viitorul de maine pt copii nostri!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Stiti ce mi-a zis fiu-meu intr-o zi pe cand migalea la nu stiu ce constructie din Lego? "Mami, eu cand o sa fiu mare o sa plec din Romania!" zic unde? El: "Pe Jupiter!"
So, copiii nostri au solutia! Emigram de pe Pamant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

discutia asta e de cand lumea si pamantul

asa ziceau si parintii nostri - toate frazele care incep cu pe vremea mea, tineretul din ziua de azi..., asa ziceau si parintii lor, probabil si parintii bunicilor tot asa ziceau

singurul lucru adevarat e ca lumea si oamenii se schimba. copiii nostri nu vor fi la fel ca noi, cum nici noi nu am fost la pef cu parintii nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui patrisuca

Ma intreb de multe ori,cum va fi in viitor pt copii nostri! in cazul in care vedem zi de zi ca, copii de astazi cresc altfel decat am cresut noi, au alta copilarie,mult mai diferita de a noastra.noi ne jucam de dimineata pana seara afara in fata blocului cu copii de varsta noastra, cu mingea, jucam diverse jocuri de la "v-ati ascunsea" pana la volei sau fotball in cazul baietilor, sau adesea ne petreceam vacantele la bunici la tara unde era minunat! astazi rar mai vedem asa ceva la copii..au alte jocuri..in casa la computer..jocuri electronice sau foarte des in fata televizorului.
mie una mi se pare cam trist!
astazi este asa cum este..dar maine oare cum va fi?
vara aceasta am inalnit in fata blocului un grup de fetite cam la varsta de 10 ani si am observat ca se uitau pe niste reviste..pt ca le cunosteam fiind vecinele mele mi-am permis sa intru in vorba cu ele si am aflat ca jucau un joc: acelea erau niste reviste cu "vedetele noastre din romania" si fetitele acestea isi puneau intrebari una alteia despre viata acestor vedete, si care stia cat mai multe..castiga.am ramas ft impresionata in mod negativ de cum se pot juca niste fetite de 10 ani. le-am intrebat apoi daca nu stiu sa joace sotron(cum jucam noi) elasticul, si habar nu aveau ce sunt alea. sincer vedetele noastre care sunt ft mult mediatizate..credeti ca sunt un exemplu bun pt copii nostri?

Patrisuca, te superi daca te intreb cati ani ai?
Te intreb pt ca eu am aproape 28 si jucam si eu jocuri asemanatoare cu cele descrise de tine(cele jucate de acele fetite), eram fan al unor formatii desprecare vroiam sa citesc/stiu totul..aveam postere imense in camera mea..Eram 'abonata' la Bravo si Popcorn - putin mai tarziu - pe la 12 ani.Ma uitam la MTV .
Ba pe la 13 ani jumatate chiar cu cateva luni inainte de admiterea la liceu (spre disperarea profesorilor) am inceput sa realizez eu o emisiune radio despre vedete impreuna inca 2 adolescenti de 16 si 18 ani.Tot liceul apoi am facut emisiuni radio si tv pt adolescenti impreuna cu cea mai buna prietena si colega de clasa.
De ce ti se pare asa ingrozitor?
Jucam jocuri video (din acelea cu consola computer system si joy stick - primul l-am primit cadou la 9 ani).Nu aveam I-POD dar aveam walkman si stateam numai cu el in urechi, etc.Ma uitam la desene /fime.Aveam lego si barbie. Si sunt ok ca adult sa stii..Nu sufar nici de inadaptare nici de obezitate nici de alte 'efecte seundare'.

E adevarat ca ma jucam si in spatele blocului dar n-as putea sa spun toata ziua.Vacante la tara nu am facut niciodata.Am fost decat in vizita.

Schimbarile care le vad eu fata de generatia de copii de astazi - pai 1)nu mai stau asa mult afara si nu singuri cu cheia de gat (cel putin in Uk se pedepseste de lege lasatul copiilor de capul lor pana la 12 ani) dar si in Ro am observat din ce in ce mai putin parinti dispusi sa isi lase copilul toata dupa amiaza in spatele blocului nesupravegheat.
2)Jocurile video/consolele sunt mai performante.Si vor tot evolua.

Nu mi se pare ok sa petreaca ore intregi in fata calculatorului/ jocurilor/computerului dar alternativa din pacate este spatele blocului.Unde copiii n-au chef (sau nu stiu) sa joace sotron si parintii nu (mai) sunt dispusi sa ii lase nesupravegheati.
Cati din parintii care se plang petrec quality time cu copilul : vacante/we petrecute la mare sau munte/iesit la gratar /mers la un sport/parc /spectacol?
Nu odata pe luna ci in fiecare zi (sigur multe nu se pot face decat in we si vacante dar altele se pot face in fiecare zi).
Copiii nu sunt diferiti...sunt tot cum eram noi.Nu cred ca ai fi spus : 'nu' la un nintendo wii cand erai mica.Doar ca nu exista, de aia jucai sotron.Eu una sigur nu as fi spus 'nu'.Si acum mi-am cumparat Nintendo DS / WII / I-pod - deci nu ma simt din alta generatie.

Errie's mummy and w5+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Este firesc ca ai nostri copii sa aiba o copilarie diferita de a noastra : noi nu aveam calculator, posturi cu desene animate la discretie, si multe late jocuri. Dar asta nu inseamna ca ei sunt nefericiti, ci ca au alte optiuni in a-si petrece copilaria. Eu la gradinita nu am invatat literele, ci in clasa I. Asta nu inseamna ca ei sunt mai evoluati ca intelect fata de noi la acea vreme. Copiii din ziua de azi au acces la mult prea multa informatie, de aici si multe comportamente mai razvratite decat in urma cu cativa zeci de ani.
Si puiul meu se joaca la calculator si se uita la desene, dar eu o invat continuu ca trebuie sa isi faca prieteni pt ca ea sa se bucure cu adevarat de copilarie si o duc cat pot de des in parc, unde si-a facut amici de joaca.
Esential pt dezvoltarea copiiilor nostri este ca noi, parintii, sa le fim in permanenta alaturi cu dragoste si sa le aratam ce e bine si ce e rau.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Eu am fost foarte surprinsa anul trecut, cand din primavara pana toamna, in parcarea din spatele blocului am vazut o gasca de copii care se juca zilnic. De varste diferite, erau si din cei mici de 4-5 ani si din cei mai marisori de 11-12 ani. Iar fetele aveau o paturica pusa sub un pom, unde se jucau cu papusi si arsenalul lor, in mijlocul parcarii era desenat cu creta un ditamai sotron, iar pe unii din baietei i-am vazut cu arcuri si pusti de jucarie...deci chiar in Bucurestiul nostru supra-aglomerat, copiii inca se mai joaca afara!
Iar asta vara mi-am vizitat bunica, intr-un cartier din micul orasel de provincie unde am copilarit. Si am vazut acolo, pe strazile cartierului (pietruite doar), multi copiii care inca mai jucau jocurile copilariei jucate de mine si de prietenii mei. Am aflat apoi ca multi erau copii acelor prieteni ai mei din copilarie, care si-au invatat copiii la randul lor, minunatele noastre jocuri.
Deci inca se mai poate...
Ce putem face? Noi am cumparat o palma de pamant la cativa km de Bucuresti si cu ajutorul lui DD, o sa ne construim o casuta acolo. asa si copilul meu va avea pe aproape o padure si un lac...si in week-end si vacante macar va respira un aer mai curat!
P.S. mi-am propus sa invat sa cultiv si rosii, nu stiu daca o sa-mi iasa, dar macar o sa incerc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulina85 spune:

Peste 20 de ani, copiii nostri vor trai intr-o lume total diferita de lumea in care am trait noi. Nu cred ca sotronul le va fi de vreun ajutor. Si nici traiul izolat, in padurice.

Si in alte tari copiii stau cu orele la calculator, de unde aveti ideea ca daca pleaca din Romania va fi un om care va trai in natura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am observat si eu ca la noi la bloc copii se joaca si asa cum ne jucam noi, dar si cu diverse jocuri din astea noi.

Conteaza mult #351;i atitudinea parintilor, ca am prieteni care nu-si scot copii din case sub diverse motive: invata prostii, se imbolnavesc sunt si copii de tigani in zona noastra si le iau luciul, e mizerie la locul de joaca ( vax eu adunam resturi de materiale de la cooperativa si faceam rochite la papusi...resturile le luam de unde stiam noi ca aruncau aia gunoiul).
Eu am plecat anul asta cu gasca de copii de la bloc cu sorcova, ca asa a vrut fi-mea, au venit copii la usa sa o ia si pe ea ( mai sunt copii la bloc care ar fi putut merge, dar la noi au indraznit sa vina), vorba lu barbatu-meu :" Dabea asteptai sa creasca fi-ta !", as fi lasat-o singura dar are doar 3 ani si m-am gandit ca oboseste sau se intampla ceva ( mama disperata) insa am pastrat distanta.

Si pe vremea mea cine stia mai multe despre vedete era cel mai tare, citeam si eu reviste de pe vremea aia, si jucam "flori, fete filme sau baieti", "statui frumoase", "magarul rosu", furat de prin livezile altora,astea le-am practicat cu gasca pe la tara pana am terminat facultatea...cred ca si acum daca ne-am intalni am da "o raita".

Totusi difera "tara" de "oras", cand am trecut in clasele V-VIII, am venit de la tara la oras, cu scoala, sau de la bunici la parinti :), si am observat muulte diferente, daca la tara nu eram prea buna in comparatie cu copii de acolo la jocurile gen " lapte gros", "ratele si vanatorii"etc, cand am venit la oras, in comparatie cu copii de la bloc eram cea mai buna ( toti ma vroiau in echipa). Insa la capitolul "cultura mondena" eram varza, am invatat intr-o vara tot ce tinea de muzica, filme si ce mai era " la moda" in vremea aia, plus marci de masini ( astea mi s-au parut cele mai grele) sub atenta supraveghere a verisorului meu mai mare si "titrat", care dupa un test scurt de cateva intrebari a declarat ca voi fi "fraiera clasei", or sa faca toti "misto" de taranca de mine...dar am trecut hopul cu brio!

Si eu abia astept sa ne mutam la casa, intr-un mediu mai linistit si mai sanatos pentru fiica mea, oricum ar fi, eu ca toti parintii, incerc sa fac ceea ce cred ca este mai bine pentru ea sa aibe o copilarie lipsita de griji materiale si alte probleme care ar putea-o influenta si merg pe ideea " daca e copil sa se joace, daca e popa sa ceteasca..."!

"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

[/quote]
N-am mai vazut demult carduri de baieti jucand lapte gros, dar nici nu-mi imaginez vreun tata dispus sa-i invete.
[/quote]

Ha ha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui aniela23

N-am mai vazut demult carduri de baieti jucand lapte gros, dar nici nu-mi imaginez vreun tata dispus sa-i invete.
[/quote]

Ha ha
[/quote]
Nici eu nu am jucat niciodata.Auzisem de el(de la tata) dar nu stiam ce presupune si nici nu am vazut pe nimeni jucand.Deci nici sa vreau nu as putea sa imi invat copiii...
In schimb am jucat 'tara, tara, vrem ostasi!!' pe ascuns de mama care nu ma lasa sa joc jocul asta.Si parintii amicilor cu care jucam aveau cam aceeasi parere.Multi si-au spart nasul, s-au julit, inclusiv pe fata se julise rau de tot o fetita.Poate la tara pe pajistea verde e ok, dar la oras pe asfalt e o idee proasta.
Nici eu nu as lasa-o pe fiica mea.Sunt si alte jocuri /sporturi modalitati de a evita statul cu ochii in laptop si in jocuri, mai placute si mai safe.

Errie's mummy and w6+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

ok! nu am spus ca copii nostri au viitorul ratat din cauza evolutiei tehnologiei! vreau sa spun ca intr-adevar copii nostri sunt mai evoluati decat am fost noi din cauza accesului la informatii sunt mai destepti mai comunicativi! pc-urile nu sunt o problema atat tp cat nu faci abuz de ele. sunt copii care pur si simplu nu se dezlipesc de la ele..la urma urmei sunt in casa la noi..noi le-am cumparat..le folosim si noi e ok sa le foloseasca si copilul atat tp cat nu neglijeaza alte lucruri mai importante din cauza lor. nu am spus ca mi-ar face placere sa vad copii in fata blocurilor facand slalom printre masini ci va spun din cazuri concrete ca sunt copii care nici macar nu vor sa socializeze cu altii din cauza ca tot timpul si-l petrec in fata pc-urilor. bineinteles ca nu pot avea copilaria noastra pt ca cu totii evoluam si timpurile se schimba.

Mergi la inceput