti chinuiti cu asa ceva doar ca ei sa nu se plictiseasca.Nu am nimic impotriva sa se faca si asa ceva,poate ii ajuta la derzvoltarea neuronilor,nu stiu,dar nu sa se dea doar asta tot testul,ca si cum ar fi la olimpiada.Eu nu am ambitii sa devina olimpica,vreau sa stie sa adune,sa scada,si stie foarte bine,a facut chiar si 2 adunari cu trecere peste ordin in acest test si le-a facut perfect,spre marea mea surprindere.Nu stiu cum,ca eu nu i-am explicat si nici la scoala nu au facut,dar vad ca nu are probleme aici.Nu pricepuse ce e ala succesor,peste tot a scris predecesorul si de aici o groaza de greseli.Si nu ca a luat B m-a deranjat,ci reactia copiilor la citirea notelor de B si S.Au huit si fetita mea mi-a povestit ca ii venea sa planga,atat de rau s-a simtit.A spus ca doamna i-a certat ,dar nu ma incanta asta cu nimic,nici nu vreau sa imi inchipui cam ce a fost in sufletelul ei in acele clipe.Ma gandesc sa discut cu doamna si sa ii sugerez sa nu le mai zica notele cu glas tare(de fapt doar acum a facut-o,nu stiu de ce),vad ca sufera foarte tare nu pentru nota ci pentru atitudinea celor din jur,mai ales ca ea e obisnuita sa ia doar FB.Nu imi place ca incurajeaza foarte tare competitia intre copii si cei sensibili,ca a mea,sufera la faze de acest gen.Ea a ramas totusi cu un gust amar doar in urma reactiei colegilor,de doamna nu a zis decat ca a incurajat-o,i-a zis ca are incredere in ea si ca e sigura ca data viitoare va face fara greseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Happy, mi se pare lipsa de profesionalism ceea ce a facut invatatoarea voastra. In clasa I ar trebui sa se puna accentul pe incurajarea copiilor si astfel atragerea lor spre invatatura. Iar cititul notelor cu voce tare si hulirea celor mai mici de FB, nu prea suna a incurajare, ci dimpotriva. Nu cred ca astfel copiii sunt mai motivati, ba chiar le poate zdruncina increderea in sine, care acum trebuie cladita. Neaparat vorbeste cu doamna, si poate iti explica si ce a determinat-o sa faca acest lucru. Biata copila, cred ca s-a simtit ingrozitor. Ei oricum sunt sensibili la aceasta varsta - fiu-meu a plans pentru un -FB, pentru ca a gresit la dictare dar s-a corectat, iar doamna i-a pus minus pentru acest lucru - iar lui i s-a parut nedrept (doamna noastra e foarte exigenta la scriere, vrea sa fie perfecta din prima - cam exagerat, totusi, zic eu).
Pupici pe fruntea fetitei tale istete, si numai note mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Si mie imi pare de neinteles cum a procedat doamna voastra Happi...
Poate totusi are o explicatie psihologica acest gest. Cred ca este bine sa te interesezi de aceasta "tehnica de lucru" cu copii, dar... este trebuie sa gasesti un mod delicat in care sa o abordezi pe doamna.

Doamna noastra evita sa provoace o competitie intre copii.
De exemplu, cand ii pune sa citeasca ii cheama unul cate unul langa catedra in timp ce toti au de completat o fisa la abecedar.
Asa incat, atunci cand o intreb pe fi-mea cine citeste cel mai bine din clasa, imi raspunde ca toti copii citesc bine.

Mergi la inceput

Tisina,.
Este pentru prima data cand le spune notele cu glas tare,era un fel de tema a campionilor si trebuia sa existe niste castigatori.Ideea in sine nu era rea,dar uite ca s=-a ajuns in acest punct urat in care a existat acea reactie neplacuta a copiilor si pana la urma doamna nu le-a mai dat niciun dar castigatorilor,pedepsindu-u in acest fel.Cred ca nu si-a imaginat ca vor reactiona asa si a luat-o si pe ea prin surprindere faza respectiva.Pana in acel moment nu mi-a povestit niciodata fiica-mea de vreo rautate a colegilor,in pauza ma refer.Se intelege foarte bine cu toti,dar uite cat sunt de rai mai ales in competitii,chiar nu ma asteptam.Cat despre doamna,a incercat ea sa o dreaga cumva,dar nu prea i-a iesit.Azi este o activitate cu mamele ,sarbatorim 100 de zile de scoala,si cred ca maine abordez tema ,in niciun caz nu vreau sa se repete.Am invatat si eu ceva din acest"eveniment",nu voi mai spune cu glas tare notele elevilor mei,desi la mine nu indraznesc sa aiba reacii de acest gen,stiu ca nu le permit sa rada unii de altii si au inteles foarte bine acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Este pentru prima data cand le spune notele cu glas tare,era un fel de tema a campionilor si trebuia sa existe niste castigatori.

Probabil ca este prima data cand s-au luat si alte note in afara de FB si -FB... prima data in clasa I... daca erau in clasa a III -IV, te gandeai ca este o scapare, dar in clasa I... eu nu cred. Probabil asa va proceda la toate testele mai grele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Happi, imi pare tare rau pentru fetita ta, sigur s-a simtit groaznic :-((.

Sincer, in general mi se pare ca doamna voastra este foarte exagerata si cumva fals ambitioasa, nu stiu cum sa exprim exact ce gandesc: parca ar vrea sa se profileze ea pe spatele elevilor. Si nu mi se pare deloc OK.

Sper sa reusesti sa vorbesti cu ea, si eu am de vorbit cu doamna noastra si nici nu stiu cum s-o abordez, mai rumeg...

Mergi la inceput

Am vorbit cu doamna,ea spune ca nu a zis notele copiilor cu glas tare,dar ei se consulta in pauze,isi poarta de grija ca sa zic asa.Probabil ca fiica-mea a fost asa de socata de Bine,obisnuita doar cu FB,incat ori a incurcat ora cu pauza,ori i s-a parut efectiv ca toata lumea o dezaproba pentru nota luata.Nu stiu exact,mai cercetez maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Poate doar a inventat o poveste de frica reactiei tale ... ia in calcul si varianta asta.

In locul tau as face asa: i-as spune ca am vorbit cu Doamna si ca am rugat-o sa nu mai spuna notele cu voce tare pt ca nu e fair play. Si apoi schimbati subiectul conversatiei.

Mergi la inceput