Doamna invatatoare -intre ideal si realitate

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

In aceeasi ordine de idei - daca nu aveam testele acasa si nu vedeam ce a gresit si vedeam doar FB-urile din carnet eu habar n-aveam ca al meu copil nu stie cat fac 9-7. Era totul "foarte bine", nu?

Sigur ce trebuie sa ai testele acasa. De-aia se dau teste ca sa vada si parintii ce-a stiut copilul. Cum sa treaca numai notele in carnet? Dar sincer, daca are FB pe test (fara niciun semnulet) si corectata clar si vizibil greseala facuta, tu nu-ti dai seama ce-a gresit? Sau crezi ca nu vede si copilul ca lucrarea n-a fost chiar impecabila? Ba vede dar n-o ia asa in tragic.

Dupa parerea mea atitudinea fetitei tale e cea mai buna pentru varsta ei. Sa nu crezi insa ca ei chiar ii este indiferent ce note ia. Dar daca tu tinzi sa te stresezi mai tare decat ea (greseala pe care o fac foarte multi parinti - mama mea inclusa) anulezi regretele copilului si i le "furi" tu fara sa vrei. Copilul nu mai simte ca e lucrarea lui, scoala lui, problema lui. El simte ca toate acestea sunt mai degraba ale tale si nu-l privesc pe el decat tangential. El muta intersul pentru scoala catre interesul de a te multumi pe tine. Si aici sunt doua mari "clase":
- fie tu esti o ghionoaie care-l inspaimanta si munceste de frica ta (deci obtine niste rezulate bune in final dar cu pretul relatiei voastre)
- fie esti o mama buna si copilul stie ca tu oricum il iubesti deci efortul de a te multumi nu merita sacrificarea orelor de joaca (si cred ca aici e cazul tau).

In ambele situatii cum te-ai intors cu spatele cum "obiectul muncii" o ia prin papusoi.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Eu sunt una din mamicile alea care nu sunt incantate de invatatoarea copilului ei. Eu as vrea ca invatatoarea lui Vlad sa fie mai calma, mai intelegatoare, mai calda si apropiata de ei. Mi se pare in general super-stresata, ori Vlad este temperamentul care intra in rezonanta cu stresul ei..Si la ce bun stresul asta la varsta de 8 ani?

Si inca ceva? La ce bun atatea calificative cu briz-brizuri: -FB, FB+, FB++ etc.. Oricum poti vedea pe lucrare ce e de corectat, eu nu vad valoarea adaugata din punct de vedere copil...

O zi faina,
Anca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

On topic... invatatoarea ideala este cea pe care copilul o iubeste. Iar in cazul nostru doamna reusi sa se faca iubita.

Filofteia, si-aici e cu cantec. Eu o adoram pe invatatoarea mea care ne batea, ne umilea si se comporta ca o apucata. Dar mie, asa, la nivelul ala de copil prost mi se parea ca e normal sa se comporte asa, ca meritam, etc. Deci poti sa crezi - tu parintele - ca uite copilul ce-o iubeste pe doamna dar ea sa fie dracu' gol si sa afli cine stie cand, la adolescenta, la povestile din jurul focului de tabara.

Mie abia acum imi spune VLad ca la gradi era oprit la sala de mese dupa ce toti copiii plecau si era silit sa termine de mancat. Desi eu dadusem mereu instructiuni precise sa nu fie obligat sa manance si ele ma asigurau cu zambetul pe buze ca fix asa se intampla.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

A... si am convingerea ca tipele care umbla pe strada timp indelungat bete de fericire de cat de fantastica este invatatoarea copilului lor ori au o doaga lipsa ori se drogheaza strong ca sa nu vada realitatea.

Alice

Tare asta
Mie imi place invatatoare lu' fi-mea, sunt chiar incantata de ea. Ii vad lipsurile dar lipsurile astea sunt cumva umane, izbutesc sa empatizez cu ea si sa inteleg de ce a facut ceea ce eu vad a fi o greseala
Si mai e o chestie - probabil o invatatoare buna pntru un copil nu e la fel de buna pentru altul. Invatatoarele sunt oameni, fiecare cu stilul ei, stil care unora li se potriveste si altora nu.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

In aceeasi ordine de idei - daca nu aveam testele acasa si nu vedeam ce a gresit si vedeam doar FB-urile din carnet eu habar n-aveam ca al meu copil nu stie cat fac 9-7. Era totul "foarte bine", nu?

In ambele situatii cum te-ai intors cu spatele cum "obiectul muncii" o ia prin papusoi.

Alice

Nu stiu de ce am senzatia ca asta e valabil cam pentru toata lumea. Pana la maturitate asta se poate intampla cam oricui, cam orice fel de mama ai fi si cam orice fel de copil ai avea.
Adica mi-e greu sa concep ca un copil de 7-12 ani e atat de constient ce si cum trebuie sa faca fara ca maica-sa sa-l bage in seama ....
Ai dreptate in ceea ce ma priveste in sensul ca mi-a trecut si mie prin cap sa lipsesc o saptamana si sa vad la fina ce a facut copilul meu in perioada respectiva. Sau macar sa nu o intreb deloc si nimic de scoala si teme sa vad ce face ea de capul ei. S-ar putea chiar sa incerc asta

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Citat:

[quote]citat din mesajul lui simali

Ii vad lipsurile dar lipsurile astea sunt cumva umane, izbutesc sa empatizez cu ea si sa inteleg de ce a facut ceea ce eu vad a fi o greseala.

A... asa mai vi de-acasa. Si eu pot sa spun ca sunt multumita de invatatoarea copilului meu (dupa aproape 2 ani de scoala) si ca, desi nu intotdeauna ne-au avantajat abordarile sau strategiile aplicate i-am inteles motivele si m-am putut ridica deasupra lui "Eu, eu, si doar eu". Pana la urma e invatamant de masa, nu-i asa? Si gratuit pe de-asupra... De la bun inceput nu am avut asteptari nerealiste si cred si acum ca am facut o alegere inspirata.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

E adevarat,cel mai mult conteaza sa spuna copilul ca o iubeste pe doamna,si a mea asa zice mereu.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Alice

mi-a trecut si mie prin cap sa lipsesc o saptamana si sa vad la fina ce a facut copilul meu in perioada respectiva. Sau macar sa nu o intreb deloc si nimic de scoala si teme sa vad ce face ea de capul ei. S-ar putea chiar sa incerc asta

Sorana si Monica (7 ani)

Eu nu mi-as asuma riscul la I-IV sa lipsesc o saptamana. Dar exercit constant un control de la distanta. Copilul nu simte ca eu controlez, stiu ce are de facut, etc. Ii cer temele sa vad ce-a facut dar ma uit si pe caietele de clasa, si pe ce a avut de scris ca sa vad daca a urmat intocmai, controlez ghiozdanul dupa ce l-a facut el ca a vad daca a luat tot, etc. Toate acestea discret, PE LA SPATELE LUI. Cand sunt probleme si vad ca nu stie ceva ii spun "hai sa rezolvam asta" asa, ca si cum mi-ar fi venit mie asa...

Si sa sti ca si la facultate am sa fac acelasi lucru. Adica ma voi duce sa ma interesez constant la secretariat de situatia scolara. Sti proverbul "Increderea e buna, controlul e sigur"?

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Filofteia, si-aici e cu cantec. Eu o adoram pe invatatoarea mea care ne batea, ne umilea si se comporta ca o apucata. Dar mie, asa, la nivelul ala de copil prost mi se parea ca e normal sa se comporte asa, ca meritam, etc. Deci poti sa crezi - tu parintele - ca uite copilul ce-o iubeste pe doamna dar ea sa fie dracu' gol si sa afli cine stie cand, la adolescenta, la povestile din jurul focului de tabara.

La noi nu este cazul, nu numai ca eu sunt tot timpul cu ochii pe sistem, si fac investigatii, dar fiimiu este suficient de informat ca sa sune la protectia copilului daca este abuzat.

Mergi la inceput

Alice ... eu la facultate zau ca nu ma duc .
Macar acolo sa faca ce-o sti
Cat despre invatatoare ... da trebuie sa treci peste "eu si doar eu".
De exemplu fi-mea statea in banca cu o fetita cuminte. A fost mutata cu un baietel vorbitor . Evident nu mi-a convenit stiind ca ii va distrage atentia fiica-mii dar am inteles ideea. Dupa 2 luni a fost mutata iar pentru ca deja vorbeau mult in timpul orei - invatoarea mi-a spus ca intr-un fel ii pare rau pentru ca s-a vazut si influenta fiica-mii asupra baietelului, in sensul ca a inceput si el sa fie mai ordonat si mai atent ....

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput