La ce sa mai uit cand merg prima oara la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

referitor la vizitarea gradinitelor...sincera sa fiu nu mi-ar place ca prin gradinita sa se perinde zi de zi vizitatori, nu mi-ar place ca activitatile copiilor sa fie intrerupte de "un parinte dornic sa vada cum arata o sala de curs", nu mi-ar place ca cineva sa-si bage nasul pe la bucatarie sau pe la baie.
Daca se vizitreaza gradinita sa se faca atunci cand nu sunt copii in ea. Asa cum un vizitator cu intentii bune intra in gradinita la fel de usor poate intra si un vizitator "rau intentionat".
Can mi-am inscris copilul la gradi aveam pe lista mai multe optiuni. Am mers la o gradi unde nu ne-a intrebat nimeni nimic la intrare, caci nu era nimeni, ne-am invartit pe acolo pana ne-a intrebat un baietel pe cine am venit sa luam si ne-a explicat ca dna directoare e la o cafea dar ca ei stau cuminti...erau ce-i drept cumintei. Am taiat gradinita de pe lista imediat, desi era cea mai apropiata de casa si avea un loc de joaca imens!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Eu vad situatia voastra sub 2 aspecte, din care scot de la soscoteala gradinita de stat, cu atat mai mult cu cat e vorba de una din sect 5 despre care se stie ca sunt aglomerate.

Una ar fi cresa pt un an- la cresa merg copii pana la 4 ani, au educatoare pt copiii de la 3-4 ani, dar ingrijitoarele sunt mai receptive la problemele copiilor, iar baietelul are o problema serioasa dpdv al alimentatiei si nu cred ca vrei sa prinda adversitate fata de colectivitate si cu atat mai mult sa ajungi sa nu sti ce sa ii mai dai sa manance ca sa ii placa si sa o accept.

A doua ar fi gradi particulara fara fize si cu multa dragoste pt copii, in cazul lui Vladut am ales a doua varianta si nu imi pare rau-au rescpectat regimul lui de alimentatie si in 4 ani de gradi nu am avut niciodata probleme cu burtica lui, in condtiile in care vlad a facut multe repetate si nenumarate enterocolite - una dintre ele foarte urata!

De ex, nu avea voie (ce bine ca vb la trecut) sa mance doua feluri de mancare la aceeasi masa - asa ca manca felul 1 la masa de pranz si felul doi dupa ce se trezea din somn, nu puteam sa ii amestec mancarurile, daca ciorbita era de carfofi felui doi trebuia sa fie fit ceva cu cartofi, asa ca pt el se gatea mereu separat....si multe astfel de situatii!

Iti doresc multa intelepciune si sa faci alegerea cea mai potrivita pentru puiutul tau!

Iti stau la dispozitie oricand si pe PM!

+8s si mami de astronaut Vladut (05.11.2003)

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Asa cum spunea nma mi-e teama ca din cauza lipsei de indulgenta la capitolul mancare sa nu prinda ura pe toata gradinita, adica sa nu vrea sa se mai duca de loc, sau cine stie, mai rau, sa nu mai vrea sa manance nici acasa...Doamne fereste!

De aceea, nu vreau sa le spun decat "nu-l fortati!". Dar unde gasesc eu atata intelegere, ca multe pleaca de la ideea proasta "ce, ne invata pe noi pedagogie/psohologie? Ia sa-i aratam noi mancare cu forta!" si uite asa mai scapa de un copil, ca si asa e aglomerata gradinita!

Daca nu le spun nimic, poate e mai bine, dar daca incepe sa vomite si nu stiu cum sa procedeze cu el?

Cat despre gradi privata vs gradi de stat, la capitolul "aplecare catre nevoile copilului" eu sunt de parare ca in ambele locatii gasesti si oameni buni, si oameni rai. Mai pe scurt, am o prietena care si-a dat fetita la o gradi germana si in a treia zi a fost chemata sa-si ia copila care plangea de 4 ore si facuse febra pentru ca, dna prof de germana, nu a avut rabdare cu ea cand sa se culce (adica fetita nu a vrut sa se culce la ora la care i s-a cerut) si a batut-o, dar ce mai, a batut-o "in germana". Si nu a batut-o pentru 2-3 mil., ci pentru 12 mil. (faza i s-a povestit de catre directoare, desi cred ca si asa situatia a fost "indulcita" de catre directoare).

Alba ca zapada ce gradinita era aceea de care ai povestit tu? Mai precis, in ce sector?

Off, cateodata, din cauza aspectului cu mancarea, nici nu ma mai intereaseza cum arata gradinita, la ce aspecte sa ma uit, ce activitati fac, ci mai degraba, cum sa fac sa-l accepte cu aceasta problema si cum sa fac sa si ramana. Adica la ce imi trebuie ca invata engleza sau face inot, daca el va fi fortat sa manance si va refuza apoi sa mearga la gradinita si voi fi nevoita sa renunt?

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui alba_ca_zapada

gabitza2005, sa stii ca nu ai dreptate in totalitate...
Nu peste tot este asa.

Fi-mea este acum in clasa I si cand am luat decizia sa o inscriem la o gradinita am vrut initial sa mergem la cea mai apropiata care era si foarte laudata.
Am vrut sa intru in gradinita cu pricina si nu am fost lasata nici macar sa arunc o privire. Am incercat sa stabilesc o zi de vizita cand era vacanta sau la sfarsitul programului, dar parca era un lagar, nu mi-a fost permis accesul nici atunci si nici altadata.

In consecinta m-am reorientat catre o gradinita ceva mai departe de noi, dar care are o zi a usilor deschise (intr-o zi de weekend din luna iunie) si care ne-a permis accesul peste tot: in dormitoare, la toalete, pana si in bucatarie.

Directoarea, o tipa de care atunci avea cam 25-27 ani ne-a primit in birou si ne-a dat informatiile necesare.
Ne-a prezentat o educatoare care urma sa ia grupa mica si pana in prima zi oficiala de gradinita am vizitat o grupa mai mare de copii unde am lasat-o pe fi-mea cate o ora doua sa vedem cum se comporta.

Sa stii ca nu este o gradinita situata in vreo vagauna si este la fel de mult solicitata ca si toate celelalte gradinite din Bucuresti, dar cred ca atitudinea mai deschisa se datoreaza directoarei care este foarte tanara si "open mind".

cineva acolo sus, ne iubeste!

ne poti spune macar in ce cartier e gradinita? multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

noi mergem la o gradi privata acum, din septembrie, adaptarea a fost ok, tot personalul de nota 10, mancare f buna, le-am spus sa nu ii mai dea fruct imediat dupa masa si respecta...am venit cu tot felul de cereri ref la somnic(imbracat, dezbracat, schimbat de transpiratie)...si altele...niciodata nu mi-au dat impresia ca se cred superioare parintelui; insa, avand in vedere ca am intrat la gradi la nici 2 ani, fata s-a imbolnavit f des, ajungand in dec sa nu o duc decat 3 zile la gradi; ma gandesc ca, din toamna sa incercam si o gradi de stat(ma gandesc doar), unul din motive ar fi banii - acum platesc redus daca nu o duc...
Dar, eu aici m-am obisnuit cu o mare deschidere catre copil a personalului, amabilitate fatza de parinti...mi se pare ciudat sa nu pot vizita macar o data gradi, peste tot - nu in sala de clasa daca sunt copii, cu cipici si dezinfectat la intrare - asa cum se procedeaza la gradi a noastra...in fine, daca directoarea, dar mai ales doamnele ar fi 'acre'..e clar ca nu as mai duce copilul;
aici avem o educatoare minunata, Alesssia intreaba in permanenta de ea, ii sare in brate la gradi, s-au vazut imediat progrese...copilul incepand sa vorbeasca f bine dupa vreo luna de gradi;
deci, noi inca ne mai gandim, ne mai informam si am in plan pt sapt. viitoare sa vizitez o gradi pe care am ps ochii pt a vorbi cu directoarea;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui housepocket480

Asa cum spunea nma mi-e teama ca din cauza lipsei de indulgenta la capitolul mancare sa nu prinda ura pe toata gradinita, adica sa nu vrea sa se mai duca de loc, sau cine stie, mai rau, sa nu mai vrea sa manance nici acasa...Doamne fereste!

Alba ca zapada ce gradinita era aceea de care ai povestit tu? Mai precis, in ce sector?

Mama lui Matei Alexandru

Pana vine Alba ca zapada iti zic eu - sector 3 aproape de intersectia Salajan - spre Policlinica.

Daca cineva a patit ceva la o particulara nu inseamna ca toate particularele sunt nasoale.
De exemplu la gradinita de langa noi - un copil a plecat din gradi si l-a gasit politia la 4 statii de metrou distanta ... E vorba de o gradi de stat. Stii care e culmea? Acea gradinita e in continuare foarte aglomerata si foarte cautata!
Ceea ce nu inseamna ca toate gradinitele de stat sunt nasoale :)

La intrebarea din titlu - eu m-as uita la numarul de copii din grupa (sa nu depaseasca recomandarea de 25 de copii in grupa - un numar de 35-40 copii la educatoare mi se pare extrem de mare).
M-as mai uita sa aiba camere separate de masa si somn. Adica sa nu se joace, faca lectii, manance si doarma in aceeasi incapere.
Si as incerca sa cunosc educatoarea. Omul sfinteste locul - deci educatoarea e importanta.

Bafta la cautari!

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cauta in zona locuintei tale 2-3 gradinite care sunt aproape. Ia legatura cu parinti care au copiii la gradinitele respective(prieteni, vecini, mamici in parcul de langa bloc...) si roaga-i sa te ia odata cand duc copiii dimineata. Eu am dus doua mamici cu mine sa vada atmosfera, clasa, dormitorul, saa de mese si toaleta. Le-au vazut din usa pentru ca nici noi nu intram in salile destinate copiilor. Imediat dupaplecarea parintilor, ingrijitoarele spala/dezinfecteaza holul. In bucatarie nu am intrat niciodata in 4 ani de cand am copiii la gradi, dar nu au avut niciodata probleme cu burtica. Cea mai mare lauda pt mancarea de acasa e sa spuna ca e buna ca cea de la gradinita .
Intr-adevar, cauta sa vezi cati copii primesc in grupa. La noi sunt inscrisi 25. Am refuzat sa duc copilul la o gradinita unde erau 40 in grupa. Marea majoritate a gradinitelor nu au spatii diferite pentru activitati/somn/masa dar nu face din asta un criteriu. In primii 2.5 ani de gradi baiatul meu mai mare a avut activitatile si somnul in aceeasi incapere, masa o luau pe culoar. A fost ok. Acum, in corpul nou de cladire sunt clase care au masa + somnul sin aceeasi incapere si clase care au dormitor separat. Sala de mese e separata. Au sala de sport si sala de festivitati.
Incearca sa afli ce educatoare vor lua grupa mica. E foarte importanta educatoarea.

Cu directoarea nu discuti decat ca vrei sa inscrii copilul, ce acte trebuie aduse si cand. Eventual ar fi interesant cate grupe mici vor fi, care vor fi salile de clasa si cati copiii inscrie in grupa, criteriile de selectie...

Abia la toamna, presupunand ca vei reusi sa-l inscrii, discuti cu educatoarea si cu ingrijitoarea referitor la faptul ca nu vrei sa insiste cu mancarea. Eu le-am zis sa lase copiii in pace sa manance cat vor si le place iar cu cel mic sa aibe rabdare e mananca mai incet. Nu am avut vre-o problema cu masa.

Marea majoritate a directoarelor vor incerca sa te demotiveze sa inscrii copilul la gradinita (ca nu sunt locuri, ca e aglomerat, sa vada....) pentru ca gradinitele sunt solicitate. Atata timp cat sunt in situatia de a respinge dosare isi permit sa faca figuri.

De ce am zis sa mergi dimineata la primirea copiilor? Vei vedea cum ii intampina, vei vedea daca copiii se duc cu bucurie in clase, vei vedea cum vorbesc educatoarele cu parintii, vei vedea pregatirea pentru masa de dimineata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Am citit cu atentie toate parerile, desi noi am trecut de etapa alegerii, suntem in grupa mica si e ok. am vrut sa vad cum se "poarta" si prin alte locuri.

La noi alegerea a fost simpla, chiar in fata blocului e o gradinita (de stat) nou construita; am avut noroc de 2 educatoare foarte de treaba, deocamdata nu ma pot plange de nimic.

Ce pot eu sa te sfatuiesc: alege o gradinita aproape de casa ! E foarte important sa-ti fie usor sa-l duci / aduci de-acolo, sa nu-l scoli cu noaptea-n cap ca sa-l cari o jumatate de oras pt cine stie ce gradinita ! Si pe ploaie, si pe ninsoare ! Plus ca la inceput, pana se obisnuieste, o sa-ti planga tot drumul si cu cat e drumul mai lung, cu atat e mai greu ! La noi in grupa sunt si acum copii care plang in fiecare dimineata !

Nu prea cred ca o sa te lase sa intri sa inspectezi gradinita, s-ar putea sa existe si exceptii, dar in general se merge pe principiul ca "ce pretentii mai ai sa vezi, sa zici mersi ca ti-l primesc !". Te poti orienta dupa parerile parintilor din parc care au copii mai mari inscrisi acolo.

Numarul de copii din grupaa nu este relevant, peste tot se merge pe un numar mai mare decat capacitatea, iar ce se intampla intr-un an nu mai e valabil anul urmator. La noi anul trecut cica erau 25 de copii in grupa mica, anul asta sunt 32 !

Daca ai posibilitatea, eu iti recomand programul scurt, pana la 1. Asa nu-l mai stresezi si cu somnul, iar dupa-masa oricum nu fac mare lucru.

Cu mancarea nu te stresa si nu spune nimanui nimic, nu faci decat sa-ti creezi probleme si idei preconcepute. Cand o sa fie momentul, le instruiesti pe educatoare sa nu insiste cu mancarea, le spui ca are o problema medicala si vomita usor (eventual scoti o hartie pe care i-o duci asistentei, ca sa aiba mai multa greutate). Ele o sa zica mersi, pt ca nu mai trebuie sa se roage de el sau sa-i dea in gura.
Cu timpul va invata sa manance singur si se va lua dupa ceilalti copii, am vazut eu la fii-mea, care e super-mofturoasa !

A, si un amanunt important: incearca sa nu-l duci chiar din prima saptamana, atunci e nebunie, toti copiii plang dupa parinti, educatoarele sunt debordate si nu se pot ocupa de fiecare, o sa-i creezi o imagine nasoala despre gradi. Daca-l duci dupa 1-2 saptamani, lucrurile sunt deja mai linistite si va fi mai usor sa i se acorde atentie.

Cat depsre particulara ... nici nu vreau sa spun ce parere am eu despre acea graidnita germana unde a fost BATUT copilul !!! Adica dupa ce dai zeci de milioane sa accepti asa ceva ?
Gradinita particulara pastreaz-o ca o ultima optiune, daca nu reusesti sa-l dai la stat.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput