Bibliografia mamicilor
Raspunsuri - Pagina 5
Irinusha spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_a 3. Putem da o bataita unui copil. Tin sa precizez in mod clar ca exista un mod “bun” si un mod “rau” de a aplica o bataita. Numesc mod “rau” faptul de a administra o bataie in mod sadic si crud, care inspira copilului ura si dorinta de razbunare. Este pedeapsa administrata cu un furtun, curea, sau orice alta arma de “adult”. De asemenea, in aceasta categorie se incadreaza si palmele umilitoare. Metoda “buna” de a corecta un copil nu are nevoie de accesorii. Mana tatalui sau a mamei care loveste de doua, trei ori fundul copilului este suficienta. Daca este bine administrata, reprezinta un lucru pozitiv. Insanatoseste atmosfera, si este preferabila unei predici sau unei morale culpabilizatoare. Ati auzit probabil vechea zicala: “ Nu loviti niciodata un copil cand sunteti nervosi”. Consider ca din punct de vedere psihologic este un sfat foarte prost, si propun opusul sau: “Nu loviti un copil decat daca sunteti nervosi”. Un copil intelege foarte bine acest lucru. Stie ca sunteti furios contra lui si stie si de ce. Ceea ce un copil nu intelege este ca daca o supara pe mama la ora zece dimineata, aceasta ii spune: “ Foarte bine, tatal tau va rezolva aceasta problema cand se va intoarce de la serviciu!” Iar cand tatal ajunge acasa este insarcinat cu administrarea unei corectii despre care se crede ca va servi drept lectie copilului. Ori aceste corectii administrate cu sange-rece, copilul nu le poate intelege si nici ierta. |
Restul e ok (parerea mea), dar asta cu bataie e de toata jena ...
Bine ca stiu, sa nu pun mana pe cartea asta. Multumesc!
Mie mi s-a purut buna "The secret of happy children" de Steve Biddulph ... nu stiu de e si in romana.
Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata)
--------------------------------------------------------
"Spuneti "prezenta la umanitare!"
katalyna spune:
da andra ai dreptate, un copil nu plange degeaba si sa-l lasi sa urle o ora ca asa scrie la carte nu e ok.
sa-ti traiasca fetita si sa nu te dezamageasca niciodata.
si fetita mea are 1 an si 6 luni si pot sa spun ca nu m-a enervat de 5 ori in viata ei, este un copil cuminte si nu e nevoie sa tip la ea. ce certat o mai cert ca nu plange dar bazaie, se alinta si cand o cert lasa buza si suspina, mai poti sa-i zici ceva
mie cea mai grea perioada mi s-a parut pe la 3-4 ani, cand era david de varsta asta nu ma mai intelegeam cu el. mergea la ai mei in w-e si tot ce construiam noi de luni pana vineri stricau ei in 2 zile ei zic ca nu ii suflau in coarne, dar cand venea acasa ne raspundea si era neascultator. acum nu mai vrea la ei ca are cu cine se juca
a inceput votarea, daca va place scrisoarea lui David adresata Mosului aici o puteti vedea si vota
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
multumim si pupacim de zapacim!
Raluca_J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_a Ralucutza77, www.amazon.com/Your-Competent-Child-Toward-Values/dp/0374527903#noop" target="_blank">Your competent child, Jesper Juul www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
Daca o doreste cineva in format E-book, o pun cu drag gratuit la dispozitie. O recomand cu toata caldura!
Raluca_J spune:
Pentru ca intru destul de rar aici, imi puteti trimite adresele voastre pe raluca.jacono{at)familylab(punct)at si eu va trimit cartea.
Cu drag, Raluca
anda141 spune:
O carte foarte buna mi se pare "Ascultarea de bunavoie" De Kay Kuzma. Cum sa faci copilul sa asculte fara sa ridici tonul, fara cearta, fara bataie.S unt date si exemple concrete . O recomand cu drag !