Sunt oripilata de programele de pe Cartoon Network
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
madaluta spune:
noi am cam invatat la ce ora sunt desene preferate( clasice) pe fiecare canal in parte si doar atunci privim. darius spune k celelte ( moderne) sunt urate. ma bucur k nu-i plac
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
LilianaR spune:
Am avut saptamana trecuta niste discutii cu un copil de 5 ani. Evident, distractia principala, sa-mi arate jucariile lui.
I-am spus clar ca mie nu-mi plac alea de sunt cu bataie, cu razboaie, cu violenta...
Dupa 2 incercari scurte de a ma convinge, a renuntat si mi-a promis ca nu imi arata decat chestii pasnice. Si am inecrcat sa intelegem amandoi ce inseamna pasnic, i-a placut cuvantul.
Si uite-asa am ajuns sa vad... sub un sfert din jucariile adunate intr-o lada...
Evident ca nu stiam ce face Ben 10 sau altii, dar l-am intrebat de fiecare data: asta cine e, ce face? Si nu m-a mintit macar o singura data sa-mi souna ca un personaj e pasnic pe cand nu era. Ba chiar a inteles ca nu conta daca era personaj pozitiv sau negativ, ca daca se bate eu cred ca e gresit si nu ma intereseaza astia care se bat.
Ne-am uitat la cartea junglei apoi si zicea ca i-ar placea sa aiba mai multe jucarii din astea pasnice, ca uite, o pantera sau ursul Baloo sunt pasnici, nu?
In concluzie, ei incearca numai sa ne faca pe plac, au nevoie de aprobarea noastra si daca noi le-o dam indiferent de ce fac sau daca nu le-o dam, atunci ei cauta ce e mai atractiv.
Dar daca le dam atentie conditionat de alegerile lor, vor cauta sa inteleaga ce alegeri vrem noi sa faca ei si le vor face pe acelea.
Si noi, adultii, avem nevoie de aprobarea celor din jurul nostru, darmite ei.
Cat despre alte idei, eu nu spun raportat la animatiile scoase de pe net fara plata decat ca sunt ilegale.
Nu am dat ideea aceasta si nu as face-o vreodata publica pentru ca nu imi pare ok sa incurajam ilegalitati pe un forum public.
Eu sunt moderator in alte forumuri si nu imi pare fair macar sa lasam necenzurat un astfel de mesaj, darmite sa venim noi, moderatorii, cu astfel de idei.
Asa, putem sa mergem in vizite si sa mai furam de pe-acolo cate un DVD, dar nu spunem asta aici, nu?
E cel putin ciudat sa discutam despre educatie corecta si sa incurajam astfel de practici.
Copii fericiti! 8+
LilianaR spune:
Ar fi o idee, dar mai buna ar fi o initiativa legislativa, ceea ce e mai scump... daca vrem sa aiba un impact.
Se mai pot sesiza ONGurile care se implica in programe pentru copii, drepturile lor etc., au o influienta mai mare in media, se pot promova ideile astea ale noastre despre cat de imbecile si violente sunt unele programe TV dedicate copiilor...
Si atunci nici nu mai conteaza daca sunt legale sau nu programele, caci impactul reclamei negative ar conta destul.
Insa e nevoie de bani pentru asta, de asociatii ale parintilor, de eforturi concertate, de pliante si informatii trimise in gradinite si scoli etc. Pentru promovarea la scara larga a ideii ca sunt proaste, ca de la cativa parinti pana la a influienta intreaga societate, e ceva cale si PR! 10+
Iasmin08 spune:
Sunt TOTAL de acord. Din pacate rar mai vezi un desen animat din care copilul chiar sa invete ceva. De pilda mie imi place Franklin (imi cer scuze daca nu se scrie asa) de pe Minimax. Din pacate am vazut ca este difuzat in timpul saptamanii la ora 6 dimineata. Deci nu il prindem. Atat eu cat si sotul meu ne-am scandalizat cand am vazut ce desene oribile sunt difuzate pe CN (si nu numai). Violenta isi are locul nr.1. Atata ne-am exprimat dezacordul, incat atunci cand il surprindem ca se uita la Ben 10, Bakugan (si restu), vine si ne pune mana la ochi si zice ''asta nu e ptr voi'' Tot asa zic si eu, sa ii scot CN din grila de programe. Din pacate are prieteni de 12 ani care il invata cum anume sa prinda din nou programul. Am ajuns sa desfiletam de multe ori cablul de la spatele TV. Mai bine zicem ca nu e cablu decat asa.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
andusha spune:
Credeti ca un copil trebuie sa invete neaparat ceva din fiecare desen animat? Nu e suficient ca se amuza si petrece un sfert de ora relaxat si/sau cu gura pana la urechi? Noi nu ne uitam la filme/ascultam muzica/mergem la o galerie de arta pentru propria placere? De ce totul in viata copilului trebuie sa fie in scopuri educative? De ce bucuria copilului din prezent nu e suficienta?
Iasmin08 spune:
andusha, cred ca ai dreptate, doar ca eu sunt pentru a invata in mod distractiv. Ceea ce spui se aplica unui anumit gen de desen animat.
Parintii insa pot sa aleaga anumite lucruri pentru copil, il pot influenta pana si in gustul pentru muzica, pictura etc. Una e sa ii pui copilului un anumit gen de muzica, alta e sa lasi sa asculte orice pentru ca oricum muzica il amuza. Ai sa fii uimita, dar unele lucruri care ii amuza pe copii nu sunt tocmai ceea ce ne-am dori noi sa ii amuze.
Cat despre genul de programe despre care s-a vorbit aici- eu chiar nu vreau sa se amuze privind cum un personaj animat taie capul altui personaj animat!!!
Si ca sa nu fie suparare- la inceputul aparitiei lor, desenele animate cu Donald Duck au fost interzise in Danemarca pe motiv ca acesta nu avea... pantalonasi
Iasmin08 spune:
Unde-or fi ''Mihaela" sau ''Miaunel si Balanel" sau ''Lolek si Bolek". Va mai amintiti de ele?
LilianaR spune:
Nu cred ca trebuie musai sa invete ceva din fiece desen... dar cred ca asa se intampla.
Si cred ca asa ni se intampla si noua cand facem ceva... pentru propria placere; chiar daca invatarea asta se reduce la confirmarea valorilor anterioare si nu se exrinde la a adauga ceva nou culturii noastre.
Tom si Jerry sunt clar fantastice ca personaje si mesajele sunt, de regula, educative. Violenta in aceste desene se reduce la sintetizarea unei realitati zilnice: cainele va latra mata si aceasta va alerga soareci. Nimeni nu moare, violenta fiind o joaca, fara efecte sangeroase sau care sa afecteze integritatea unui personaj.
Cred ca personajele stiu asta, altfel nu s-ar ataca atat de rau. Nu? 12+
roxanabogdan spune:
si eu sunt revoltata de ceea ce se da pe posturile de desene animate.baietelul meu are 3 ani si 3 luni dar este ingrozit si el de cata violenta este acolo.daca vede personaje rele sau urate ma pune sa i le schimb.dimineata de exemplu dupa noua este cam greu de gasit ceva desene acceptabile,la minimax doar,dar si acolo deja incep sa se prosteasca,in week-end nu sunt deloc desene.pe disney chanel este plin de filme cu copii in loc sa dea disney,doamne pana si desenele sunt de groaza ,nu este deajuns viata asta de tot rahatul.ii streseaza si in ingozeste pe copiii de mici.oare ce trebuie sa face sa se schimbe aceste desene.si noi avem dvd si ne uitam pe portabil dar parca as vrea si ue sa mai vad cate un desen de calitate ,din cele vechi.va amintiti de piticii mioritici,,alice in tara minunilor,erau superbe.offf oare unde vom ajunge.lumea devine din ce in ce mai rea si ii transforma pe saracutii copii in mici teristi si baiausi.
haideti sa facem ceva cat mai repede.