Vacanta in aprilie in Grecia?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Pentru parintii tai poate ar fi potrivit un circuit cu autocarul in care sa viziteze Meteora, Delfi, Micene, Epidaur, si bineinteles Salonic si Atena. Eu am fost intr-o astfel de excursie in liceu, a fost foarte frumos iar distantele nefiind foarte mari (in afara de prima si ultima zi) nu e foarte obositor. A durat o saptamana.

O varianta mai independenta ar fi zbor pana la Atena si de acolo inchiriat o masina si vizitat (majoritatea obiectivelor istorice sunt in Pelopones).
Sau cumparat de acolo un tur cu autocar, asta daca ai tai se descurca in vreo limba de circulatie internationala in care ar fi, eventual, turul.

Sau, tot independent, plecat cu masina proprie din Romania si facut un circuit, dar asta inseamna sa fie dispusi la asta, depinde de ei.

In circuitul facut de mine in '95 am stat prima si ultima noapte la Salonic, 4 nopti la Atena si 1 la Kalambaka, langa Meteora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

oau fete... multam fain.. Doamne, cate sunt de citit
ma apuc acum

si cred ca si o luna daca stai nu apuci sa vezi ce e pe acolo...

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmon spune:

Buna Ardeiash,

Ar fi bine sa tii cont ca fix de Paste (vineri seara pana luni) manastirile de la Meteora nu primesc vizitatori, deci nu cumva sa planifici o vizita la Meteore chiar atunci. Cred ca poti verifica asta si pe site-ul lor.

In plus momentan drumul pe valea Tembi, care face legatura intre Autostrada Salonic-Karerini si Larissa - Atena e blocat (s-a surpat muntele), deci autostrada Salonic-Atena e nefunctionala momentan, dar la toll-urile de pe autostrada in Katerini se dau harti cu rute ocolitoare. Dar daca ai tai nu-s obisnuiti sa conduca prin munti/etc, poate e mai bine o excursie organizata (cu autocarul) decat masina inchiriata, mai ales pe traseul asta.

Mergi la inceput

Carmon: multam fain de info,, foarte pretioase, cred ca asta ma face sa nu mai le cumpar bilete, deja .
saru-mana

Mergi la inceput

aa.. sa nu uit.. insa se poate vizita vreo manastire de pAste? ca de fapt de-asta si am ales Grecia de paste... ai mei sunt mari credinciosi
multam fain in avans pt raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmon spune:

Ardeiash, n-o lua chiar asa de tragic! :). M-am referit la faptul ca Meteora e inchisa de Paste vizitatorilor pe cont propriu (am locuit 7 ani in Grecia si am avut prin 2006 o astfel de tentativa), dar primesc turisti in excursiile organizate din tarole ortodoxe (Romania si Bulgaria adica). Insa intereseaza-te la agentii daca au program la Meteore chiar de Paste (cu petrecerea noptii de inviere acolo, slujba, uneori chiar si masa pascala de dupa, pentru ca exista si cateva excursii care ofera asta). Insa multe agentii ofera vizita la Meteore ori inainte ori dupa Paste.
Dar pe cont propriu n-or sa poata participa la slujba de Paste la nicio manastire de la Meteora (nu primesc decat ortodoxi de Paste, sa nu fie nevoiti sa le explice ceremonia inloc sa participe efectiv la ea, si e mai greu de verificat).

Oricum de Paste e frumos in orice oras: vineri seara se scoate icoana mare a Maicii Domnului cu alai de preoti si toti locuitorii se plimba dupa ea prin oras, lumanari, etc, dar intr-un oras obisnuit in noaptea de Inviere dupa ce se ia lumina se cam termina farmecul.

Si e posibil sa repare autostrada intre timp, tinand cont ca-i singura care face legatura (rapid) intre Nord si Sud, dar pe de o parte grecii sunt cam ca noi...balcanici.. si Pastele e devreme, deci.. :)

Incearca o excursie organizata, dar care prevede sarbatoarea Invierii fix la Meteore. Pe cont propriu acolo nu se poate, iar de alte manastiri sincer nu stiu...

Bafta!

Mergi la inceput

multumesc mult... mai astpt si alte sugestii .. in to t cazul multam fain

Mergi la inceput