LMA licurici de ian-feb2009(80)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

bee, am platit 17 lei, nu stiu daca e restransa sau nu e restransa, am cerut urocultura + antibiograma si a si durat o saptamana pana sa vina rezultatul, puii mei...

Deci Cedax...

I-am luat Biotics Baby, pliculete. Si alea, 2,5 RON un pliculet, parca e praf de aur... In fine...

Mi-e ciuda ca nu i-am facut analizele mai repede, asa are cel putin o luna jumatate de cand nu mananca, se trezeste cu ochii umflati, incercanati, deci semne clare de infectie urinara (io m-am luat dupa lipsa poftei de mancare, stiu ca ai zis tu de Alexiuta, desi, pe de alta parte, am sperat ca e doar o faza, cum au zis si fetele de la "Parinti", unde am deschis subiect...)

Daria Nandini

http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

http://citadelaalbastra.wblog.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

bee - noi nu avem pediatru pediatru, ci medic de familie care face si copii. de asta m-as duce la un specilist, chiar daca imi zice ca nu sunt probleme, poate imi da ceva sfaturi si idei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mai, fetelor, eu nu stiu ce sa fac...

Pe antibiograma scrie asa:

Sensibil la: Norfloxacin, Ciprofloxacin, Cefoperazon
Intermediar: Amikacina, Gentamicina
Rezistent la: Biseptol, Ampicilina, Doxiciclina, Tetraciclina, Gentamicina, Colistin

Acum:

Norfloxacin nu se da sub nicio forma sub 18 ani, Cefoperazon, habar n-am ce-i cu el, iar Ciprofloxacin nu se gaseste decat sub forma de comprimate filmate si de solutie perfuzabila, iar comprimatele filmate sunt prea puternice, chiar si cele de 250 de mg, nu le pot injumatati, ca substanta activa e in "coaja" si se duce pe apa sambetei daca tai pastila in doua... Iar solutia perfuzabila, numai in spital, una dintre farmaciste a zis sa ma internez cu fata...

Mai raman injectiile, puii mei...

Stiti ceva de Cedax sau Ceclor, pulbere (se face solutie)?

Selene, ciprofloxacina se poate injumatati, substanta activa nu este in film ci in nucleu. nu e ca la medicamentele pentru stomac.
cefoperazona nu este decat in forma injectabila. probabil solutia cea mai buna ar fi branula.
dar as zice ca aici este decizia medicului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Fetelor, voi ati iesit cu strumfii pe ninsoare afara? Daca da, cum ati iesit cu sania sau cu carutzul si cu copertina de plastic???

Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.

http://picasaweb.google.com/cristea.claudia/CRACIUN2009#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

roxanaz, medicul (cumnata) a zis ciprofloxacin, ca e cel mai eficient, dar farmacista mi-a spus ca nu are rost sa o injumatatesc, ca se pierd proprietatile... Acum, o astept sa vina acasa, sa ii spun ce ai zis si tu, si sa vedem...

CADIA, noi nu am iesit decat acum doua zile, putin in fata blocului, era seara. La noi ninge marunt de alaltaieri, insa de azi-noapte si viscoleste, nu e de iesit, ca intra zapada prin toate crapaturile, se circula greu pe strada, tramvaiele nu merg, suntem cu cod galben, din cate stiu, daca continua sa ninga, ajungem iar sub troiene, ca data trecuta, cand am fotografiat masini din care se mai vedeau doar botul sau putin din aripa, din cauza troienelor si viscolului...

Chiar de ziua lu' Dari a fost, cand am mers dupa tort, la cofetarie, erau locuri si cu zapada pana la braul meu... Am 1,63 inaltime... Si zapada din fata caselor, cea maturata de oameni, facuse munti, de-a dreptul...

Eu am racit...

Daria Nandini

http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

http://citadelaalbastra.wblog.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Selene si noi am avut infectie urinara cu E coli si a luat Cedax si i-a trecut.Multa sanatate Dariei.

Daiopri,multa sanatate si putere.Or sa treaca si astea.Va pupam.

just,felicitari pt primii pasi.

pyc,sa va fie de bine vacanta.

Irina,imi pare rau pt starea ta,dar va trece si asta.

Cami,La multi ani Antoniei,de sf Anton..Am tot vrut sa-i urez,dar am uitat.Nah,e si ziua mea si de aia imi amintesc,ca altfel mi-ar fi greu sa-mi amintesc toti sfintii.
Felicitari pt ridicatul in picioare al Antoniei.

Andreea,deja maseluta????Noi ne laudam cu 2 dinti doar:)))

Cadia,sa poarte galusca lucrusoarele sanatoasa.

Andreea Paula

POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

salutare
Sunt in urma cu cititul, asta nu ma lasa, cum vede calculatorul cum incepe sa maraie ca vrea sa tasteze si el, si cand doarme nici atat nu pot ca aude tastele...
am o intrebare..
mi-a luat mama Sirop de Echinaceea cu Propolis, sa-i dau lui Alexutu, ca asa da o colega de-a ei fetitei de 2 ani jumate...Cica ii da o pofta de mancare..Dar nu scrie pt ce varsta e...doar ca se iau 1-3 lingurite pe zi..si eu parca stiam ca Echinaceea nu se dadea copiilor sub 12 ani...mai caut si pe google, dar nu gasesc mnimic inca..
Voi ce stiti?

mamici si licurici

de Zburlici din 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Ledi, Selene

Dsoara Clara doarme de la 11 si deci tr. sa se trezeasca si eu tot nu m-am hot daca sa ieisim sau nu afara.

Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.

http://picasaweb.google.com/cristea.claudia/CRACIUN2009#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

roxanaz, medicul (cumnata) a zis ciprofloxacin, ca e cel mai eficient, dar farmacista mi-a spus ca nu are rost sa o injumatatesc, ca se pierd proprietatile... Acum, o astept sa vina acasa, sa ii spun ce ai zis si tu, si sa vedem...

in acest caz farmacista NU are dreptate. filmarea in cazul ciprofloxacinei se face pentru protejarea substantei active de oxigen/lumina si nu pentru digestie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

cadia, eu i-am scos pe amandoi afara, chiar si cand viscolea, cu sania.nu ii place cand ii bate vantul in fata si atunci vrea in brate, nu pe sanie.aseara a stat pe saniuta si la dus si la intors.oricum, el e f greu si imbracat e si mai greu ,iar mersul prin zapada cu el in brate este echivalentul unui dus fierbinte.
i-am scos si cand a nins prima data la noi, si acum.zapada sa fie!

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Mergi la inceput