Copilasi de Iulie - August 2004 (36)
Raspunsuri - Pagina 15
leeloo2004 spune:
Tocmai am fost si eu si mi-am facut programare la dentist pentru joi...sa-mi rezolv ultima carie, dupa care trebuie sa trec la cele doua extractii (pt maselele de minte) pe care le-am evitat cit am putut de mult...asta-i pt Daria, sa vada ca are o "colega de suferinta"...
Kim - bine ca macar au reinceput lucrarile la casa! Ce au de facut acum?
Roxana - frumoase pozele cu Eva - si LA MULTI ANI in avans ca eu sigur uit pina simbata...Ii rupeti turta?
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
ana_a spune:
fetelor, sunteti niste dragute!Multumesc de raspunsuri!
Stefan merge la gradinita cu program waldorf, insa numai de anul acesta(din septembrie), pana acum a fost la o gradinita traditionala.L-am mutat pentru ca nu am fost prea multumiti de felul in care se comportau educatoarele.
Aici sa adaptat foarte bine.
Ce am vrut sa va spun este ca la waldorf nu invata litere/cifre. Nu invata sa scrie de loc. Insa au alte metode de a pregati copilul pentru scoala.Nu prea stiu exact despre ce este vorba...inca nu am povestit cu doamnele educatoare, sa le spun sa-l treaca si pe Stefan la "grupa de scoala" Sunt 3 copilasi care la toaman vor merge la scoala, cu el ar fi 4 din toata clasa de 20 copii. Aici sunt de toate varstele de la 3 la 7 ani.O sa tin cont si de ceea ce imi va recomanda educatoarele.
Eu ma gandesc insa ca Stefan stie foarte multe lucruri, pur si simplu sa-l mai tin inca un an acasa...il plictisesc. Imi cere singur sa invete literele si cifrele iar in joaca face singur adunari si scaderi. Cu rabdarea nu sta nici el foarte bine...insa chiar nu-mi fac probleme oi fi eu defecta....ma gandesc ca se va adapta din mers...
La step-by-step unde o sa mearga va fi cumva o continuitate a gradinitei, cel putin pana in clasa a 4-a mai lejer.
Adevarul este ca nu am absolut nici o pretentie de la el...probabil asta ma face asa de increzatoare
Ramane sa stau de vorba si cu el, sa-i spun ceea ce vreau eu, si sa vedem ce vrea si el.
Imi pare foarte rau, ca asta toamna, in septembrie isi dorea foarte mult sa mearga la scoala anul acesta...si eu l-am conditionat de varsta, i-am spus clar ca la 7 ani va merge la scoala, desi verisorul sau, Victor are 6 ani si un pic si este la scoala...Abia acum mi-am dat seama ca la vremea respectiva trebuia sa-mi vad de treaba, si sa las loc si pentru posibilitatea de a merge, daca vrea, mai repede la scoala....
Scuzati mesajul kilometric...
kim, si Stefan a plans la gradinita, pana l-am mutat de acolo, unde, brusc a iesit soarele...acum merge cu placere, chiar si in we imi spune ca ii este dor de colegi....
Nu stiu exact situatia voastra, stiu ca ati fost in america si vad ca acum sunteti in tara, imi pare rau ca se adapteaza atat de greu.
proud mummy
kim222 spune:
Ana, daca tu simti ca Stefan este pregatit..inscrie-l si daca nu este ok il poti retrage..cunosc cazuri!..si Luca este la o gradi tip step-by -step...
Gabi la casa mai este de turnat betonul in stilpii de la etaj (de aceea imi trebuie 3 zile cu temp peste +5 grade), niste grinzi si acoperisul din lemn, scara interioare..nimicuri..Am facut azi si gard de plasa si fier ..pina la cel defintiv..
edit ..ieri socrela ne-a dat bani si ne-a trimis la film:)..sa vedem Avatarul,pe Luca l-am pacalit ca mergem la job..si ce credeti? nu mai erau bilete decit in primul rind..asa ca pas...cred ca au fost blestemele lui Luca!
szivarvany spune:
Ana, de exemplu Giulia a spus clar ca ea vrea sa mearga si-n grupa pregatitoare - asta cand a vazut ca sunt 2 colegi care nu vor mai veni la gradi. Din start a picat la noi mersul la scoala si eu m-am bucurat. Am cautat deja o invatatoare blanda si intelegatoare, cu multa rabdare
Leeloo, ioi, pumnii stransi sa treci cu bine peste belelele dentare
Kim, rad cu lacrimi de presupunerea ta
Dar recunosc ca Giulia are cateodata mutra aia de ma`njura
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kim222 edit ..ieri socrela ne-a dat bani si ne-a trimis la film:)..sa vedem Avatarul,pe Luca l-am pacalit ca mergem la job..si ce credeti? nu mai erau bilete decit in primul rind..asa ca pas...cred ca au fost blestemele lui Luca! |
nu, nu, a fost gandul meu ca vroiam sa mergem impreuna
deci.. mergem?
Gabi.. turta? asa se face? credeam ca doar ii ia din mot. trebuie sa ma documentez
g_ioana spune:
Neatza,vorbaretzelor
Si la noi hotararea definitiva si irevocabilaeste ca la 7 ani si-un pic sa mergem la scoala...din mai multe motive:inca nu suntem pregatite sa respectam ora fixa de incepere a programului(cateodata ajungem si la 9 la gradi),nu-s de acord cu noul sistem de invatamant,le cer prea mult cupiilor in clasele 1-4...asa ca prefer sa o mai las sa copilareasca inca un an...
Simo are dreptate,exista o programa pe zile si saptamani cu activitati chiar de la cresa....(mie educatoarea cand ma vede se simte datoare sa-mi zica ce fac si ce vor face...de parca io as avea habar de programul lor)....pe ai nostrii litere nu i-a pus sa scrie,in schimb,liniute la greu,adunari si scaderi cu 2 unitati...si propozitii cu punct si semnul intrebarii..dar toate sunt sub forma de jocuri...(le da un fel de dictare, in loc de propozitie ei trag o linie si la sfarsit trebuie sa puna punct si semnul intrebarii dupa caz...urmeaza sa traga liniute,cate cuvinte are propozitia ...si apoi cate silabe are cuvantul)
Am auzit multi parinti plangandu-se ca in clasa I o problema ar fi ca nu tin minte ce teme primesc pentru acasa...asa ca doamna a inceput sa-i educe pe cupii de acum,le zice de exemplu, ca maine toti copii sa aiba un fruct la gustarica...cine are primeste bulina rosie...sau sa decupeze ceva sa aduca la gradi...sa aduca servetzele umede..cine nu uita primeste bulina(le zice numai lor fara sa auzim noi)
Vivia tare faza cu cinematograful
Daria mi-a placut tare mult de Giulik patinatoarea
sunt in zona,revin
edit ca am pus si io niste poze adunate:
http://s237.photobucket.com/albums/ff27/gorodica/ianuarie%202010/
leeloo2004 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui roxanaz
nu, nu, a fost gandul meu ca vroiam sa mergem impreuna deci.. mergem? Gabi.. turta? asa se face? credeam ca doar ii ia din mot. trebuie sa ma documentez |
Pai la fete se rupe turta (bine, eu am rupt-o si la baieti...). Nasa comanda o turta din aia din aluat de cozonac (ca la mirese) - si se rupe in 4 deasupra capului fetei si i se taie putin din par. Inainte de asta trebuie s-o pui sa aleaga obiectele din tava...cam asta e obiceiul - la fete se rupe turta, la baieti se taie motul...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
roberta04 spune:
Matei merge la scoala la 7 ani... Educatoarea lui imi povestea ca a suplinit pe cineva la clasa I si ca este foarte grea materia pentru ei, ca adorm unii cu capul pe banca si ca ne sfatuieste pe toti sa ii dam la scoala la 7 ani.
Olivia, bafta cu casa! Noi am pierdut 2000 de Euro prin scaderea cursului valutar . Avem Euro in banca si ne uitam fix unul la celalalt, ce sa facem, ii schimbam acum in lei, asteptam? Tara e in saracie si euro scade...mmm...
alice2004 spune:
Seara buna, copii dragi !
Acusi venii si io de la birou, am fo la firma azi, ca m-au sunat ca au actele gata pe decembrie, heheh, traiasca criza ! Olivia, sa stii ca nici eu nu am luat banii pe decembrie, ma asteptam sa gasesc fluturashul pe masa, dar oha ! Nasol moment ...
Ma duc sa citesc din urma cum trebe, ca m-am grabit sa scriu mesajul acesta si revin !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
alice2004 spune:
Ana, bine ai venit printre noi ! Pupici pentru Stefan , sa creasca mare si sanatos ! Ca intrebai de scoala, eu pe Andrei o sa il dau de la 7 ani, din simplul motiv ca programa scolara pentru cei mici este mult prea grea, din punctul meu de vedere, si aiurea conceputa ! Fratele meu mijlociu are o fetita de noua ani si vad la ea manuale si ce teme le da profesoara ... si mi se face parul maciuca ! Plus ca mai am doua nepoate de aceeasi virsta - sint la Tirgoviste - si din ce imi povestesc, mai ca imi vine sa ma apuc de home schooling Asa ca am sa il mai las pe Andreiushu sa copilareasca, vorba Dariei !!
Mey, va ramasesem datoare cu impresii de la expomariaj ... well, am plecat de acasa pe la orele 14.30, programul era pina la 20, asa ca am zis ca avem timp destul de bananait pe acolo, dar sarpraizzz !! La intrare era o coadaaaaaa, mama-mama, trebuia sa fac poze, sa vedeti cum arata ! Am stat o ora si mai bine doar sa intram in palatul parlamentului, si asta pentru ca erau puse doar doua chestii dalea ca la aeroport, nu stiu cum se denumesc, prin care treci si piuie daca ai metale la tine ! Si la cit popor venise la expo, cum dreq sa faca fata doar doua aparate ?? Am spus eu mereu ca romanii sint varza cind vine vorba de aranjat expozitii si evenimente de acest gen !
Sou, pina la urma am intrat, noroc ca ma imbracasem cit de cit, ca afara se lasase un friig (in avanpremiera zapezii din saptamina aceasta) ... inauntru, lume multa, agitatie, unde erau rochiile mai ieftine sau la reduceri era mare coada la proba si la cabine ... sincer, dar foarte sincer nu am gasit mai nimic care sa ma tenteze, sa zic, "asta este, nene!". Singura pe care mi-au picat ochii din start este rochia pe care o sa o vedeti prima din fotografiile anexate, exceptie facind cureaua care zici ca era de la o cutie de carton de bomboane sau asa ceva !! Ne-am plimbat pe la toate standurile, am si probat citeva, o sa le vedeti in poze, m-am ales cu un brat de materiale publicitare, dar cam atit. Sincer, nu mi-a placut mai nici una ... ultima rochie din fotografii, cea de pe manechin, arata destul de bine, am prins pina la urma o fatutza daia de la firma respectiva si i-am cerut sa mi-o dea sa o probez, probabil a tras concluzia ca nu o sa o cumpar si mi-a replicat (dupa ce imi dadusem toate jos de pe mine) ca e prea mare de mine si o imbrac degeaba !! Mi-a venit brusc sa ii raspund ceva care nu se afla in dictionar, dar am zis what the heck si am lasat-o moarta ... si mai erau si olteni d-ai mei, o firma din craiova !
Sotului meu nu i-a placut nici una din cele probate, spre dezamagirea cred a cumnatei mele, ca ea a ales modelele !!
In consecinta, am plecat si spre mariott, ca mai era si acolo o bicatica de expozitie, doar puteai sa le privesti, nu sa si probezi ... dar acolo si mai mare dezamagirea, nu ca nu erau frumoase, dar nu erau pentru mine ! ... Asa ca mai caut ! Poate gasesc ceva care sa ma faca sa spun "asta este !!"...
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete