Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (75)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Am scris un mesaj maaaare si s-a dus .
Incerc sa mai scriu, desi nu ma mai trage inima sa scriu acelasi lucru.

Spuneam Castelanei, merci de intrebare, mami e bine cu mana acum, dar ai dreptate asa se simtea, ba chiar isi punea o manusa pentru a face multe chestii de care nu trebuia sa se atinga (apa, grasime, etc). Cat despre atmosfera, e feerica. Eu raman la parerea mea ca sarbatorile, Craciunul in special nu e niciunde ca la tara.
Cat despre cumparaturi, s-a facut, mergem. Am programat si eu o iesire luni sau marti in Spania, de fapt un orasel spaniol aici in Maroc, unde se gasesc chestii mai interesante si la preturi rezonabile. Sper sa vin cu carucior cu toate accesoriile, hainute, lenjerii, ceva puericultura.
Am cumparat un sapun marseille care merge si la mana si la masina si cu care o sa spal primele luni si o sa ma apuc sa spal putinele lucruri pe care le-am luat.
Apoi, voi incerca sa incropesc bagajul pentru spital, ma rog, vreau multe.

Am si stabilit ca voi naste cu actualul dr., deci la Rabat, un oras la 100km de oraselul meu, de aceea am stabilit sa fie o vineri, adica 12 februarie.
Freedelia se pare ca suntem primele cu o data deja stabilita, desi la mine nu e batuta in cuie, abia pe 9 februarie o sa stiu exact. Oricum Doamne ajuta sa fie bine pana atunci.
Cam asa zicea dr. meu. Nu stiu ce voia sa zica cu faptul ca depinde de mine sa stea bebelina pana atunci . Adica eu nu am fost cuminte pana acum si acu trebuie sa fiu???????

Greenfrog imi pare rau ca esti asa de speriata, e normal sa fii de altfel, dar eu zic sa ceri si alta parere si abia apoi sa vezi ce se paote face. Succes, Doamne ajuta .
Gata, inchei, mai merg sa mai citesc si poate mai revin. Sper ca de data asta sa mearga

Carmen mami de Mihai 24.8.99 si 34+ Sofia Maria

http://community.webshots.com/user/kosscar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happyjoy spune:

Dragele mele, intru si eu la raport.

Am fost la eco si concluziile sunt:
1. si cel mai important - printesa e bine, vioaie, are 1300 gr si deja e in pozitie de liliac

2. au aparut mai multe lacuri placentare, dar atata timp cat printesa creste si e totul ok, nu ne facem griji

3. colul s-a scurtat si a ajuns la 2.7 cm

Acum vin si eu cu intrebari pentru mamicile cu experienta:

1. Dr. mi-a dat sa iau Aspenter, dar care vad pe prospect ca e contraindicat in sarcina in trim 3. Voi ce stiti, e ok? Parca mai erau mamici care luau... pls help

2. Cand e cazul sa ma panichez cu lungimea colului - la ce lungime deja e prea scurt si trebuie repaos total? Nu de alta dar am contractii si niste senzatii ciudate (am cateodata impresia ca o sa scap copilul) dar mai am si niste treburi de rezolvat, care presupun drumuri, plus ca nu am inca nimic pregatit nici pentru bebe nici pentru maternitate...

3. A facut cineva vaccin anigripal ah1n1? docrorul meu zice ca daca vreau sa-mi fac, sa-mi fac ca nu e nici o problema, dar eu am mari semne de intrebare...

Am avut ceva crize de sciatica (ultima m-a tinut vre-o 4 zile) eu ziceam ca deh, sunt normale dar doctorul mi-a zis ca s-ar putea sa nastem prin cezariana ca nu crede ca pot sta cu picioarele in tavan pe durata travaliului, fara consecinte mai putin placute...
Ideea e ca vad ca inclina spre cezariana, asa subtil... si nu stiu la ce sa ma astept, asa ca daca puteti impartasi experiente, v-as fi recunoscatoare (poate si ceva trucuri sau lucruri bine de stiut inainte)

A! Era sa uit! La eco s-a folosit f. putin si sonda pt. masurarea colului, dar doar sprijinita ca sa zic asa de ^intrare^ si cu toate astea - din lipsa de activitate - m-a durut destul de mult... asa ca ma gandesc daca asta a durut, atunci cum poate iesi un copil pe acolo?!?

Cam atat cu dilemele si problemele mele

Si ca sa mai destind atmosfera va impartasesc cateva bancuri:

se duce o baba la farmacie.baba: aveti acid acetilsalicilc ?farmacistul: aspirina, nu ?baba: asa maica ca nu mai stiam cum i zice

Un tip plin de datorii si cu o fatza desfigurata de oboseala ii spune unui coleg dimineata la o cafea:
-Azi noapte am dormit ca un bebelus. M-am trezit din doua in doua ore si am plans!

-Un scotian aduce acasa un cos cu capsuni. Ia una din ele si o da fiului sau zicandu-i: - Ia fiule! Restul au acelasi gust!

Un barbat ajunge acasa dupa o zi lunga de lucru. Asezandu-se in fotoliul obisnuit, ii spune nevestii: - Repede, adu-mi o bere pana nu incepe. Sotia, nedumerita, ii aduce berea. Tipul da berea pe gat si spune: - Repede, mai adu-mi una, trebuie sa inceapa. Sotiei nu prea ii convine, dar, cum parea ceva important, se conformeaza. Tipul o da si pe aceasta pe gat, si o cere pe a treia. -Repede, inca una, o sa inceapa in orice moment! Sotia se infurie si spune : - Gata, pana aici, neismtitule! Vii acasa, nu dai nici buna ziua, iti pui curu in fotoliu si ma tratezi ca pe un sclav sa-ti aduc bere la botu' calului. Nu realizezi ca zilnic spal, calc si gatesc pentru tine? Sotul, oftand: - La naiba, a inceput!

Va puuuup pe toate si poate intru mai des, acum ca trebuie sa stau in pat si mai mult decat inainte...

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dayanara
rebiana, denisa, dar ati platit deja, sau dupa ce vi le trimit?

roxana 29 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Plata e in sistem ramburs! Nu as risca sa platesc anticipat pe internet.. n-am incredere!
Andira eu reusesc sa beau 2 l pe zi. De cand am avut infectia aceea urinara (pe la 15 saptamani) am inceput sa beau multe lichide.
Briza stiu ca e tare amuzanta pozitia pt cineva care surprinde momentul dar daca da randament e ok. Motivatii pentru ceilalti gasesc eu: cautam ceva pe sub masa, canapea etc; ma joc cu fii-miu... Sper sa nu ajung la apelez la ea dar cine stie!!

Mami de Luca again ~ Eva-Ioana

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

dragelor, cand puteti, imi trimiteti, va rog, noile parole?

ar trebui sa ma apuc si eu de citit lucruri serioase de bebei

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna seara!

Azi am intrat pe fuga, acum sper sa reusesc sa raspund (aproape) la fiecare in parte:

Roxana tu vrei sa comanzi si al treilea carut?
Carmen ce putin m ai..1 luna? Cand a trecut timpul..?
Sa ai o nastere usoara, bebelina sanatoasa si tu sa te refaci cat m repede dupa nastere.
Anca eu cred ca am pus 6-7 kg pana acum (am slabit 2,5 in primele luni, dar le-am pus la loc).
Cristina am intrat pe site-ul trimis, ref dezvatului de tigare, dar dupa aceia am vazut ca ai sters pozele.
nemary aseara am avut si eu carcei (in timpul somnului, cand m-am intors de pe o parte pe alta) , dar nu mi-a dat nimic inca dr sa i-au (inca nu i-am zis de carcei).
andira nu reusesc sa beau 2 l de apa/zi, abia beau 1 l..
happyjoy ai citit riscurile vaccinurile ah1n1, daca il faci?
Super bancurile.
Rebiana bine-ai revenit!

Azi noapte (2:30), m-am trezit cu o durere de burta, nu stiam de ce ma doare, am luat o pastila de no-spa, ca aveam si crampe/ma intepa in burta, si cand colo ma deanjasem la burta . Mi-am facut un ceai de menta si mi-a trecut, pana acum eram constipata si acum..
Bine ca mi-am revenit..ma speriasem ca am contractii si ca voi naste (am o prietena care a nascut la 26 s, un baietel de 900 g , iar acum are 2 ani jum).

Aveti aici cauzele si solutiile in tratarea colicilor.
Sper sa va fie de folos!

P.S. Am corectat gresilile, scrisesem in graba si cum forumul a mers greu am trimis mesajul ca nu cumva sa-l 'pierd'.

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare

Cum creste bebe Justina

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 26+ - Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!

Mergi la inceput

Ioana, nu am gasit pe paginile din romania prea multe informatii despre vaccin... (noi avand o alta ^combinatie^ de vaccin din cate am inteles, fata de alte tari) dar printre altele ma gandesc ca din moment ce copii pana in 16 ani nu au voie sa il faca nici pt. bebei nu e ok, oricat ar fi de protejati de placenta... unde mai pun ca sunt si alercica la diverse alimente, printre care si ou (dar doar in anumite conditii)

Daca sti mai multe, spune-mi te rog

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Asta-noapte in visul in care vorbeam cu Roxana despre anestezia epidurala, o fata de la odiseea vecina (nicolcriss) m-a anuntat ca naste... Culmea este ca, citind la odiseea de ian-febr, observ ca ea chiar are contractii destul de regulate si e f posibil sa se declanseze nasterea! OMG.. sunt ruda cu Nostradamus!!

Mami de Luca again ~ Eva-Ioana

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Am ajuns acasa. Dupa atatea ore de colindat tot nu am luat tot .
Asta e !!!

Roxana- nu am platit nimic online.
Rebiana - nu am reusit sa sun. Nici macar la dr sa-mi fac programare nu am sunat. Maine ca stau acasa.
Kosiir, happyjoy , ate ( cu intarziere) fericitari pt eco.
Andira - parca tu intrebai de apa. Eu azi am baut de cand am plecat de acasa pe la 1 un litru jumate de lipton si acum simt ca mor de sete. Eu beau apa la greu, dar si la baie ma duc la 2 ore.

Pe mine nu sa supara discutiile despre educatia copiilor. Le gasesc utile, mai pescuiesc si eu informatii din ele.
FreeDelia mi se pare super metoda ta, desi eu daca tipa careva ca apuca toti nervii. Aici trebuie sa lucrez la mine, nu ma vad sa iau in brate un copil care tipa.
Asa cum ai spus si tu se duce naiba metoda cand ajunge la gradinita, scoala.

Denisa, 28 + cu bebe roz Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

buna seara burticutelor,

CARMEN ma bucur ca este totul bine si chiar ca mai este un pic pana o sa o tii in brate, iar faza cu cezariana, nu-ti mai face probleme pentru ca sunt convinsa ca te vei recupera repede si bine, si tot ce conteaza este sa fie ea bine.

HAPPYJOY eu am luat ASPENTER in sarcina trecuta de la 36 de saptamani pana am nascut, deci eram in trimestrul 3 asa ca nu-ti fa probleme ca este ok.
dar ai probleme cu tensiune? mie pentru acest lucru mi-a spus sa iau.
felicitari pentru greutatea bebelinei si sper sa fie bine pana la final si tu sa fii cumintica.

FREDELIA ma bucur ca si la tine este totul bine in alta ordine de idei cred ca vei fi prima care vei naste din gravidutele fara probleme, dar de ce te-a programat asa de devreme, asa se procedeaza la cea de a 2-3 cezariana.
sunt curioasa sa stiu ce ma asteapta ca eu tot zic ca stau pana la 40 de saptamani dar avand in vedere ca sunt la a 2-a cezariana vom vedea.
din punctul meu de vedere tu chiar esti curajoasa avand in vedere ca iti mai doresti cel putin inca un copil si eu am stat cu frica in san sa treaca cei 2 ani recomandati intrecezariene, si mai ales din punct de vedere al rabdarii si intelegerii, bravo tie.

GREENFROG eu cred ca nu este nimic grav si ca dupa nastere nu vor mai fi probleme, am mai auzit cazuri de genul asta si apoi au fost doar o amintire, eu zic sa stai linistita si sa nu steresezi bebelul.

cata mami de STEFAN(9.03.2007) si 34+IOANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

asa de apa uitasem sa raspund, noroc cu denisa:)
eu nu beau 2 litri, ma mai ajuta portocalele , in rest tin sticla cu apa langa mine dar nu prea am spor si chiar si asa ma duc noaptea la baie de 4-5 ori de inebunesc nu alta...

denisa stiu cand eram gravida cu ivan , ca am baut un ceai la sticla, ori lipto ori ice tea sau ceva de genul asta si m.am simtit f agitata, copilul intorcea burta pe dos nu alta si cand m.am uitat continea cofeina
eu care atunci beam 2 nessuri pe zi si nu m.am simtit niciodata asa rau ca dupa ceai

roxana 29 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput