Rulada dulce - blatul se ruleaza caldut sau rece?
As vrea sa fac blatul diseara si umplutura/glazura, inclusiv rularea ruladei maine.
Imi este teama totusi ca daca il las pe a doua zi se usuca si se va rupe. Ce ziceti?
Hmm... nu stiu daca are importanta... faina nu este de grau, ci jumatate faina de cartofi, jumatate cacao. Se pune si praf de copt
(reteta: http://glutenfreeday.com/?p=348 )
Take joy! (poze)
Raspunsuri
roxanaz spune:
hm.. nu am rulat niciodata rulada rece. doar calduta. incearca manevra cu rulata in servet ud si tinuta asa. dar pana dimineata... nu as garanta reusita totusi.
R
Ayla21 spune:
Doar calda merge rulat blatul. Cand se raceste nu mai este atat de "flexibil" si se va sfarama. De ce nu faci maine blatul?
Edit: Roxana, nici ei nu garantez reusita, pt ca blatul fiind "flexibil" va capata forma rulat, si cand il va intinde sa il umple se va sfarama. Cred ca singura solutie este ori sa-l impli deseara ori sa-l coci maine, apoi sa-l umpli.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God - Photo & Video
Light a candle for Alma
ML spune:
Va multumesc, renunt atunci la ideea asamblarii pe etape (imi era mai usor, dar nici nu vreau sa se rupa).
Take joy! (poze)
carina spune:
Il poti face cu o zi inainte. Cand se raceste il invelesti in hartie de copt si apoi in folie de plastic ermetic. Cand vrei sa il rulezi, il "brush" cu ceva sirop caldut (de vanilie). Oricum depinde mult si de structura blatului.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
ML spune:
Multumesc, Oana. Am citit prea tarziu (este 12 noaptea), o voi face maine de la cap la coada.
Data viitoare, la nevoie, incerc si asa. Sunt curioasa cum va rezista blatul, maine.
P.S. Minunata casuta ta de turta dulce (la fel pinguinul!)
Take joy! (poze)
ML spune:
N-a rezistat, pocni la o cusatura !
Acum, ma uit la pozele din blog si, dupa cum arata compozitia cand o rastoarna, pare mai subtire decat a mea. Asa ca, data viitoare, am sa masor in cana faina mai afanata.
Ei bine, e prima rulada la care ma avantai, asa ca va intreb cam cat de gros trebuie sa fie blatul (in reteta nu se mentioneaza dimesiunile tavii, iar din poze mie mi se pare ca are cam 1 cm - al meu a iesit cam de 1,5 cm. E cam gros, nu?)?
Ne place la gust, daca are timp cineva sa ma sfatuiasca pe mai departe, bine ar fi, de nu, nu ma supar.
Take joy! (poze)
monica-elizabet spune:
ML..."astupa-i" gaura cu o glazura din cioco topita
asta daca e pentru musafiri pretentiosi...sau eu mai stiu ce...daca nu...sa-l papati cu placere
ideea este la blatul de rulada sa nu fie copt peste timpul de coacere ca sa zic asa...ca devine "casant"
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
ML spune:
Multumesc, Monica. Ha, asa imi ziceam si eu, noroc ca nu dau navala musafirii. Am mancat/taiat deja.
Stiu si eu, nu parea prea copt, ba tocmai bun la atingere, testul cu paiul, nici ars pe margine nu era...
Take joy! (poze)
mireluta39 spune:
Pentru blat flexibil adaugi in compozitie putin ulei.Il pastreaza si moale,nu se usuca.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com