Doamna invatatoare -intre ideal si realitate

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

[quote]

dar fiimiu este suficient de informat ca sa sune la protectia copilului daca este abuzat.

Mor dupa copiii din ziua de azi.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

A fost mutata cu un baietel vorbitor .
Sorana si Monica (7 ani)

Pe Vladu l-a mutat langa Mama Vitrega a Albei ca Zapada. O sti? Aia frumoasa desteapta si ticaloasa? Singura ei ocupatie este sa-i maraie insulte prin cea mai dulce gurita din lume!

La inceput am zis sa fac demersuri la doamna sa-l mute. Dar apoi mi-am luat seama si m-am gandit "lasa-l frate sa se ascuta de mic in lupta de clasa!".

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

La inceput am zis sa fac demersuri la doamna sa-l mute. Dar apoi mi-am luat seama si m-am gandit "lasa-l frate sa se ascuta de mic in lupta de clasa!".

Alice

Eu m-am plans la invatatoare dar n-am obtinut nimic. Doar ca am inteles de ce. Si am ajuns si eu la concluzia "Sa se invete cu greul"

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Azi fiica-mea s-a intors acasa cu semnatura in loc de nota,la caiet la romana,ca a gresit o litera si ii lipseau doua caciulite la a,plus ca scrisese extrem urat.Cica ii amenintase doamna ca la o greseala le pune I,si ea era tare multumita ca doamna a avut bunatatea sa ii puna semnatura si nu I.La test la mate a gresit 2 ecuatii din 8 si a primit fata vesela,fireste ca ar fi avut punctaj de Bine,dar iarasi nu i-a pus doamna nota.
Cum e cu mediile la clasele voastre?Cum procedeaza invatatoarele cop-iilor vostri?La noi a zis clar la sedinta ca ea lucreaza mult peste programa,dar ii evalueaza conform programei,asa ca toti vor avea medii de FB pe linie,pentru ca merita asta.Chiar daca in caiete mai au si B.Cum e la voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nu stiu cum e cu B si FB Happi dar ce pot sa-ti zic este ca "testele de evaluare semestriala" adica ultimele teste au fost destul de serios mai usoare decat testele din timpul semestrului. Inteleg ca media se face practic din ultimele 2 note, adica nota la acest test si "nota pe caiete" care este o medie din timpul semestrului. Una peste alta e cam aceeasi idee ca la voi - adica sa ia note conform programei si nu a cat de mult stiu in plus.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

M-am uitat ieri in programa,si ecuatiile nu erau date ca exemplu in acele activitati de invatare propuse.Nici macar operatii cu 3 termeni.Numerele intre 30-100 sunt cu steluta,dar la noi se fac sigur ca a luat doamna extindere si au 4 ore de mate pe saptamana,in vreme ce alte clase doar 3.La romana,se cere ca la finalul clasei I copilul sa poata citi in ritm propriu un text cunoscut,abia la finalul clasei a II a trebuie sa citeasca fluent si cu intonatie un text cunoscut si ijn ritm propriu unul la prima vedere.Ce le cere programa la clasa I e calr ca stiu de la gradinita,mai putin partea cu scrisul literelor/propozitiilor,adica nu e mult in plus cel putin pe semestrul I.Deci doamna avea dreptate,programa e lejera,copiii sunt foarte buni si de aceea le da in plus,dar nu ii demoralizeaza daca gresesc.Asa se explica,probabil,faptul ca i-a pus fata vesela la testul cu ecuatiile,desi ar fi fost de Bine(totusi le facusera doar cu o zi in urma,nu erau foarte mult lucrate,consolidate).La dicatre nu ar trebui sa fie mai mult de 15 cuvinte,ei au 7=8 cuvinte si cateva propozitii,deci depasesc clar.Ideea e ca imi place foarte mult aceasta abordare a invatatoarei,de a da foarte mult,de a lucra in clasa,de a nu baga sperietii in parinti cu note mici,de a ii incuraja pe toti ,pentru ca fiica-mea merge cu drag la scoala si ii vad si pe ceilalti copii din clasa extrem de relaxati.Zicea o mama la sedinta ca vine fiica-sa la scoala ca la discoteca.Fara stres,fara griji.Grijile sunt mai mult ale parintilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

M-am uitat ieri in programa,si ecuatiile nu erau date ca exemplu in acele activitati de invatare propuse.Nici macar operatii cu 3 termeni.Numerele intre 30-100 sunt cu steluta,dar la noi se fac sigur ca a luat doamna extindere si au 4 ore de mate pe saptamana,in vreme ce alte clase doar 3.La romana,se cere ca la finalul clasei I copilul sa poata citi in ritm propriu un text cunoscut,abia la finalul clasei a II a trebuie sa citeasca fluent si cu intonatie un text cunoscut si ijn ritm propriu unul la prima vedere.Ce le cere programa la clasa I e calr ca stiu de la gradinita,mai putin partea cu scrisul literelor/propozitiilor,adica nu e mult in plus cel putin pe semestrul I.Deci doamna avea dreptate,programa e lejera,copiii sunt foarte buni si de aceea le da in plus,dar nu ii demoralizeaza daca gresesc.Asa se explica,probabil,faptul ca i-a pus fata vesela la testul cu ecuatiile,desi ar fi fost de Bine(totusi le facusera doar cu o zi in urma,nu erau foarte mult lucrate,consolidate).La dicatre nu ar trebui sa fie mai mult de 15 cuvinte,ei au 7=8 cuvinte si cateva propozitii,deci depasesc clar.Ideea e ca imi place foarte mult aceasta abordare a invatatoarei,de a da foarte mult,de a lucra in clasa,de a nu baga sperietii in parinti cu note mici,de a ii incuraja pe toti ,pentru ca fiica-mea merge cu drag la scoala si ii vad si pe ceilalti copii din clasa extrem de relaxati.Zicea o mama la sedinta ca vine fiica-sa la scoala ca la discoteca.Fara stres,fara griji.Grijile sunt mai mult ale parintilor...

Ei, vezi ca ai ajuns la vorba mea si cu cititul si cu programa dar mai ales cu grijile parintilor
PS : grijile astea nu trec asa usor, eu inca le am si banuiesc ca se vor accentua in mod ingrijorator in gimnaziu , sper ca macar la liceu sa faca un pustiu de bine si sa dispara din capul meu
Macar pentru cel mare ,ca mai am unul ce va fi atunci in gimnaziu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel03 spune:

Citesc pe aici, sa-mi mai treaca supararea... Fiul meu e clasa I, in martie abia face 7 ani. L-am dat mai devreme, crezand ca aleg bine. O buna prietena invatatoare lua clasa I si am crezut ca va fi bine, stiind pe ce maini incape. Am avut temeri ca poate nu se va impune, intrucat ne stim foarte bine in privat si se pare ca asa s-a si intamplat. El e un nazdravan si un energic iar doamna invatatoare imi face nenumarate observatii cu rosu pe caiete legate de disciplina si de faptul ca nu lucreaza la ore, si-mi spune ca nu vrea sa fie ea personajul cel rau. Eu fac apoplexie cand citesc. Alaltaieri si ieri a luat S la Dictare (aseara am refacut cu el acasa dictarile, si a fost relativ ok, scris frumos fara multe greseli; in clasa scrie jalnic-neingrijit, incorect). Astazi are un S la mate... Am cedat nervos si de cand am venit de la serviciu, fiecare sta in camera lui. E istet, dar refuza/nu vrea/nu poate sa lucreze. Insa unele teme mi se pare ca depasesc aria de intelegere a unei minti de 6 ani si. Va dau un exemplu de exercitiu la mate de acum 2 saptamani: scrieti multimea tuturor numerelor naturale de la 0 la 100 de forma ab cu bara deasupra, unde a+b=7. Mie mi se pare prea abstract pentru un copil de clasa I-a. Deja ma gandesc sa-l mut la alta scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

o invatatoare = o profesionista. asta e jobul ei pt care isi primeste salariul. mi se pare absurd sa o pui sa-ti iubeasca copilul. iubirea e ceva personal, nu iubesti pe cineva musai pentru ca a picat in "ögrada" ta.
o invatatoare nu trebuie sa iubeasca copiii, ci sa-si faca treaba cu profesionalism. iar profesionalism inseamna sa-i trateze pe toti egal (chiar daca unii sunt mai simpatici si pe altii nu-i poate suferi), sa nu faca simtite diferente de tratament (copiii sunt f sensibili la asa ceva) si sa ii educe.
desigur, ca sa fii educator / invatator e necesar sa iti placa copiii (asa cum, ca sa fii chirurg trebuie sa iti placa sa tai). dar pana la un sentiment atat de profund ca iubirea e o cale luuuuunga.

in rest, simali a exprimat exact ceea ce cred si eu despre topic, chiar nu are rost sa repet.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, margelute si chestiute

MARGELUTE NOI_NOUTE DE TOAMNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

brotacel03, noi nu am facut decat numerele pana la 10, insa facem ecuatii cu doua necunoscute (ceea ce iarasi mi se pare cam exagerat pentru clasa I). Adica gen "a=4; r=a+3; r-a+2=?"
Ceea ce iarasi mi se pare cam aiurea este faptul ca exercitii de acest gen am vazut la ei doar la teme, in clasa nu fac din astea. Nu prea mi se pare corect sa ii explic eu chestii noi in loc sa consolidez cu el ce invata la scoala.
Azi am primit carnetele de note si am avut surpriza sa vad ca are numai FB, chiar si la abecedar (unde stiam ca nu prea ii place, desi la dictari scrie fara greseli - in ultima vreme). Zic "surpriza", nu pentru ca nu as sti ca e baiat istet, ci pentru ca am vazut ca doamna are pretentii foarte mari de la ei (chiar si sa scrie frumos, taxandu-le si o depasire mica a liniei, chiar daca cuvantul e scris corect. Daca ingroasa o litera e prapad).

Mergi la inceput