Cum croiesc fata de perna?

Cum croiesc fata de perna? | Autor: TOMALAVINIA

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am nevoie de ajutor in croirea unei fete de perna.
De ex ptr dimensiunea 50/70 cm, cum se calculeaza di cum voi coase la masina acesta fata de perna?
Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

cum anume vrei sa faci fata de perna ? modelul clasic (cu nasturi si margine/tiv de jur imprejur) sau cel modern (fara nasturi, fara margine) ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Corina, mi-as dori cu nasturi, si cu margine, de vreo 2 degete, arata mai bine, chiar am vazul in selgros.
Acum, lenjeria mea de pat e cu nasturi, dar fara margine.
Ma poti ajuta?
Stiu ca nu e greu, dar nu vreau sa-mi stric materialul, pana invat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui TOMALAVINIA

Corina, mi-as dori cu nasturi, si cu margine, de vreo 2 degete, arata mai bine, chiar am vazul in selgros.

cu nasturi pe mijloc in spatele pernei sau lateral?

daca e aia traditionala cu nasturii in spate, atunci masori cat inseamna 2 degete - probabil vreo 3 centimetri, nu e cam ingusta marginea? eu as lasa vreo 5-6 cm, ca daca e prea ingusta se desface la spalaturi dese.

impaturesti materialul intr-un dreptungi de lungimea dorita, plus adaugi la lungime urmatoarele: de doua ori latimea bordurii si de doua ori latimea tivului unde vei avea butonierele, plus 1 cm pentru cusatura. daca bordura are 5 cm, iar tivul 3, deci lungimea materialului tau va fi 70+10+6+1=87cm inmultit cu 2 =174cm.

latimea va fi 50+10+1=61cm

incepi sa cosi prima oara la capetele de latime: faci un tiv de 3 cm la distanta de 0.5 cm de margine, in ambele capete. le potrivesti unul peste altul (tivurile astea), sa se potriveasca perfect, cu niste ace de gamalie. apoi intinzi fata de perna in asa fel incat acolo unde se suprapun marginile pe latime sa fie mijlocul pernei de la spate. cosi marginea exterioara pe lungime, la distanta de 0.5cm, apoi masori de la cusatura aia 5 cm marginea, spre interior, si mai cosi o data. la final tai butonierele la distante calculate dinspre centru spre margine, le festonezi si cosi nasturii.

spor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:

Acum, lenjeria mea de pat e cu nasturi, dar fara margine.
Ma poti ajuta?
Stiu ca nu e greu, dar nu vreau sa-mi stric materialul, pana invat.

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

Conchita ti-a explicat foarte bine.
Ca sa-ti faci "mana" cum s-ar zice, incearca sa faci o fata de perna dintr-un cearceaf vechi sau din cel mai ieftin material pe care il gasesti.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Multumesc mult, Corina si Conchita.

Se vede ca nu am experienta, nu m-am exprimat bine...:)referitor la nasturi
Nasturii sunt pe lateral(pe lungimea pernei) a i o pot folosi pe ambele parti.
Bine ca v-ati dat voi seama!

ptr raspuns, ma apuc de lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Multumesc mult, Corina si Conchita.

Se vede ca nu am experienta, nu m-am exprimat bine...:)referitor la nasturi
Nasturii sunt pe lateral(pe lungimea pernei) a i o pot folosi pe ambele parti.
Bine ca v-ati dat voi seama!

ptr raspuns, ma apuc de lucru.

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

Lavinia, esti sigura ca nasturii sunt pe lungime si nu intr-o parte, pe latime? mi se pare mai simplu de facut si folosit sa fie pe latime. in cazul asta, este super super simplu. decizi cat de mare vrei sa fie marginea care contine nasturii si butonierele, sa zicem 5 cm. deci ai 70cm plus 10 cm plus 1 cm cusatura egal 81 cm, inmultesti cu 2, deci 162cm taietura materialului pe lung.

daca nu faci margini pe lungime, ci e o croiala simpla, atunci adaugi 1 cm la dimensiunea de 50 cm si tai 51 cm. daca nu ai mai facut fete de perne, eu as zice sa tai mai mult, sa cosi dupa calcule unde trebuie si sa tai excesul la sfarsit. in loc sa tai prea putin si sa nu-ti ajunga. spor.

Mergi la inceput

Daa, conchita, sunt sigura.
M-am mai uitat o data, perna are 2 lungimi, si pe una dintre lungimi sunt nasturii.Sincer , in Ardeal e asa moda.Matusa mea din Buzau, are nasturii pe spatele pernei, la jumatatea distantei.
Asa sunt toate fetele mele de perna. Fata de plapuma, la fel.
Atunci merg pe ultima varianta.
Mi se parea mie ca nu ies socotelile :)

Mergi la inceput