Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (29)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Hello!
Dam si noi un semn de viata. Am foast la eco, totule bine, ca de obicei suntem cu 2 zile in urma, cred ca am ovulat mai tarziu.
Toate sunt in grafic, dar ajungand acasa am vazut ca traslucenta nucala e 3.3 mm la 17 saptamani. Am cautat pe net si am vazut ca aceste dimensiuni nu mai au relevanta dupa sapt 14, asa e? La 13 saptamani a iesit de 2 si ceva.
Se pare ca avem baietel dar nu e sigur, asteptam urmatoarea eco. Am dat si sange pt TT.
Presiunea pe artere si acum si la eco de 13 a iesit la maxim, asa ca trebuie sa dau fuga la Fundeni.

Mama mea a vut sarcina toxica cu mine, de la 60 kg a ajuns la 40 kg, o batea vantul la botez. La 2 zile o gasea taica-miu prin spitale, caci lesina pe strada. Cand m-a nascut avea ligheanul de vomat langa ea. Eu am avut 3.3 kg.

Apropo de grijile noastre de cum aratam, era o data pe HBO Comedy, un spectacol de Stand up comedy si era unu care facea niste bancuri misogine, dar pe undeva adevarate: De ce nu ajunge femeia la orgasm: Pt ca in timp ce noi ne gandim: ma avantajeaza lumina, mi se vede celulita, se vede colacelul de pe burta, barbatii se concentreaza strict pe f***t, ca doar a avut timp sa te studieze inainte. Femeile au fost cele care au aplaudat cel mai zgomotos.

Va pup, nu uitati sa-mi spuneti cum ati iesit cu pliul nucal la eco de 16-17 saptamani.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a-rose spune:

nicoleta, felicitari pentru bb ok si baietel, se pare

imi pare rau pentru presiunea pe artere. nu stiu ce este asta exact. sincer, mie nimeni, aici la deva, nu mi-a zis niciodata nimic despre presiunea de pe artere nici la prima sarcina, nici acum. ma intreb, oare de ce ? tot aud de problema asta mereu aici.

rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Mommy_to_be : dupa cum descrii leziunile de pe dinti par a fi leziuni cuneiforme. ar trebui sa aiba un un aspect triunghiular pe sectiune, cu peretii putin modificati de culoare , cu consistenta dura si evolutie lenta. Se datoreaza unor traume ocluzale ( bruxism ) sau datorita unei aciditati mari in cavitatea bucala. Durerea electrizanta pe care o simti la atingere este din cauza ca smaltul este mai subtire si dentina care se afla sub el este mult mai sensibila la variatii termice sau atingeri. Va trebui sa meri la un stomatolog ca sa iti puna o \obturatie ( plomba ) mica ca sa stopeze extinderea leziunii si sa nu mai fie dintele sensibil.

R_ocsy 21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Neata,

am lenevit in pat pana la 9jumate si nu ma simt prea ok. In plus e afara o vreme de stat in pat si uitat la filme faine.

Mi-e foame, stau cu cana de lapte cu muesli insa nu intra deloc!

Veste buna, raportez, COLOSTRU !

Nicoleta, imi pare rau insa chiar nu ma pricep cum e cu transnucala insa sigur stiu fetele.
Ce nasol trebuie sa se fi simtit mama ta in sarcina. Bine ca si-a revenit apoi.

Madutza, asa e, sistemele difera f mult fata de Romania. Insa eu ma simt ok cu acest sistem desi pe cel din Ro il cunosc doar de pe la nepoti. Insa intr-adevar, motivare zero acasa, premii date pe masura "cotizatiilor" date invatatoarei. Uf, ce imi doresc sa fie ok si acasa.

Sorana, sa ii fi vazut pe ai mei cu 2400g si 3000g ce pitici erau. Nici o haina, nici un pampers nu stateau lipite; insa au crescut, asta e cel mai important. Acum, daca asa stii tu sa faci bebei mari, asta e, sanatosi sa fiti.
Spor la cumparaturi, sa ne zici si noua ce ai gasit frumos.

Roxy pentru rabdarea de a modifica si de a avea grija de listuta.

Rose, greu trebuie sa iti fi fost, te cred ca ai griji acum legate de nastere; asa si eu am fost si sunt speriata de prematuritate. Sper sa fim bine cu totii.

Uau, Rocsy, ce explicatie faina! De "sigilarea molarilor" la copii ce parere ai?
Mie mi i-a sigilat cam acum un an, in Ro si dr era pro sigilare la copii;

Sa aveti un we frumos

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Arturicii : si eu sunt prosigilarea molarilor la copii , mai ales cei de 6 ani ... cu ei sunt in general cele mai dese probleme in mare parte pentru ca parintii nestiind ca sunt dinti definitivi nu insista pe periajul corect al dintilor. Prin sigilare se protejeaza dintele, cariile nu mai debuteaza in santurile de pe suprafata maselutei si viitorul adolescent nu mai ajunge la extractii ! Atentie doar ca sigilarea trebuie repetata , prin masticatie se duce materialul respectiv.

R_ocsy 21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Aha, multumesc Rocsy; si tu la ce perioada de timp estimezi resigilarea?
Intrebare de novice: molarii sunt definitivi?
Adica astia nu cad ca si ceilalti dinti....

Yann m-a zapacit de vreo luna ca lui ii ies masele....si asa e.

O sa ma interesez si aici cat costa si cum e cu procedura asta;

Dimineata ii las pe ei sa se spele insa seara ii spal eu; le-am luat periute electrice (cica sunt mai bune ptr cei mici); pana acum suntem ok, zero carii, sper din tot sufletul sa ramana cat posibil asa.

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Citat:
citat din mesajul lui taty_ana

Citat:
citat din mesajul lui mommy_to_be

Buna Dimineata la amiaza...

e nasol cu vergeturile si celulita ca nu ai ce sa le mai faci
...dar vom fi mamici nu?

21+
Tatyana, cu vergeturile cam asta e, nu ai ce sa-i faci, dar celulita, cu putina vointa, din propria experienta iti spun ca o indepartezi:alimentatie corecta, sport si masaj -rezultatul e vizibil.

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Buna seara burtici fericite!!!

Ce faceti voi intr-o seara de sambata seara? Noi ne gandeam sa ne punem la niste filme... Aseara am iesit din casa dupa o saptamana de vegetat in pat, caci am sarbatorit-o pe vara sotului. Am observat un fapt foarte suparator si ciudat... Am mers pe jos cam un sfert de ora, pas normal, si au inceput niste dureri cumplite in partea dreapta si stanga a abdomenului, chiar sub uter. Parca ma injunghia cineva de fiecare data cand paseam. Voi ati avut dureri de genul asta, sau stiti care ar putea fi cauza? Vorbeam cu mama si mi-a zis ca avea aceleasi simtome cand era insarcinata cu mine, caci sarcina era jos si la mers avea si ea dureri, asa ca a trebuit sa stea la pat... Of Doamne... Intai contractiile, acum durerile astea... abia astept sa merg miercuri la morfofetala si apoi la consultatie, ca sa vad exact cum sta treaba...

Crissy, m-am uitat la pozele voastre... Doamne cat de frumosi sunteti si ce bine va sta impreuna. Parca sunteti facuti unul pentru celalalt. Iar tu esti frumoasa foc. Te inteleg la partea cu sanii. Si sotul meu e mai fericit, cu toate ca mie nu mi-au crescut spectaculos.

Ale, norocoaso, 1 kg pana acuma? Nu cere osanda, ca daca o sa te ingrasi o sa regreti ce-ai spus. M-ai distratat tare la faza cu stranutatul In ceea ce priveste numele, initial si noi am vrut Karina in loc de Alexandra, insa cum pe sot il cheama si Alexndru, am zis sa mergem pe varianta asta. Oricum, frumos numele ales

Virgi, felicitari si tie pentru doar 1 kg in plus!!! Si mai ales felicitari pentru Imi pare rau ca placenta e inca jos inserata, dar pana pe la 28-30 de saptamani cica s-ar mai putea ridica putin. Si eu am aceeasi problema si astept nerabdatoare eco de miercuri sa vad daca s-a mai ridicat.

Sorana, felicitari pentru reconfirmat si grasulin Am ramas uimita cand i-am citit "gramajul". Imi pare rau ca fluxul e tot marit pe artere. Poate, totusi, nu o sa ai nevoie de tratament special.

nana, m-am distrat copios cand ti-am citit mesajul Eu nu cred ca te-ai tacanit... te inteleg perfect!!! Eu sunt horny nonstop, insa acum, de cand cu problemele, am evitat sa ne mai iubim prin asternuturi. Astept sa vad ce zici dortora miercuri. Oricum, tie iti doresc mult spor in munca de convingere

Laurita, ai dreptate... in barbati chiar nu poti avea incredere 100% si da... daca e sa-si piarda interesul, si-l poate pierde oricand. O sa incerc sa nu ma mai gandesc la asta ca mai mult rau imi fac. Multumesc tie si tuturor burticilor care ati participat la discutia asta

Aniska, mult succes si tin in munca de lamurire

Madutza, urat tratamentul de care a avut parte Cristina la scoala... Mai exista si invatatori profesori/cu suflet, insa din pacate sunt tare putini... Ma bucur ca ii e mult mai bine in UK.

Rosanne, multumim pentru modificari. Dupa ce termin de scris mesajul, trag si eu cu ochiul.

rose, groaznic pin cate a trebuit sa treci cu Ruxi. Slava domnului ca e bine, sanatoasa acum. O sa-ti trimit PM cu Id-ul si parola de pe webshots, unde avem noi albume, ca sa poti incarca si tu ceva pozici pentru a ne cunoaste.

Nicoleta, si eu stiam ca dimensiunea translucentei nucale nu mai e valabila de la un moment dat. Ma gandesc ca daca era ceva in neregula iti spunea doctorul... Felicitari pentru bebe sanatos, baietel sau fetita, bine ca e in grafic

rocsy, saru'mana mult de explicatii O sa ma duc la dentist sa rezolv problema, ca nu vreau sa se agraveze.

arturica mie imi curge un lichid galbui din sani cam de pe la vreo 18 saptamani. Acum parca e ceva mai dens. Asta sa fie COLOSTRUL? In ceea ce priveste sanatatea danturii la copii, am o pietena a carui frate de 11 ani ia de pe la vreo 6, de cand i s-au schimbat dintii, niste pastilute pentru intarire. A luat si prietena mea cand era copil, insa pe atunci parintii ei le aveau de la cineva din Germania, ca pe aici nu se gaseau. Ei bine, pana la 24 de ani Dona (my friend) a avut de tratat o mica si insignifianta carie. Daca vrei ma interesez cum se cheama pastilele astea, da'poate stie si rocsy cate ceva despre ele.

Nati, stii cumva, masajul anticelulitic e ok si in timpul sarcinii?

Va pupic burticute!!! Maya mea ori face box cu vezica mea, ori danseaza salsa pe ea... cert e ca mi-o ghionteste mereu, iar senzatia e nasoala rau...
Sa aveti o seara faina!!!

Mira fericita 22fix cu Maya Alexandra

minunea mea

Mergi la inceput

Voi cum stati cu fructele uscate: mie imi plac f mult, pana acum nu prea le mancam, acum ma topesc dupa ele. Scriu si stau in fata cu o punga de visine si una de cirese uscate. Sunt bune si impotriva constipatiei.
Nikolett, felicitari pentru fetita.

Referitor, la subiectul sexoasa, atragatoare, ...eu acum nu prea imi fac pb, sotul oricum e plecat, vine peste cateva luni. Ma stradui desigur, sa-mi revin dupa nasteri, dar sotul meu are un burtoi mai mare ca al meu in aproape 20 sapt., plus 2 nasteri anterioare. Tot zice ca o da jos intr-o zi, dar vad ca deocamdata nu-i prea iese. Acum, serios, asta e soarta noastra, ca la un barbat nu prea observi "defectele" astea, dar la femei sunt foarte vizibile. Eu tre sa depun efort sa nu ma fac ca un butoi(ma refer la perioada de dupa alaptare - ca in sarcina si cat alaptezi tre sa fie nesimtiti de tot daca iti reproseaza ceva), caci stiu ca sotului nu-i plac grasutele.
Dar sincer nici mie numi place sa fiu grasuta, cred ca in primul rand nu "m-as accepta" cu mai mult de 60 kg.
Dar acum cat esti insarcinata, Mira, sa stii ca sotul tau asta si crede: ca il ai pe bebele vostru in burtic si nu ca esti grasa! Gabriela_s, imi place cum gandesti la capitolul asta.
Virgi, felicitari pentru fetita!
Onana, felicitari pentru voinic!
nana, si sotului ii era frica sa n-o deranjeze pe bebe, mai ales in ultimele luni. Am mai citit ca se intampla la unii vitori tatici.

Sotii vostri vor asista la nastere? Tavi a asistat la nasterea Cameliei, si nu regret. M-a incurajat mult, iar la contractii imi facea masaj care imi atenua durerile.

Mergi la inceput

Mira, medcul mi-a zis ca e OK masajul, doar sa nu doara. Acum, netezeala pe coapse si fund va avea efect zero, pe mine ma doare... dar putin, si nu am vanatai. Eu mai stiu gravidute care fac, dar cred ca totusi mai bine intrebi si medicul tau. A, totusi, mie maseuza nu-mi face cu creme anticelulitice, a zis ca nu e bine. Eu fac cu ulei de bebe. In 5 zile (dupa sarbatori, ca atunci s-a pus 3 cm pe coapse)de masaj + fitness gravi = minus 2 cm pe coapse. Deci eu zic ca e binisor.

Mergi la inceput