BRAVOOOO Bea si Maria11maria! Pufi 2010 (104)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

hai k eu sunt in schimbul 3....va spunem io ca atunci era pregateala pt viitor. acu suge una bucata bb...e cam ora lui de noapte.

multumom cris. m de vestile despre bea si cris....mda nu e usor dupa operatie...nu te doarea ea in sine cat toate celelalte de pe langa...dar la ea va trece mai usor daca are bb langa ea,,,dragerle de ele.

bea...ne termina cu nervii ivan al tau....hai ivaqne...avem si noi o varsta...nu ne mai da emotii..

alexutza... bun aparatul...deja e in lucru...multam de pont. faza dura a fost ca i l-am aratat sotului si noroc ca ieri l=am sunat aiurea k il comandase de pe net...si eu il aveam deja...asc ma faceam cu 2....

mamicile,,,ce faceti cu nasucul infun dat? cum fol acele pompite?

HAI MARIA!!!!!!! NU POT CU O MANA SA COLOREZ...DAR TINEM PUMNII...

hai fetele ziua si fulguletul...care mai urmeaza?

noi va pupam...speram sa adormim repede...

nu merge dc

Mihaela mami de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

haircut
bea iti tin pumnii!! . Sa dea Domnu sa ai o nastere usoara. Las' va vine acusica samburelul.

Intrebasesi la un moment dat daca cu Garmastan trebuie sa ne dam sau nu dupa fiecare alaptare. Nu am folosit Garmastan ci o alta crema cu lanolina. O foloseam doar cand simteam ca am areolele dureroase sau doar daca incepeam sa fac rani. Crema pe care am folosit-o eu, PureLan, nu trebuie spalata inainte sa pape bebe. Oricum ma dadeam cu ea dupa ce papa el asa ca intra in piele bine pana la urmatoarea masa.

Vi4i sunt sigura ca ai sa te descurci cu alaptatul, este doar chestiune de informare. Ai sansa sa dai clasa la grecoaice, iar daca te mai sacaie mult la capitolul asta, scoate si tu limba la ele.

cris.dogarel Felicitari pentru puisor!!!
Chiar m-ai pus un pic pe ganduri cu intrebarea ta ("tu cum ai facut, de obicei: un san la fiecare masa, sau? am inteles ca dupa primele 2-3 saptamani e bine sa ii dai un singur san la fiecare masa, ca sa ajunga la laptele gras, sa il goleasca, etc. eu nu mai tin minte cum am facut la ana, dar daca mai vroia, cred ca ii dadeam si nr.2.")....
mi-a luat nitzel sa imi amintesc cum am facut. Da, am facut cam cum ai zis si tu, ii dadeam un san pana observam eu ca este aproape gol si apoi daca mai voia ii dadeam si din celalalt. La urmatoarea masa insa incepeam cu celalalt ce a fost al doilea la masa anterioara. Nu tii minte mereu care a fost al doilea dar, de obicei, la urmatoarea masa, acesta va fi un pic mai congestionat decat celalalt.

cristies multumim de completari . Perfect de acord cu tine. La inceput il rasfatam pe bebe si il lasam la san mai multicel, oricum fiind asa mici, obosesc mai repede. Eu o mai trageam de nasuc sau o atingeam sub barbita sa se trezeasca. Dar daca dormea ii luam sanul caci in somn il molfaie si poti face rani.

Legat de ce ai zis cu alaptat-ul in zone publice mi-ai scos un zambet laaarg. Asa este. Din nefericire lumea la noi se uita ca la felul paispe cand iti alaptezi copilul in public si parca te intimideaza. In strainatate am observat ca lumea se poarta mai firesc.
Cum bebelusul alaptat exclusiv trebuie sa pape la cerere, este imposibil sa nu te afli in situatia sa ii dai in public . Noi stateam in parc de dimineata pana seara si aveam o bancuta speciala "de alaptat" mai intre tufe asa...iar pentru iesirile in ors sau la restaurant sau in vizita etc...am folosit cu succes wrap-ul sau se poate folosi orice sal sau esarfa.

lorex foarte frumoase pozele tale de pe flickr. Am sa te bag la friends sa va mai urmaresc. Avem si noi pozele tot pe flickr.

blue_flower la mine mameloanele au revenit la dimensiunea initiala. Nu am observat schimbari. Cred ca depinde si de fiecare in parte.

Am o prietena care nu a alaptat uniform spre exemplu de la ambii sani si avea in mod absolut evident un san mai mare si unul mai mic. La unul a avut mastita, etc... Asta m-a cam speriat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Inca nu a nascut Bea! Eu presimt ca e un bebeloi mare asa cum ii prezisem cind i-am vazut burtica in ultimele poze. Ivan chiar ca e o psibil sa fie pe masura Letiziei, sper ca ai luat Bea si niste hainute mai mari cu tine:)FELICITARI CRIS.D!!!!! Incredibil! FELICITARI Nicolcris!Bun venit bebeilor!Am scris si noi aventurile nasterii la nasterea unei stele:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146702&whichpage=19Si dupa ce va linistiti cele care ati nascut., va astept sa va citsc pe indelete relatarea, sa o faceti cit is amintirile calde, ca pe urma se mai duc. E pt sufletul nostru de mame intii de toate, ca paginile de la sub respectiv vreau sa mi le printez sa le pun in caietul ei cu album si memorii.Roco, Floricel, sfinta e apa calduta si pe urma uscat la aer ori si mai bine la aerul calii al feonului. Asta pt orice, ca e rosie la popou, la buricut, noi la sini ori dupa nastere naturala.Coind se pune pampers peste ceva ud mai ales si rosu cu pielea afectata e ca la noi de am purta tampoane plasticate pline cu creme aiuristice cind mai ne ar fi spalate si intii uscate. cu sfircurile la fel, stati mult la aer, nu imedait tampoanele alea peste, dupa alaptare, spalat doar cu apa calda, stat cu sinii dezgloiti undeva unde e cald, ori rapid cu feonul, garmastan ori si mai buna lanolina, si pe uram tamponele si sutien. Chit ca ia timp, operatiunea e sfinta!La popou la bebei la fel. Letizia mea de ex adora deja feonul, il pun la viteza mica sa nu se sperie si sa o agreseze cumva, temp la mihloc cam asa, neaparat de departe si am eu o tehnica ce le-a priit de minune. Pina la jumate cu popou, putzi si buric dezgolit, in sus imbracati. Partea dezgloita acoperita si infasurata cu o paturica cit sa se formeze asa ca un tub si pe acolo bagam feonul de departe ca sa nu le vina aerul in ochisori ori in fata sa-i sperie. Si sa vedeti cum intii stau cu picioarele spre burtica dar pe urma in 5 secunde ii ia o stare de relaxare si-si intind piciorusele afara:). Pielea de e rosie de la kki ca nah de la scaune multe pe zi e normal se mai intimpla mici accidente, curatata intii cu servete umede ori de care aveti spalate intii si imbibate in apa calda, curatata pielea cu grija pe urma stat la caldurica in paturica si aer cald si pe urma o crema cu zinc si pampers. Cu buricul nu pot zice pra multe, toaleta buricului le-a fost facuta de moase ce vin acasa zilnic ori la 2 zile eu avind grija sa-l mentin curat si uscat doar. Oricum nu as pune spirt, ca ma gindesc ca poate doare de se vede rana deschisa!! Cum nu mi-as pune spirt pe sfircuri de ex de s-ar vedea pielea usor roasa. apa claduta si neaparat uscat locul la aer cald si mentinuta zona uscata. Nu o pansa ca sta umezeala si nici nu pune pampersul peste. Unele moase folosesc aici pudra pt a mentine locul uscat ori altele dupa ce locul e uscat sterg de jur imprejur cu un tamponel imbibat in ulei ceva de la Weleda. Care ramine vad in topul preferintelor moaselor.Plinge mititica mea, fugVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Vikinga bun venit acasa ! Multumim pentru ponturi. Le trecem acolo pe listuta.

Astazi am facut si eu ceva cumparaturi pentru bagajul de spital. Legat de tampoanele de tifon si vata...am sa procedez ca la Petra, si anume, nu le voi folosi. Mi-am luat maternity Towels de la Mothercare. Sunt absorbante speciale pentru perioada de dupa nastere dar si inainte daca ti se rupe apa. Sunt incredibil de faine si comode. Sunt sterile, nu contin plastic, sunt din bumbac, lasa pielea sa respire ...ma rog...sunt exact ce trebuie pentru o mamica care tocmai a nascut. Si mi-am mai luat si un set de chilotei pentru maternitate post-birth. Sunt de unica folosinta, la fel, sunt speciali pentru imdediat dupa nastere.
Asa ca nu vreau sa mai practic mersul pinguinului cu somoiogul prin maternitate dupa ce nasc. Acum trei ani, cand am nascut, am pus initial somoiogul fara chiloti pe mine, ca asa am inteles ca trebuie. Cand ne-a vazut insa apoi asistenta de mamici, ne-a spus ca suntem in secolul XX, si ca nu e cazul sa stam fara chiloti pe noi . Asa ca am renuntat complet la somoiog si am folosit aceste absorbante maternale. Le-am folosit doar 2 zile cam asa.

Le recomdand calduros.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

mamicile,,,ce faceti cu nasucul infun dat? cum fol acele pompite?

pompita electrica se foloseste in cazuri absolut necesare si cat se poate de rar.

In general cam orice bagam in nasucul celui mic pentru a-l curata, daca este bagat prea des, determina mucoasa celui mic sa produce din ce in ce mai multi muci si treci treptat, treptat, la heavy stuff pana nu mai stii ce sa mai faci sa scapi de muci. Nasul se curata singur, asa ne-a spus o.r.l.-sta noastra. Pe Petra, daca voiam sa o ajut sa mai decongestionez nasucul, mergeam cu ea la baie si faceam operatiunea asa zisa : mulsul nasului . O tineam cu fata in jos, umezeam mana si masam nasucul de la radacina spre varf, apoi iar umezeam mana si tot asa de multe ori pana curgeau toti mucisorii. Nu am folosit niciodata pompita si nici aspiratorul de nas. betisoarele foarte rar.

Acuma...te orientezi si tu in functie de cazul vostru, dar daca nu e cava foarte grav, mai bine incearca metode mai putin intruzive.

Sora mea s-a chinuit foarte mult cu nasul celui mic...toata ziua avea treaba in el si uite asa mereu mi s-a plans de muci cu toate ca avea toate gadget-urile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Neata fetele,

HAI MARIA11MARIA, NASTERE USOARA!!!

HAI BEA!!!! CURAJ, MAI E PUTIN!!!

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de Natalia Maria 20.02.2008 si 38w Tudor

prietene DC .

Mergi la inceput

Vikingati-am citit intamplarile mamica curajoasa si multumim pentru sfaturile tale

Amiss multumim ca ne impartasesti din experientele tale

Decenuela in nasuc la bb acum cand ste fff micut nu se pune decat ser fiziologic. Batista bb sau pompite electrice se folosesc mai tarziu sau cel putin asa mi-a zis mie dr si are dreptate Amiss ca din ce o folosesti se produc parca mai multi mucisori dar din pacate la noi cam asta este metoda de scapat de ei.

Tana ce dragut baietelul tau ca are grija de surioara lui

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de Natalia Maria 20.02.2008 si 38w Tudor

prietene DC .

Mergi la inceput

HEIIII TREZIREA, AM GRESIT LOCATIA? TOATA LUMEA DOARME?
Haideti la cafeluta

prietene DC .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

neata nu scapati de mine nici cand nasc

multumim muuult de mesaje, incurajari

am pus trei pozici cu bruneta mea focoasa. la semnatura, deocamdata.

mai intru azi, cand ma "misc mai natural"

HAI, BEA, DA UN SEMN!
HAI, MARIA11MARIA!

Cris, 38 cu Ema si Ana(2003)
poze
AMR 5 ziulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

CAFELTZA??????????,.....MMMM lucruri sfinte...

era singura chestie cu care ieseseam si io normal afara....acu,,,pas si cu...si cu...

ms fetele pt sfaturi cu nasucul. n-am pompitza electrica ci una normala care nu pre stiu cum functzioneste,,,,
nu-s nici eu adepta sa chinui bb cu toate chesttiile dar na, vroiam sa respire ok...dar un sfat de ici, unul de colo..invatam...

vikinga...cavde obicei...o placere sa te citesc,,,

fetele taratele la ce se folosesc la baie? pt a indeparta pielea aceea?

noi bagam tura de titi....de micul dejun..

vesti noi ceva?

bea..ce faci draga noastra? sper sa fifi ok amandoi..

Mihaela mami de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Mergi la inceput