Magazinele de vise, dealeri de droguri periculoase

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Eu sunt deacord cu anya. Exista pe lumea asta o gramada de tentatii, important este ca eu ca parinte sa fiu informat asupra lor si copilul meu sa afle despre ele in primul rand de la mine, sa le discutam impreuna la modul cel mai deschis. Tentatiile exista pentru toti insa nu toti le cedam. Interzicerea lor ar insemna fuga de responsabilitate. Din experienta proprie va spun ca am fost un copil cat se poate de rebel, am avut nenumarate ocazii sa incerc tot felul de substante si totusi nu m-au tentat niciodata. Si nu eram singura din anturaj, dimpotriva, cei 'curajosi' erau minoritari. Si asta chiar in lipsa unei bune educatii (prima mea discutie cu mama despre droguri a fost scurta "Mai fetito, tu sigur te droghezi! ;- Bine, cum spui tu."...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

legile nu sint facute doar pentru tinerii care au o relatie buna cu parintii.
legile trebuie sa ii apere si pe cei care au o relatie proasta cu adultii si care pot pica in diverse capcane. sau poate mai ales pe ei.
deci nu e ok sa vedeti lucrurile numai din punctul vostru de vedere, ci si al celor care nu-s asa aparati, plini de discernamint si descurcareti.
nu e o regula care se aplica la voi in casa, ci in toata societatea care are si oameni mai putin inteligenti, influentabili, crescuti in medii instabilie.

revin: mi se pare un mod de gindire foarte egoist, pentru ca daca tu crezi ca vei putea sa gestionezi foarte bine problema asta nu inseamna ca toti oamenii vor putea sa o gestioneze la fel.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Foarte frumos spus si gandit, Buli!

Eu v-as spune altceva, Anya si Accept! V-as spune ca oricat am avea noi grija sa ii educam pe copii (si eu am grija sa-i educ si din punctul acesta de vedere) va veni o varsta la care sfaturile parintesti pot ajunge sa fie ridiculizate de catre cei din anturaj, pot fi stimulati sau provocati, si pot ceda! Si poate nu copiii vostri (desi eu nu bag mana-n foc nici pentru mine, oricat de ambitioasa si rationala stiu eu ca sunt), dar poate vor fi alti copii. De ce sa le facilitam accesul la droguri? Doar pentru ca noi stim ca nu sunt bune si stim ca ne-am facut datoria de a-i educa pe copii? Poate ca ei vor da dovada de slabiciune la un moment dat (si e normal sa fie asa uneori), de ce sa acceptam tentatiile astea la tot pasul; doar pentru a demonstra ca noi ne-am educat bine copiii si altii au dat gres?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Cine este predispus sa pice in astfel de tentatii va pica oricum. Si daca sunt legale si daca se vand pe la colturi. Sa le cumperi pe la colturi, de la tot felul de oameni dubiosi, certati cu legea, unii dintre ei trecuti prin puscarii, deci sa intrii in legatura cu astfel de oameni, mi se pare ca adauga o problema in plus pe langa cea pe care drogurile o pun deja. Si eu mi-as dori sa traim intr-o lume prefecta (cred, nu sunt foarte sigura), in orice caz ar fi foarte simplu sa aiba societatea grija de noi prin intermediul legilor, noi ca parinti sa n-avem nici o grija, pentru copii sa nu existe nici o posibilitate de a face alegeri gresite, etc...Dar uite ca viata nu e asa simpla, si pe parcursul ei fiecare dintre noi e pus la un moment dat in fata alegerii si testului de maturitate. Eu vad in asta un lucru bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Eu sunt deacord cu anya. Exista pe lumea asta o gramada de tentatii, important este ca eu ca parinte sa fiu informat asupra lor si copilul meu sa afle despre ele in primul rand de la mine, sa le discutam impreuna la modul cel mai deschis. Tentatiile exista pentru toti insa nu toti le cedam. Interzicerea lor ar insemna fuga de responsabilitate. Din experienta proprie va spun ca am fost un copil cat se poate de rebel, am avut nenumarate ocazii sa incerc tot felul de substante si totusi nu m-au tentat niciodata. Si nu eram singura din anturaj, dimpotriva, cei 'curajosi' erau minoritari. Si asta chiar in lipsa unei bune educatii (prima mea discutie cu mama despre droguri a fost scurta "Mai fetito, tu sigur te droghezi! ;- Bine, cum spui tu."...).

Teoria ca teoria, insa practica ne omoara
Adolescenta este o perioada, uneori prelungita, plina de emotii si de trairi, care difera de la un adolescent la altul. Si nu vrei sa risti...

http://verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

accept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Repet incercand sa fac enuntul mai simplu si mai usor de inteles: magazinele astea dau mura-n gura si vand miraje ce atrag naivii!

Accept, mi se pare o viziune destul de egoista!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

alina,
si mai simplu: magazinele astea de linga magazinul de piine vind otravuri care intii fac creierul praf si apoi ucid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Nu stiu cum e mai bine, daca sa fie magazinele legale sau nu, cert e ca numai facandu-le ilegale problema nu se rezolva...din ce am vazut eu traind aici as zice ca e mai bine sa fie legale dar strict controlate (licenta de vanzare sa se acorde nu tocmai usor, sa fie supuse la taxe foarte mari astfel incat pretul sa le faca prohibitive, controale stricte si dese, sa nu vanda la minori, daca cumperi pt minori sa faci parnaie etc).
Pe la noi prin vestul salbatic drogurile recreationale sunt o problema desi vanzarea in magazine este ilegala; de exemplu asta vara au murit doua fete de 15 ani la o nunta pt ca au luat E laced cu nustiuce porcarie otravitoare, parintii lor sigur ar fi preferat ca fetele sa fi cumparat pastilele dintr-un magazin controlat.
Problema nu e deloc simpla si nu se rezolva numai prin interzicerea magazinelor, ca si in cazul avortului educatia si prevenirea sunt mai importante adica mai bine sa nu fie cazul de pedepse si dezintoxicare sau doamne fereste mai rau, si in asta familia are un rol (poate cel hotarator), scoala are un rol, politia are un rol.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Foarte frumos spus si gandit, Buli!

Poate ca ei vor da dovada de slabiciune la un moment dat (si e normal sa fie asa uneori), de ce sa acceptam tentatiile astea la tot pasul; doar pentru a demonstra ca noi ne-am educat bine copiii si altii au dat gres?

Personal ma intereseaza prea putin ce fac altii, cu atat mai putin sa am ceva de demonstrat. Intotdeauna vor exista drogati, asa cum si prostituatele vor avea intotdeauna clientii lor. Insa pe langa faptul ca se drogheaza, acesti nefericiti ajung sa aiba relatii cu oameni foarte periculosi, lucru care le distruge viata mult mai rapid decat drogul in sine. Ar fi bine daca aceste magazine ar face o concurenta serioasa adevaratilor traficanti de droguri (odata ce au prins un client acestia au grija sa-l fidelizeze). Poate o parte din tinerii tentati sa incerce senzatii tari s-ar pacali cu aceste ierburi si saruri cumparate in miezul zilei de la un astfel de magazin, ierburi si saruri care nu fac altceva decat sa dea senzatii de rau fizic, nicidecum nu induc dependenta imediata de care sunt capabile alte substante si nici acelasi stari.

Mergi la inceput