apostolii, de ce ei si nu altii?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

Citat:
citat din mesajul lui conchita

makydenis, dar astea-s motivele oamenilor, nu ale lui Dumnezeu.

Cu ce explici asta? De unde sti care e motivul lui Dumnezeu?

am zis cumva ca stiu? pot sa banuiesc intentiile oamenilor si la ele m-am referit, strict. banuiala se fundamenteaza pe analiza de text si context istoric.

ok, ai dreptate, dar vorba aia cati oameni atatea motive, nu-i poti pune pe toti intr-un sac sau nu poti cunoaste motivele tuturor, si sunt si unii oameni care traiesc pentru Dumnezeu - clerici si laici deopotriva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S
Lumea l-a tinut minte pe Iuda ca pe un tradator. Eu nu pot sa cred asta.
poate spun tampenii, dar ce sa fac, mi-e greu sa cred ca sta cineva cu Iisus la masa si-l tradeaza.

nici eu nu cred ca a avut suflet de tradator, am si zis. am incercat sa explic unde vad eu actul in sine de tradare, nu intentia de tradare - nu cred nici eu a vrut sa-l tradeze. el a crezut ca face un bine si se va duce la Iisus ca la Bday party strigand "surprise!". si tot ca la acelasi gen de evenimente, surpriza nu e surpriza, Iisus stia deja. asta a scapat Iuda din vedere - si aici intervine dilema cu putinatatea credintei lui in Iisus, stia oare ca Iisus e fiul sau? -, ca nu se poate ascunde. si totusi s-a ascuns. fapta in sine, de lucratura pe la spate, e tradatoare. Iuda s-a sinucis si n-am nici o indoiala, ca si tine, ca suferinta i-a fost insuportabila cand si-a dat seama unde au dus intentiile sale bune (in perspectiva lui). n-a ascultat de Iisus, ci de vocile vanitatii din capul lui.

in principiu, ascunderea adevarului e tot o minciuna. iar minciuna e tradare. asa cred eu.

makydenis, sunt enorm de multi oameni care traiesc pentru Dumnezeu. dar nu toti cei care ridica ziduri intre noi, intre noi si Dumnezeu, intre ei si noi si Dumnezeu, sunt neaparat dedicati cauzei divine. multi au agende personale, asta e tot ce-am spus. apostolii au lasat mostenitori precis, dar si fariseii - neaga cineva? :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Parintele minciunii e diavolul, se stie. Minciuna, cum ar fi ea, indiferent ce scop s-ar urmari, tot minciuna ramane.

Insa, in ceea ce-l priveste pe Iuda, problema grava este ca dupa tradare, realizand ce-a facut, a pacatuit cumplit pentru ca a deznadajuit, si nu a crezut in milostivirea lui Dumnezeu, iar cine a citit jurnalul Sfintei Faustina (il recomand oricui), intelege ce rol vital reprezinta milostivirea, si in ce hal IL putem insulta pe Dumnezeu atunci cand ignoram, nu credem in milostivirea LUI.
Nu degeaba a deznadajdui este un pacat foarte mare, pentru ca in acel moment pui un zid intre tine si Dumnezeu, uitand ca EL poate orice.
Deci, Iuda, a tradat, ok, insa a refuzat salvarea. Era suficient sa cada in genunchi sa ceara iertare, sa se caiasca sincer, si ar fi fost salvat. Asta era tot...., si din pacate nu a fost asa pentru el.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

cand ati privit ultima data liber? Fara ingradiri sau preconceptii?

Crezi sau nu fac asta in fiecare zi sau cel putin incerc. Pentru ca CINEVA si-a dat viata sa ma elibereze pe mine de de toate ingradirile si preconceptiile si eu nu pot trai altfel.
Ingradirea si preconceptiile celor cu care intru in contact zilnic, daca le au, nu le pot schimba si nu am cum sa le schimb, le accept asa cum sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

noi forme de apostolat:

http://mashable.com/2010/01/24/pope-priests-blog/

Doina, sa mai zici tu ca n-ar trebui sa scriu pe net despre Dumnezeu.

Mergi la inceput

Eu nu cred ca apostolii au denaturat mesajul lui Isus dintr-un singur motiv: acest mesaj Divin a supravietuit in Biserica de 2000 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariyana spune:

Crezi sau nu fac asta in fiecare zi sau cel putin incerc. Pentru ca CINEVA si-a dat viata sa ma elibereze pe mine de de toate ingradirile si preconceptiile si eu nu pot trai altfel.
Ingradirea si preconceptiile celor cu care intru in contact zilnic, daca le au, nu le pot schimba si nu am cum sa le schimb, le accept asa cum sunt.
Scuza-ma ca te contrazic dar eu cred ca totusi poti face ceva pentru cei cu care intri in contact...este adevarat ca tu nu ii poti schimba , dar este cineva care poate si acela este Dumnezeu . Ce poti tu sa faci este faptul ca te poti ruga pt ei, si Dumnezeu poate sa lucreze la inima lor si ii poatre schimba.....te asigur de asta!!!

Mergi la inceput