Biserica - se poate si fara?
Raspunsuri - Pagina 3
Katya spune:
Patou,poti sa te duci singura de ex duminica asta,apoi sapt viitoare cu copilul si tot asa.Important e sa stii ca acela e locul unde veti merge si copilul se va adapta cu timpul.Eu si sotul meu am mers multa vreme pe rind la biserica,deoarece copiii te perturba,n-au stare..
Si cu cel rau ti-am zis,lupta va fi continua.Eu o data am iesit din biserica absolut convinsa ca,daca mai stau un minut,lesin de dureri de cap,lumina luminarilor devenise insuportabila,ce sa mai,o migrena cum nu avusesem niciodata.Am ajuns acasa,m-am luat cu treaba si abia la un moment dat mi-am adus aminte ca in urma cu ceva timp fusesem la biserica si ca ma duruse capul...
Contra depresiei de care zici ca te cuprinde,dupa parerea mea tb sa te botezi ca sa ai acces la impartasanie si astfel sa ai in tine cea mai puternica arma si cea mai puternica forta:pe insusi Mintuitorul nostru.
Daca vrei,iti pot da o carte "Inviind pe drumul Damascului" scrisa de Monica Fermo,actualmente calugarita,o carte jurnal despre o tinara care l-a gasit pe Dumnezeu tocmai prin botez(ca si Steinhardt).De aceea,in lumnina a ceea ce am citit ca simte si vede o persoana adulta in timpul botezului,ti-am zis ca ma bucur pt tine,abia astept sa ne povestesti.
Deci intareste-te,continua sa citesti,sa te rogi,scrie si cere ajutor daca ai nevoie,eu cu draga inima te-as lua de mina si as merge cu tine la biserica,dar ti-am zis care-i a mea...Eu oricum te citesc si,daca te pot ajuta cu ceva,sa nu eziti sa-mi spui,bine?Hai,curaj si putere sa continui!
patou spune:
multumesc Katya
p.s iti trimit un mesaj privat
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Patou,dar nu numai predica e importanta in cadrul unei slujbe si,daca-ti faci un scop din a cauta in predica o perfectiune,risti sa nu gasesti asa usor o biserica de care sa te simti aproape.Eu de ex ma duc la slujba ca sa-L simt,gasesc si glorific pe Hristos,sa ma inchin Lui si sa ma rog Lui impreuna cu alti oameni,toti impreuna in acel moment si in acel loc.Mi se pare la fel de important sa auzim/rostim impreuna Crezul sau Tatal nostru sau s-o slavim pe Maica Domnului.Mie personal cel mai impresionant moment al liturghiei noastre mi se pare acela in care preotul,in genunchi,aflat in altar(care e biserica sfintului mormint,masa din altar fiind cea de pe care Domnul,mort,a inviat si pe care se gasesc sfintele taine:trupul si singele Lui)invoca,prin ridicarea miinilor,coborirea Sfintului Duh peste piinea si vinul care se transforma in acele clipe,sub ochii nostri,in singe si trup.Este deci un moment in care eu Il simt atit de concret pe Mintuitor,Il simt efectiv acolo,incit parca nici nu mai am invelis material,ma umplu de bucurie si de emotie,mi se umplu ochii de lacrimi. Predica poate fi reusita sau nu,depinde si de preot(sint unii care exceleaza la predici dar nu sint atit de solemni si de clari in timpul slujbei sau n-au voce frumoasa etc)si mai depinde si de starea lui in acel moment,ca fiecare din noi la locul de munca,uneori sintem straluciti si ne ies toate,ne intrecem pe noi,alteori ne iese mai putin sau chiar deloc.Si daca predici poti gasi si in carti(eu am unele superbe ale lui Steinhart de ex)in schimb momentele acelea magice de intilnire cu Dumnezeu le gasesti in special in cadrul slujbelor,deci incearca sa te bucuri si de alte secvente si sa nu astepti totul doar de la predica. |
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
mymy_diana spune:
Buna seara eu intru pentru prima data pe acest forum si mi se pare ca sant subiecte importante de discutat intradevar aveti forte mare dreptate si nici prin gand nu ar trebui sa ne treaca sa nu ne ducem la biserica unde gasim atata pace sufleteasca binenteles daca ne lasam cuprinsi de ceea ce se intampla acolo si nu lasam probleme zilnice sa ne copleseasca . Numai daca citim carti de ale sfintilor parinti vedem cu cata dragoste ne povestesc sfintele taine ale biserici drept maritoare crestine ortodoxe care este dreapta credinta dar nu prea aflam asta numai daca ne apropiem cu speranta si cu dragoste.sa nu uitam niciodata ca dumnezeu este intotdeauna cu noi si nu ne paraseste niciodata ,orce lucru trebe lasat cand este vorba de biserica noastra drept maritoare ortodoxa chir daca alti is bat joc de noi si de preoti nostri sa nu-i lasam pe acei oameni sa rada de cele sfinte si sa le raspundem cu indiferenta si cu rugaciuni catere sfinti parinti si maica domnului , domnul sa va ajute.
crinuta spune:
citat din mesajul lui mymy_diana Buna seara eu intru pentru prima data pe acest forum si mi se pare ca sant subiecte importante de discutat intradevar aveti forte mare dreptate si nici prin gand nu ar trebui sa ne treaca sa nu ne ducem la biserica unde gasim atata pace sufleteasca binenteles daca ne lasam cuprinsi de ceea ce se intampla acolo si nu lasam probleme zilnice sa ne copleseasca . Numai daca citim carti de ale sfintilor parinti vedem cu cata dragoste ne povestesc sfintele taine ale biserici drept maritoare crestine ortodoxe care este dreapta credinta dar nu prea aflam asta numai daca ne apropiem cu speranta si cu dragoste.sa nu uitam niciodata ca dumnezeu este intotdeauna cu noi si nu ne paraseste niciodata ,orce lucru trebe lasat cand este vorba de biserica noastra drept maritoare ortodoxa chir daca alti is bat joc de noi si de preoti nostri sa nu-i lasam pe acei oameni sa rada de cele sfinte si sa le raspundem cu indiferenta si cu rugaciuni catere sfinti parinti si maica domnului , domnul sa va ajute. |
Vezi ca aici scriu si persoane de alte credinte si ii lezezi cand afirmi astfel de lucruri. Pentru ortodocsi doar este dreapta credinta, pentru ceilalti NU, deci mai multa grija la ce afirmi, pentru ca aici se discuta despre biserica in general, despre necesitatea ei, ci nu facem delimitari strict legate de religie.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
Ica 1975 spune:
citat din mesajul lui mymy_diana Buna seara eu intru pentru prima data pe acest forum si mi se pare ca sant subiecte importante de discutat intradevar aveti forte mare dreptate si nici prin gand nu ar trebui sa ne treaca sa nu ne ducem la biserica unde gasim atata pace sufleteasca binenteles daca ne lasam cuprinsi de ceea ce se intampla acolo si nu lasam probleme zilnice sa ne copleseasca . Numai daca citim carti de ale sfintilor parinti vedem cu cata dragoste ne povestesc sfintele taine ale biserici drept maritoare crestine ortodoxe care este dreapta credinta dar nu prea aflam asta numai daca ne apropiem cu speranta si cu dragoste.sa nu uitam niciodata ca Dumnezeu este intotdeauna cu noi si nu ne paraseste niciodata ,orice lucru trebe lasat cand este vorba de biserica noastra drept maritoare ortodoxa chir daca alti isi bat joc de noi si de preoti nostri sa nu-i lasam pe acei oameni sa rada de cele sfinte si sa le raspundem cu indiferenta si cu rugaciuni catere sfinti parinti si Maica Domnului , Domnul sa va ajute. |
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
mymy_diana spune:
Buna seara imi pare rau ca unele persoane nu se simt bine de ceea ce afirm eu dar nu trebe sa ne rusinam de religia ortodoxa si ar trebui ca fiecare care santem de aceasta religie sa nu ne ferim de acest lucru .Eu o sa afirm intotdeauna cu tarie lucruri ce privesc religia mea ,dumnezeu nu doreste ca de dragul lumii noi sa ne ascundem adevarata ,,inentitate'' ciar tebui sa fim mandri de ceea ce avem in aceste vremuri pline de atatea feluri de invataturi care au aparut asa cum zice un preot foarte intelept,,ca cipercile dupa ploaie '' . CU privire la celelalte persoane de pe acest forum care sant de alte religi eu le respect sa nu se inteleaga ca as avea ceva cu ele ,eu doar scriu ceea ce simt pt religia mea ,pentruca nu trebe sa ne rusinam de ea pentruca atunci si domnul se va rusina de noi .Imi cer scuze celor pe care i-am jignit.un whikend placut tuturor.
patou spune:
mymy_diana,
doar sa va spun m-ati convins ca nu se poate fara biserica, si in
consecinta m-am conformat...e prea greu sa fiu o oaie neagra, fara pastor si fara alte oi in jurul meu...ce mai prada sigura pentru lup.
ErAs3R spune:
Se poate foarte bine si fara biserica. Nu ai nevoie de un dumnezeu caruia sa i te plangi atunci cand ai vreo nevoie.
patou spune:
citat din mesajul lui ErAs3R Se poate foarte bine si fara biserica. Nu ai nevoie de un dumnezeu caruia sa i te plangi atunci cand ai vreo nevoie. When ignorance reigns, life is lost. |
stiu ca se poate, ca eu doar am trait asa vreme indelungata, dar aici e vorba de cei care cred in Dumnezeu (indiferent de religia lor.)