col uterin ingust si rigid

col uterin ingust si rigid | Autor: vreaucopil

Link direct la acest mesaj

buna ziua,
am si eu cateva intrebari
Cum se poate inmuia un col uterin rigid. Doctorita zice ca asa e el de la natura si nu de la o stenoza de col uterin ceva. Desi sotia a suferit de anexita pt mult timp si a ajuns la spital cu duri de ovare etc pe care spitalul le-a tratat cu diferite antibiotice si durerea a disparut. Noi am anuns la aceasta doctoritza dupa ce s-a vindecat de anexita asta si ce mai avea.
A facut testul papa nocolau si a iesit ca are doar o vaginoza.

Intrebarile care se nasc acum sunt urmatoarele:

Este posibil ca sa fi fost o stenoza de col uterin si dupa vindecare sa fi ramas tesut in exces si doctoritza actuala sa fi interpretatat asta ca fiind de la natura cu toate ca i-am spus de problema cu anexita etc (nici nu stiu daca ar putea avea legatura anexita cu stenoza da ma rog intreb ca de...)
Daca acest tesut este rigid sau de la natura sau cum o fi el exista vreo metoda chirurgicala de a largii intrarea in colul uterin sau tratament ceva (fara sa afecteze si capacitatea de a ramane insarcinata)?

Sau exista vreun tratament care sa inmoaie colul uterin pentru ca sa se poata patrunde usor si in acelasi timp sa se poata face o fertilizare in vitro ? (stiu ca exista medicamente care inmoaie dar in acelasi timp sunt si intrerupatoare de sarcina).

Va multumesc mult pentru ajutor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Te rog sa nu mai deschizi subiecte cu aceeasi tema.

Mergi la inceput