Ce gatim azi (68)
Raspunsuri - Pagina 6
galliciana spune:
ieri-
ciorba de varza cu smantana
mazare cu pulpe de pui
ghiveci cu carnaciori prajiti
salata verde
clatite cu gem
clatite americane cu gem de afine
astept inca o minune in viata mea!!!
alessia2005 spune:
Nushulica...iammiiii..vreau si eu...venim si noi rapid la masa...
Mami de doua printese:
ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008)
osna spune:
fetelor bine v-am regasit dupa luuungaaaaaaa mea vacanta in romania.
-tocanita din limba de vita cu bacon si vin
-waffeln cu iaurt
week-end minunat!!!
mamica fluturasului Matei
valentinag spune:
Osna,cum fuse in Romania?
Azi:
mamaliga cu branza si smantana
pui pe sticla,cartofi copti cu sos de iaurt cu usturoi
"La vita e bella" 


www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
bobocel_07 spune:
carne de porc fripta cu cartofi prajiti si cu salata de castraveciori
clatite cu fineti
alexia_07
hristina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anaemi bubu si fetele care mai faceti clatite din alea groase, spuneti-mi si mie cum le coaceti (cum tineti focul si alte secrete) ca eu am facut incercat de cateva ori dar nu mi-au iesit niciodata ... ramaneau la mijloc, in interior crude, zemoase, scarboase |
Aceeasi problema o intampin si eu...si desi am urmat reteta postata de fete...tot am senzatia ca nu mi se coc in interior, de zemoase, nu-s zemoase; parca se coc doar la suprafata...plus ca nici tigaia nu ma ajuta cred, ca am distrus teflonata si zepteroasa parca nu vrea nici taiata sa coaca in ea....
Alte tertipuri pentru reusita? Mi-e ciuda ca tot distrug ingredientele si mai afum si bucataria...
galliciana spune:
se prajesc,intr-adevar mai multisor pe margini,
dar depinde mult de tigaie!!!
erau cele de tabla,si se inegreau teribil de mult,
mai tineti minte?? eu din aceea folosesc!
fac aluatul din ochi
,si il las sa zaca,
cam 1/2 ora,poate si mai mult,depinde ce mai am de facut.
focul la prima,2 clatita putin mai maricel, ulei putin mai multisor,apoi foc mic, nu chiar minim.
si nu se afuma bucataria,sincer.
le desprind usor pe margini,apoi le intorc cu cutit mare
cu lama lata.
cum le faci,hristina,de nu ies?
astept inca o minune in viata mea!!!
gratiana77 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui hristina
Aceeasi problema o intampin si eu...si desi am urmat reteta postata de fete...tot am senzatia ca nu mi se coc in interior, de zemoase, nu-s zemoase; parca se coc doar la suprafata...plus ca nici tigaia nu ma ajuta cred, ca am distrus teflonata si zepteroasa parca nu vrea nici taiata sa coaca in ea.... Alte tertipuri pentru reusita? Mi-e ciuda ca tot distrug ingredientele si mai afum si bucataria... ![]() |
Trebuie sa lasati focul foarte incet. Altfel se ard si in interior nu se coc. Eu le-am nimerit de fiecare data si au iesit f pufoase.
38+
(Amaris-Stefania)AMR maxim 2 saptamani!
poze
gratiana77 spune:
Incercati reteta asta de pancakes. Nu va trebuie ulei in tigaie si nu se face pic de fum sau miros urat.
Ingrediente:
-450g faina
-2 pliculete praf de copt
-Un praf mic de sare
-3 oua
-6 linguri cu varf zahar tos
-450ml lapte
-3 lingurite margarina sau unt
Mod de preparare:
Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 14 pancakes. Intr-un castron mai mare, punem laptele, adaugam zaharul tos, ouale, un praf de sare, margarina si mixam totul cu mixerul pana la omogenizare.
Intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si adaugam acest amestec peste compozitia preparata mai inainte. Mixam din nou, pentru a obtine o compozitie cat mai fina si fara cocoloase.
Dupa ce am pregatit compozitia, incepem sa coacem clatitele. Luam o tigaie, preferabil de Teflon, o punem la incins, pe foc fara pic de ulei in ea, si luam din compozitia de clatite cate un polonic aproape plin si turnam in mijlocul tigaii. Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii atat cat trebuie, fara sa miscam noi tigaia ca la clatitele clasice.
Lasam clatita la prajit pe o parte pana ce se rumeneste, eu am remarcat ca in momentul in care ar trebui intoarsa pe cealalta parte incep sa apara la suprafata bulbuci. Atentie, se prajesc foarte repede, sa nu le ardeti, iar focul trebuie sa fie incet.
38+
(Amaris-Stefania)
AMR maxim 2 saptamani!
poze

de 