cetatenie americana

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Da! am avut asigurare ca altfel aia 30.000 eu ii plateam. Asa am scapat doar cu 1.600 aprox. Si asta a fost DOAR nasterea ptr ca bebe nu a avut nivelul corespunzator de oxigen ptr ca nu a fost supta bine de lichid si a stat la NICU alta distractie. Avem 5 luni acum si inca mai primim facturi pe numele ei.

Miere ii face asigurare dar scumpaca rau.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

ceritificatul de nastere, il primesti pe loc...cel eliberat de spital si care are valoare oficiala pana la 18 ani. Marea majoritate a parintilor aleg sa mearga la biroul care apartine de primarie si sa ceara si unul eliberat de ei in dublu exemplar cu un fee de cca 25$ pt copie... care e valabil pe viata spre deosebire de cel eliberat de spital care, asa cum am mai spus, poate fi folosit pana ce copilul face 18 ani...
certificatul de nastere eliberat de primarie, in afara de cel eliberat de spital, il poti cere si imediat dupa nastere si-l primesti pe loc. SSN-ul (social security number) vine cam intr-o luna, poti completa pentru primirea lui adresa unor prieteni sau cunostinte care mai apoi ti-l vor redirectiona tie, cu pasaportul la fel, completate actele inainte de plecare, la orice oficiu postal, fac si poze acolo, platesti o taxa de cca 100$ nu mai stiu sigur... si apoi il primesti prin mail...si la fel ti-l poate redirectiona cineva. Cred ca daca lasi plicuri autoadresate si deja platite pot trimite ei direct la voi acasa... ssn-ul nu cred...ca vine automat

nu poti face asigurare fiind deja cu sarcina in ultimul semestru, doar in primul semestru nu se considera pre-condition si ala e destul de limitat, dar in semestrul 2 si 3...nu te accepta nici o companie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ioana am prietenuta care s a asigurat gravida fiind in luna 5a dar nu ti spuN ce pret are de platit ca nu cred ca i mare diferenta intre ea si unul nesigurat...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

dar urgentele cum se trateaza? sa presupunem ca esti in vizita si te apuca nasterea , nu esti asigurata si chemi salvarea? Te duc la spital si te sutin la nastere banuiesc fara sa te intrebe daca ai asigurare sau bani in cont?

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Te trateaza dar apoi primesti factura, daca nu esti asigurat e vai si amar! O chestie idioata e ca unii cer pre-aproval la ambulanta de parca stii cand te apuca vreun atac cerebral...

Adriana si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Da, Adi sunt tot felul de solutii :)

bilica...intereseaza-te ca sunt centre care sprijina femeile gravide si asista la nastere gratuit... poate fetele cunosc centre de-astea, vezi in ce state sunt si incearca sa iei legatura cu ei, nu stiu daca se aplica pt non-cetateni ajutorul asta guvernamental...doar daca gasesti o fundatie non-guvernamentala, cred ca sunt, numai ca nu stiu sa te indrum, poate stie altcineva si te poate ajuta

bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bilica spune:

Merci Ioana. Nu sunt inebunita sa am aceasta asiguare ,dar e adevarat ca in Chicago e programul acesta de nastere gratuita,dar trebuie sa fii acceptata de catre un medic,programul este acesta pt fetele interesate sa nasca in chicago http://www.allkidscovered.com/ ;.....apoi vad ca cu certificatul si pasaportul e usor.Mai greu in romania sa iau si cetatenie romana,va dura mai mult de 3 luni de zile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bilica spune:

PS : Azi am aflat ca voi avea o fetita....Sunt confuza ca eu ma asteptam la baiat si toata lumea imi zicea ca va fi baiat....sunt in sapt 20, oare ar putea gresi dr???!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Pai cetatenia romana poti sa o obtii si aici, daca stai mai mult timp.La consulat iti da certificatul romanesc pe loc, si nu conteaza ce varsta are copilul, poti sa-l faci si la 1 an.

Mami de Amalia si Andrei

Mergi la inceput

da, cetatenia romana = certificat de nastere la ambasada romana...ti-l da pe loc, sau il trimite prin posta daca nu e consulul sa-l semneze... nu dureaza in nici un caz trei luni si nu e greu deloc, doar ca-ti trebuie sa te duci cu niste hartii dupa tine si sa mai completezi acolo ceva...

iti trebuie ceritficatul de nastere american, apostilat la primarie... asta mai trebuie si tradus in romana de tine pe calculator in word, certificatul de casatorie al parintilor, acolo unde exista... si iti mai spun daca e nevoie...pe parcurs cu exactitate tot
gender-ul copilul ramane nesigur pana in momentul nasterii... chiar daca ecografic e stabilt nu e sigur 100%, cunosc cazuri de fete romance in LA care au pregatit totul pentru fetite pt ca asta se vedea la eco si au nascut baieti...surpriza totala...si invers... imp e sa fie copilul sanatos, crede-ma ca sex-ul chiar nu conteaza...
apoi, deja de-acum sarcina ta din punct de vedere morfologic este mai vizibila ecografic si deci, acum e mai exact cu multe aspecte...

Mergi la inceput