nu mai ia in greutate

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

am uitat sa zic... parmezanul este pentru calciu iar uleiul de masline la crud pentru vitaminele B... la noi vigantolul nu se da, e alta zona, e mai mult soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ille spune:

interesanta faza cu uleiul de masline, noi il folosim in mancarica lui, dar il fierbem.
si apropo de soare, desi am zis initial ca este o coincidenta, pana la urma chiar a avut legatura cu statul la soare: am fost in vara la tara la bunici intr-o zona de munte cam de 2 ori, prima oara 2 saptamani si a doua oara cam o luna. In aceste perioade ii cresteau dintisorii oarecum repejor, in Bucuresti abia strapunsesera gingia si stagnau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Si la noi pediatra ne-a spus sa folosim uleiul de masline crud..fara sa-l fierbem. Mi-a spus sa-l adaug totdeauna in mancare dupa ce e gata si asa facem! Il folosim aproape la orice fel de papa si e delicios!

Si cu dintii la fel, cand am fost la mare in vara i-au crescut dintii de m-am minunat Cand am venit de acolo si l-a vazut pediatra a spus: mamaaaa, da ce ti-au crescut dintii!!"
Noi cum am facut atata cura de calciu pt rahitism ne-au iesit aproape toti dintii...la 1,4 ani mai avem doua masele si gata dentitia de lapte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ille spune:

woooow..aproape toti dintii??!!
noi inca mancam pranzul dat bine la blender, altfel mofturi+dintisorii din fata si doar 2 maselute=ramane nemancat, se plictiseste sa mestece si renunta.
mesteca doar biscuitii, sanvisul cu painica cu unt si cascaval si rar feliute de mandarina taiate in jumate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Stai linistita ca nici el nu se omoara cu mestecatul. Mesteca numai ce-i place, ce nu...sta cu mancarea in gura o vesnicie si intr-un final renunta si el si ..exact..mai bine ramane nemancat..of of.
Mananca un mar intreg (musca de pe el si-l mesteca) si daca-i dau de exemplu carne de vita cu legume..cica "nu poate mesteca":D]

Si vroiam sa-ti mai spun ca noi am luat dupa un an si OSTEOCARE pt Calciu timp de 20 zile, 10 zile pauza si iarasi 20 zile si chiar s-au vazut imbunatatiri: i-a crescut pofta de mancare, nu mai transpira DELOC in jurul capului (numai daca ii este f cald, cand alearga si se agita...) si a luat mai bine in greutate- in luna a 12-a a stagnat si apoi, dupa aceasta cura...a recuperat! dar nu a mancat muuult mai mult, dar mai cu pofta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ille spune:

desi il vad clar ca e slabut, ca nu se omoara cu mancarea, despre rahitism nu stiu ce sa mai zic...deci oracat vad eu ochiul liber de nespecialist, tot nu i-as da dupa ureche medicamente, un medic ar trebui sa ne dea medicamentul si doza recomandata..ooof e greu cu dr astia cateodata. De ce pediatra noastra care ne-a vazut lunar s-a alarmat abia acum, ca nu ii place cum arata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

aveti grija la curele de calciu ca puteti sa-l faceti pe beb sa devina constipat.

decat sa fierbi uleiul de masline e mai bine sa-l adaugi la sfarsit, dupa ce ai stins focul.

fetelor... da, depinde de soare faza cu vitamina D3... dar nu de razele lui directe, ci de lumina lui.

incercati sa tineti copii in camere cat mai luminoase chiar si in Bucuresti bate soarele daca dati si picaturile de vigantol, atunci este ok.

500 ml de lapte pe zi sau 250 ml de lapte si un iaurt dau cantitatea de calciu de care are nevoie...

iar faptul ca nu au iesit dintii nu e semn de lipsa de calciu
baietelul meu avea fantanita inchisa dar dinti lipsa... ies si aia cand au ei chef...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

in orice caz un copil care nu manaca cat ii trebuie, inseamna ca merge seara cu stomacelul gol la somn... asta l-ar face sa se trezeasca peste noapte sa-ti ceara sa manance... daca peste noapte nu se trezeste, nu cred sa fie cazul...

daca se trezeste sa nu-i dai biberon cu lapte, se invata sa manance peste noapte si o sa fie nasol ca nu-ti va manca peste zi nici atat. (cunosc cazuri), eventual ii dai ceai sau apa... si ii dai mult sa manance seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ille spune:

amacrede-ma ca incerc din rasputeri sa il indop sa nu se mai trezeasca noaptea si tot se trezeste. Adica intre iaurtul cu banana de la 18.30 (care fac in total cam 200-250 ml-stiu pt ca noi le dam la blender si le punem in biberon) si biberonul de ora 22-22.30 ii mai dau o portie de gris cu lapte sau taitei cu lapte sau, cum spunea cineva de aici, tot din Italia, am mai incercat o masa de peste cu legume. Indiferent ca ii dau pe la ora 21 sau 20, fie ca e carnita sau gris, tot se trezeste. Si biberonul de la culcare pe care il bea tot este de 300 ml de Humana, cu 4 masuri de cereale de la Nestle-noapte buna.
Deci, in interval de 4-5 ore are cam 3 mese, pranzul este la ora 14 si e destul as zice eu.
Nu mai stiu unde sa ii mai introduc ceva si ce! Am mai incercat cu un iaurt dupa pranz, tot asa imi spunea cineva de aici, o zi a vrut, in urmatoarea nu a mai vrut...pana la urma cred ca asta e felul lui de a manca, nu stiu ce sa mai zic. Noaptea trecuta pt s-a culcat la 22, la ora 1 noaptea era in picioare, plangea. I-am dat ceiut cald, s-a mai linistit, l-am luat iar cu noi in pat, nu spun cum am dormit pt ca se foieste si in final a trebuit la 4 dimineata sa ii dam bibe ca nu se mai oprea din foit..apoi s-a linistit.
Nimeni, nici un dr nu ma asculta cu povestile astea, imi spune scurt ca nu papa suficient, ca nu se poate, ca sa ii mai dau ceva...dar pana la urma asa o fii el....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Iata ce am gasit pe net despre alimentatia copilui de peste 1 an :

Alimentatia copilului in varsta de 1-3 ani
Dupa atingerea varstei de 1 an, copilul face un salt calitativ de dezvoltare. Capacitatea de a comunica verbal cu membrii familiei incepe sa se formeze, copilul investigheaza liber, pe propriile picioare "mediul ambiant", se perfectioneaza procesele de digestie si cele metabolice, dentitia se completeaza pana la 2 ani.

La aceasta varsta, se fixeaza obiceiurile alimentare pentru toata viata, fapt de mare importanta pentru starea de sanatate de mai tarziu. Parintii trebuie sa impuna copiilor cele mai corespunzatoare si sanatoase obiceiuri alimentare.

Acestea sunt:

asigurarea unui program regulat al pranzurilor;
intreruperea biberonului pentru ingerarea de alimente lichide;
evitarea bauturilor dulci la culcare(acestea favorizeaza devoltarea cariilor dentare);
evitarea consumului de lichide intre mese(acestea scad apetitul);
evitarea consumului exagerat de dulciuri concentrate intre mese, ele scad de asemenea apetitul; se vor folosi o data sau de doua ori pe zi, la sfarsitul meselor principale;
evitarea fortarii copilului la masa;
evitarea manevrelor de stimulare a acceptarii alimentelor prin oferirea de distractii in timpul mesei (aceasta poate duce la un comportament nevrotic fata de alimentatie).
Se va permite copilului sa-si selecteze alimentele, dar cu mare grija de a se asigura o alimentatie echilibrata. Daca copilul refuza un aliment important din punct de vedere nutritiv, se va incerca administrarea lui intr-o forma modificata.

Copilul va consuma zinic 400-500 ml lapte, cate un ou la 2-3 zile, 30-40 g carne de pasare, vitel sau peste de 3-4 ori pe saptamana.

Oul este un aliment complet, cu valoare calorica crescuta. Se foloseste oul de gaina; oul de rata trebuie evitat din cauza toxiinfectiilor alimentare care pot aparea. Oul intreg cu albus, se da copilului dupa varsta de un an si jumatate. Albusul de ou poate determina la unii copii urticarie, edeme si chiar tulburari digestive. Ouale prajite (omleta, jumari, ochiuri cu grasime) nu sunt indicate pentru copii mici.

Carnea este un aliment de baza in alimentatia copiilor prin continutul de aminoacizi necesari organismului. Se foloseste carnea de pasare, de manzat si vaca bine fiarta si tocata marunt. Carnea de vita, miel, vanat si porc este greu de digerat pentru copii prin continutul crescut de gelatina si lipide.

Carnea alba (pasare, peste) este mai digestibila decat carnea rosie, avand un continut mai scazut de tesut conjunctiv. Perisoare din piept de pasare se pot folosi in alimentatia copilului.
Ficatul, rinichiul, inima si chiar creerul (dat peste varsta de doi ani) au un continut crescut in vitamine (A, B2, PP) si saruri minerale (Fe, Ca, etc).
Grasimile se vor da sub forma de: unt, smantana, frisca, ulei. Sunt interzise la aceasta varsta slanina, untura si seul.
Mezelurile sunt greu de digerat, prea condimentate, usor alterabile si se interzic copiilor mici.
Sunca de Praga se poate administra copiilor peste 1 an si 6 luni #65533; 2 ani.
Legumele si zarzavaturile folosite la copii mici(1-3 ani) sunt: cartofii, radacinoasele, fasolea verde, conopida, dovleceii, spanacul, tomatele, ardeii.
Pana la varsta de 2 ani nu se vor da leguminoase uscate (fasole, mazare, linte). Usturoiul, ceapa si alte condimente vegetale nu se recomanda in alimentatia copiilor mici, de preferat sa se foloseasca legumele in stare proaspata, si mai putin sub forma de conserve.

Fainoasele date copilului mic vor consta din: paine, mamaliguta, orez, paste fainoase, prajiturele de casa. Se vor da zilnic fructe, de preferinta crude dar si sub forma de suc natural, compoturi.

Dupa varsta de 1 an, copilul va fi invatat sa manance singur la masa. In jurul varstei de 15 luni, copilul incepe sa foloseasca lingurita cu succes partial, poate sa tina o cana in mana sau cand da sa bea, ridica cana spre cap, decat sa coboare capul si se murdareste. Parintii trebuie sa accepte aceste imperfectiuni ale manualitatii si sa incurajeze deprinderea de catre copil a autoalimentarii. Nu rareori copii, "menajati", supraprotejati necesita administrarea alimentelor de catre o persoana pana la varsta de scoala.

Daca insa i se ofera pasibilitatea de antrenare, in jurul varstei de 2 ani copilul va manca singur corect sau aproape corect. Copilul la varsta de 1-3 ani va avea 3 mese principale pe zi si 1-2 gustari.

Consecintele alimentatiei dezechilibrate sau ale tehnicilor inadecvate sunt:

anemia hipocroma la copii alimentati in principal cu lapte si produse lactate cu fainoase;
cariile dentare, de "biberoane", la cei care continua sa foloseasca biberonul sau beau la culcare lichide dulci;
anorexia neurogena care apare la copii alimentati intr-o atmosfera stresanta;
obezitatea prin exces de calorii (fainoase);
parazitozele intestinale, mai frecvente la copii alimentati neigienic sau care, sunt lasati sa "ciuguleasca" in cursul zilei cu mainile murdare.




allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput