Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (75)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui dayanara

na mi.ati facut pofta pana la urma, tre sa ma duc sa.mi fac mujdei cu cartofi prajiti

Ghici ce mananc eu acum?
Dupa cat am tot citit zilele astea de mujdei, azi mi-am facut unul dintr-o capatana intreaga! Ma rog, nu era chiar asa mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Citat:
citat din mesajul lui rmkristine

anca asa ma gandec si eu, ca fara anumite reguli nu reusesti sa faci nimic, dar tare mi-ar placea sa aplic metoda Deliei si lucrurile sa mearga de la sine, fara conflicte si fara prea mari ingradiri.

Marina 27 + CRISTIAN si mami de Bianca Maria (15.09.2005)

Marina eu cred ca si in casa Deliei au reguli pe care le respecta toti, inclusiv copiii. Pana la urma intreaga societate functioneaza dupa niste reguli.
Insa libertatea ingradita a copiilor nu are nici o legatura cu respectarea unor reguli de decenta, a fiecarei familii..

Intr-adevar copiii carora li se spune la prea multe actiuni "nu-i voie" vor fi rebeli si mai greu de stapanit mai tarziu.
Daca doresti, putem dezvolta pe PM, ca sa nu plictisim fetele...Eu sincer iti vorbesc prin prisma unei mamici care a apelat la psiholog in anumite momente ale educatiei..Cand pur si simplu m-am simtit eu depasita de situatie, avand un baiat extrem de incapatanat. Si m-a ajutat enorm de mult consilierea psihologica, pentru ca parintii sunt cei raspunzatori de atitudinea si comportamentul copiilor, deci parintii trebuie sa schimbe ceva in abordarea copilului Lucrurile sunt in esenta simple, insa noi , adultii avem un talent extraordinar sa le complicam

Anca

cu Codrin (Martin sau Fabian) in 32 saptamani
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetele, e tare instructiv sa afli metode de educatie si sa inveti sa le aplici propriilor copii, dar sunt si situatii cand te blochezi, nu pentru ca nu ai stii cum sa faci, ci pentru ca tu, insuti, te sperii.

In esenta fii-mea e tare buna, sensibila si cuminte, dar si foarte nazdravana si naravasa cand are toane.
In plus, este parsivuta.

Eram cu ea intr-o seara si la un moment dat o tot vad ca lipseste cate un minut poate si mai putin.
Indiferent ce fac, eu sunt cu urechile ciulite (si-n somn) sau o strig sau merg incet sa vad pe unde umbla, depinde.
Acuma stateam la televizor, ca tot ma durea spatele ingrozitor, iar ea se juca cu un balon urias.
Toate bune pana aici. Cand, simt eu ca se intampla ceva, merg sa vad. Nu era nimic de vazut. Mai stau nitel. Ea iar dispare... si tot asa cate putin, nu ma mai intind cu panda mea ca sa vad ce face Dami.

In concluzie, musamalizandu-si fapta, ea dadea foc la hartii si bete de lemn cu flacara din candela pana a luat foc cu valvataie si era s-o faca lata, ca deja mirosea si nu stia cum sa stinga.

Ea stie de cand e mica de foc si ce inseamna si cu toate astea....s-a intamplat.

Si nici nu pot sa-mi reprosez ca dormeam si n-am stat de ea.

Ee, lasa in cazul asta copilul sa suporte propriile consecinte!

Mai pot da exemple, ca langa fii-mea nu te plictisesti niciodata. Sunt curiozitati, sunt deacord, dar capacitate a lor de intelegere este limitata oricat ai incerca sa le explici si unele lucruri pot sa le faca si lor rau si celorlalti, iar consecintele sa fie neplacute.
Trebuie sa invete de "da si nu", dar fara frica si frustrare, ci ca o stare naturala, asa cum si oameni mari stiu de "bine si rau". Nu sunt deacord cu violenta, cu frica, cu restrictiile impuse abuziv, dar de foarte multe ori copilul forteaza nota si ajungi sa repeti pana nu mai poti un lucru sau sa-i explici ceva, ca el tot aiurea face si il vezi cum tot el se chinuie.

Si nu intotdeauna esti, ca parinte, dispus sa-l lasi sa pateasca ceva rau, doar ca sa experimenteze.

Dau un alt exemplu, chit ca va plictisesc:

Nici unul dintre noi nu mai fumeaza de mult timp si nici in casa nu se fumeaza.
Cu toate astea Dami culegea mucuri de tigari de prin parc si de pe unde apuca si le baga in gura. Sa va explic de cate ori si in cate feluri am incercat sa ii explic ca nu e bine, frumos, ca ne cearta Doamne-Doamne sau mai stiu eu ce? Nu are sens. Pana intr-o zi cand de la gradi educatoare imi spune ca a venit in clasa neagra la gura si mirosind a tutun. Nu era numai faptul ca atingea tigara respectiva, dar o baga in gura cu microbi de jos, din saliva celor care o fumasera si multe altele....Eram neagra de suparare si cautam un mod sa o fac sa nu mai repete asta. Dura cam de un an toata povestea.
In drum spre casa am cumparat o tigare.
Pana acasa am intrebat-o din nou frumos daca vrea si de ce vrea sa fumeze, unde a vazut, daca stie ce i-a zis mama.....ea o tinea una si buna ca vrea. OK!
Ajung acasa si ii spun: "uite, pentru ca vrei asa mult sa fumezi mamii ti-a luat o tigare, o vrei?" Asta mica s-a repezit la ea de nici sa nu se descalce... I-am aprins-o si i-am aratat pe unde se trage si cum. Dar in asa fel de sa simta fumul in gat si in nas. Sotul meu a ramas socat. El care e mare fan: "lasa, fata!", acuma era interzis.
Am pus-o sa traga, am indemnat-o sa mai faca o data, dar deja incepuse sa planga si refuza categoric sa se mai apropie de ea. I-am apropiat fumul de nas si partea aprinsa de mana...imi venea efectiv sa plang, dar nu puteam s-o conving altfel.
De atunci, face observatie oamneilor pe care ii vede fumand si nici nu s-a mai atins de ele. Incepe sa tuseasaca si sa se strambe singura, cand simte fum de tigara.

Hai, ca iar m-am intins cu vorba!
Oricum, e tare greu cu copiii si, repet, nu intotdeauna esti dispuns sa-i lasi sa incerce. Nu orice poate incerca.

Cristina +24 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu

http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rmkristine spune:

roxana esti tare cu datul palmelor! Si eu eram disperata ca pana la un an si ceva nu a mancat decat lapte si cateva lte de supa pe zi. Atat! si ieseam in parc plangand, dupa aceea a inceput sa manance mai bine si acum (de-abea!) sunt multumita! Adevarul e ca de cand a intrat in colectivitate s-a "reparat" treaba asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetele, astazi, iar voi pleca prin oras dupa cai-verzi, dar cand ma intorc acasa cartofi prajiti cu mujdei ma cheama.

Stiti daca prin Berceni este vreun Practiker?

Cristina +24 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu

http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

tocmai ce.am dat gata o farfurie de cartofi cu mujdei!

nu stiu daca v.am aratat caruciorul asta, probabil ca nu, pt ca deocamdata e prototip, apare in august sau septembrie, dar e tare frumos
http://mimakids.com/flash.html

roxana 29 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rmkristine spune:

Cristina cred ca toti copiii sunt buni si sensibili, dar si "parsivuti", cum spui tu!
Anca si noi am apelat la psiholog, care ne-a spus ca e ok copilul, doar ca trece prin prima "criza" a vietii sale! In care ne spune la toate NU! Ma rog, nu chiar la toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui 2anke

Buna Burtoaselor!
am vrut sa intreb pe fetele cu bb2 sau bb3 cate kg ati luat pana acum. Eu in ultimele 7 sapt am luat 4,8 kg si de la inceputul sarcinii 3,9 kg tinand cont ca am slabit aproape 4 kg la inceputul sarcinii. Maine ma duc iarasi la control sa fac testul de toleranta la glucoza, si cu ocazia asta eco si ascultare inima bb. Am fost azi la control si dr zice ca am luat prea mult in greutate, sa fiu mai atenta la mancare si chiar si la fructe. Sper ca maine sa-mi dea vesti mai bune.

eu am luat vreo 9 kg de la inceputul sarcinii pana la 28+.
La prima sarcina am luat 25kg, dar bebe a fost sanatos tun! Si mi-au facut si teste de diabet gestational, dar nu am nimic...doar iau mult in greutate. Bebe sa fie sanatos, ca slabesc eu dupa aceea!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui miria_cristina
Am pus-o sa traga, am indemnat-o sa mai faca o data, dar deja incepuse sa planga si refuza categoric sa se mai apropie de ea. I-am apropiat fumul de nas si partea aprinsa de mana...imi venea efectiv sa plang, dar nu puteam s-o conving altfel.

Eu ma intreb ce te faceai daca ii placea!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteropipan spune:

ATE O9 bravoo pt rezultatele bune de la eco.nu-ti face griji pt greutatea lui bebe. calculele pe care le face dr sunt doar estimative.

GREENFROG sunt sigura ca e vb doar de o greseala , o eroare. nu te ingrijora. mai fa un eco si cere si alte opinii.

SENSIBILA am vz ca i-ai luat lui bebe cartea de amintiri WINNIE. si eu am luat pt fiimea.(cand am fost in tara,bineanteles) si abia astept sa o completez

fetelor sa va povestesc ce vis minunat am avut aseara.
dupa nici nu mai tin minte cate nopti nedormite bine, aseara am dormit bustean si am avut parte si de un vis pe care nu cred ca o sa-l pot uita vreodata.
se facea ca bebelina mea ,care era inca in burtica la mami, isi ridicase caputul in sus,dar prin burtica.zici ca era alien se vedea conturul caputului,si a fetei.la inceput m-am speriat dupa am fost asa de incantata si o mangaiam si pe caput(care era sub burtica mea,ok.) dupa care se ridica mai sus,ca si cum burtica cu forma copilului migra inspre pieptul meu. cand ce s-a intamplat.....
iubirea mea si-a deschis bratele si m-a IMBRATISAT. am fost atat de emotionata si m-am simtit de zici ca eram in paradis.chiar daca nu a fost o imbratisare reala , a fost asa de ....nici nu am cuvinte sa va explic. numai mamicile care au copii stiu care e sentimentul.pt mine a fost divin. si abia astept sa o am pe piticuta mea in brate.

va pupic pe toate.

31 +
AMR 8
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/?saved=1
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1aeea6bcec93163a416ed
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a28f56dddfa1956b072f9d

Mergi la inceput